• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

no w koncu jestescie!!!!

jak go przeczyscili??? brzmi groznie

to jutro jestes ze swoimi uczniami?
no i gorźnie było, bo mial po 3 lewatywy dziennie i środki przeczyszczające doustnie.
Tak, jutro do pracy ale i ak bym jutro szla, bo dyrekcja nie wyraziła zgody na zwolnienie. Postawiła sprawe jasno - albo przyjdę albo nici z umowy więc A. miał o 5 rano wyjjechać z domu żeby mnie zmienić żebym zdążyła dojechać do pracy, a na piatekk mialam umówione koleżeńskie. Także dobrze, że nas jednak wypisali, bo mialam dużego stresa czy zdąże na 10 do pracy dojechać

Ech wiedziałam że zapomniałam : Kilolku to dobrze ze jesteście już z powrotem! Jak Michał to zniósł i jakie badania mieliście?
w zasadzie nic szczególnego - z moczu, kału i krwi rózne badania ogolne, pasozyty, bakterie itp oraz testy alergizne ogolne i 3 panele. Pierwszy podstawowy jjuz mamy na takie rzeczy jak kilak ryb, jajka, mleko, rózne mąki i nie pamietam co tam jeszcze ale nic nie wyszło, dlatego zrobili 2 kolejne i to one maja byc za 2 tygodnie oraz test na celiaklie. I jeszcze cos z krwi robbili na jakies 2 choroby ale nie zapamietalam. Poza tym innych badan nie bylo, kazlai do poradni gastroentrologicznej sie zgłosić i diete dali bogatoresztkowa bez dyni, marchwi i banana i zwieszksyzc ilosc laktozy i tyle :/ a poza tym wszyscy uważają że to zatwardzenia wtórne na skutek urazu tzn zlego doswiadczenia z kupa
a Michał znosił to strasznie, bo ciagle ktos mu w dupce grzebał albo ogladala albo cos wkladal a to dla niego straszny stres. Do tego bylismy na oddziale zakaźnym gdzie nie wolno wychodizc z pokoju pokoik maleńki i klaustrofobbi oboje dostawalismy. Szpital obskurny, niesamoowicie zpauszczony i znaiedbany, personnel niemiły (pielęgniarki, bo lekarze bardzo dobre wrażenie na mnie zrobili choc spodziewalam sie wiecej) ale po raz pierwszy miałam swoje łózko i swoją łazienkę!! obskurne, bo obskurne ale zawsze

Ostatnia edycja:
reklama
Kilolek no to czekamy na wyniki, a Michasiowi współczuję, nikt nie lubi jak ktoś obcy grzebie mu przy tyłku, i jak nie miał urazu to pewnie teraz się go nabawi:-( no ale to dla jego dobra...
To czekamy na wyniki, a co do szpitala - ech...

Asia wstała o 5:58 oczywiście z mega muchami w nosie, ma chyba to po prababci hehe, szczerze to czasem cieszę się że ja się z nią nie użeram tylko Nianie:zawstydzona/y:
I tak jak cyc poszedł w odstawkę bezbólowo i jak ostatnio jej pokazałam to tylko udała że pije ale większego zainteresowania nie było, tak o smoczku mówi codziennie i jej płacze czy marudzenia trwają dłużej bo zwyczajnie nie mam czym jej zatkać pyszczka:rofl2:

No ale obejrzałam przed chwilą gębkę i górne piątki się już lekko przebiły,więc mogłam jeszcze zostawić tego smoka. Ale już po fakcie. Waszym dzieciom też zęby wychodzą zawsze parami?

Nie dość tego Julia ząbkuje jak szalona, większość zębów się rusza i szóstki wychodzą, także z nią też mam cyrki:sorry:

No to pomarudziłam:-D

Idę do Lidla bo tam świetne buty trekkingowe dla Julki i kurtka na jesień, ale że gazetka od 29.08 to już pewnie ich nie ma...ale A wypatrzył jakieś świetne w NO za 400NOK para, ale jest promocja i za dwie pary zapłaci 300NOK więc jak ja nie dostanę to on kupi jednej i drugiej:tak:

p.s. Kilolek Asi się spodobały Twoje suwaczki, w szczególności "Bocia", a na opaskę do włosów mówi "Pacia":-D

Witajcie,
Antonio też dzis dlugo nie pospał , ale jakoś sie wyspałam;-)
Od 1 października, nogami już przebiera tak mu dzieciaki dały popalić.:-D
wcale mu sie nie dziwie ;-)kciuki za dziewczyny

Kurcze musze zadzwonic dzis do tego złobka bo mieli mi wysłac na którym jestem miejscu i cisza

Polaa idz do matki , bo zdaje sie , ze jest jej wygodnie. Dzieci ma z głowy a Ty sie martw.

Dziunka daj znac czy buciki byly!!!
Kilolku , czyli jednak blokada psychiczna?

