• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

Polaa tak Ci zazdroszcze tego wyjazdu ;-) będzie na pewno swietnie. Zregenerujecie sie na wyjezdzie i potem ze zdwojona siła wezmiecie sie do akcji "Bunga Bunga i do przodu ":tak:

Kobitki , czy możliwe żeby nasze dzieciaczki przestały spać w dzień? Antonio od paru dni nie chce o tej 12 zasnąć za nic. Czasem chwile polezy i gdy wydaje mi sie , ze juz spi on krzyczy "mama mama" . Z trudem nakłaniam go do zasniecia około 14.30 . Spi wtedy do 17 i bez problemu maksymalnie o 19.30 - 20 śpi... nie wyobrazam sobie zebym nie miała tych paru minut na regeneracje

reklama
Hej u rodziców OKi :D laba na całego. Zero gotowania i sprzątania. mogłam spać i hasać z młodym na dworze caaaaały czas do upadłego. bywaliśmy często na plaży nad wodą bo przeciez upały były. Zleciało nie wiadomo kiedy ;)))))) Jak zwykle objadłam sie na całego. Mam kg na plusie :D wiec póki co pasuje a mężowi odgrzewam mamusine pierożki.
Martolinka nie wiem czy to możliwe bo mój urwis potrzebuje minimum 2 godz kamiennego snu :D Dzisiaj np spał prawie 4 godz. :szok:

MARTOLINKA w tamtym tyg też przeżywałam ten koszmar. U nas zwaliłam na zęby, bo teraz wrócił mój Jaś idzie spać o 12.30 i śpi 2h a czaem dłużej, zależy od dnia. Może Antoś coś mocno przeżywa, albo przestawił się na późniejszą drzemkę, bo piszesz, że w końcu zasypia. U nas nie spał w ogóle a o 20.30 chodził spac jak zwykle.

Pathanka być może.. noce kilka dni temu byłu trudne ze względu na wychodzące dolne piątki , ale od znowu jest "normalnie". Z kolei w dzień mu sie poprzestawiało.
Póki nie ma problemu z wieczornym zasnieciem nie ma tragedii

martolinka a może po prostu to dla niego już za wczesnie? Mój juz w tej chwili chodi spać ok 13-13