Hej
My tez juz na nogach i po sniadaniu :)
Kilolek dobrze ze wy juz w domu oby Michalkowi sie juz polepszylo
Anawawka podziwiam was wszystkich ,chociaz sama wszedzie na nogach chodze ale teraz juz tak nie daje rady , no a mezowi sie nie dziwie ze sie cieszy z powrotu do pracy
Pola koniecznie porozmawiaj z mama tych dziewczyn bo moze ona nawet nic nie wie
Dziunka tutaj jak sa wyprzedaze to juz na calego ;)

Cze,
my już od prawie 2 godzin bez Hanki..:szok: smutno, cicho... Gonia też przygaszona, płakała po wyjściu z sali Hanki, ja w aucie ryczałam... Ehh
Gonia zażyczyła sobie majty na tyłek i biega w nich:szok::szok:
Kikolek - w sumie dobrze, że nic nie wyszło, gorzej że trzeba popracować nad psychiką. Nie zazdroszczę braku zrozumienia u dyrekcji..:no:
Dziunka - widziałaś może następną ofertę Lidla ? Podobają mi się płaszcze przeciwdeszczowe damskie i dziecięce tylko te dziecięce duże jak na nasze listopadziaki.
Martolinka - dzwoń dowiaduj się, łatwiej Ci będzie, ja byłam na tyle głupia, że walczyłam z dwoma;-):-D są ze sobą zżyte aż za bardzo...
Dziś znów dzień w biegu, na 12 zebranie w żłobku, odbiór Hanki, załatwienie lekarza... jassny gwint co za życie:-D:-D:-D a było takie stabilne, nudne, a tu dzieciaki je zmieniły:-D

hej laski

wielkimi krokami się zbliża @ i już czuję się jak ślumok :-/ jak stara baba do tego zrzędzę ...

Kilolku dobrze że się odezwałaś.biedny Michaś:-( mam nadzieję że w końcu lekarze dojdą jak można mu pomóc .a dyrekcja ze szkoły...bez komentarza...daj znać jak na rozpoczęciu było :-) trzymaj się cieplutko

pokazuje mi na kompie ze jest 13 stopni...ciekawe jak na dworze...wczoraj niby było chłodno ubrałam się w sweter jak słonce wylazło to się upociłam jak świnia :-/

Ja też się witam z rana. Konrad właśnie wcina parówe i ogląda swoją ulubioną baje "ciekawski George". Po bajeczce jeszcze chwile sie pobawimy i lulu... Dziś idziemy z Konradem do podobno dobrego dermatologa. Czekaliśmy na wizyte 2 miesiące. Mam nadzieje, że coś poradzi na jego skóre bo ja już się poddałam. Poza tym niech sprawdzi jego paznokcie i może jakąś lepszą maść na blizny poleci. Muszę dziś lub jutro przejechać się na rynek po odbiór wejściówek na nasz nowy stadion bo w niedziele są dni otwarte. Mieliśmy w niedziele jechać do największego w Europie parku dinozaurów ale stwierdziłam, że po pierwsze brak kasy a po drugi emały i tak nic jeszcze nie skuma więc lepiej pojechać za rok.

Kilolek dobrze, że już w domciu tylko szkoda albo i lepiej, że nic nie wykryli. Ciekawe jak z pozostałymi wynikami. Co do szkoły to brak słów...

Anawawka to dziś miałyście dzień pełen wrażeń. Ciekawe jak się będzie Hance w żłobku. Jakoś mi uciekło, co robisz z Gosią, tez do żłobka?

Cleo - ja w krótkim rękawku na terenie zielonym podcinałam właśnie trochę trawę...;-) ale jest tak dziwnie ciepło-zimno,
AZA - do 19 siedzi Goniak w domu z nami, potem żłobek.. Jak jakąś dobrą maść poleci na blizny to jestem też zainteresowana, na razie zbieram info, mój ojc wypróbowuje cepan, ale wg niego nie jest to to...
Ja właśnie myślę o atrakcjach dla nich, sama nie wiem czy jechać z nimi do Pacanowa, by sobie połaziły po krainie bajek? Koleżanka z takim 3-latkiem była i mówiła, że fajnie, nie wiem czy dla Goni to nie za wcześnie.

Anawaka my stosujemy Contractubex bo polecił mi go chirurg. cepan jest najgorszy a zarazem najtańszy. Z Contractubexu ja jestem zadowolona choć po prawie 3 miesiecznej kuracji chyba czas zmienić bo myśle, że się skóra przyzwyczaiła. My smaryjuemy 2,3 razy dzinnie i do tej pory blizny się spłyciły i wyrównały. Teraz myślimy o maści Dermatix lub Kelo-cote lecz obie kosztuje między 120 a 150... Jednak trzeba spróbować, jak będą efekty to mogę wydawać tyle...

reklama
Ale się wściekłam... okazało sie , ze mam jeszcze dostarczyc ksero dowodu osobistego w którym poświadczam zameldowanie. Dlatego mie nie wyslała babka nuemru na którym jestem . ale nikt nic wcześniej nie mówił , Dobrze , ze zadzwoniłam i jutro to załatwimy. ani jedynie mi powiedzała , ze na liscie w tej chwili jest 249 osób...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry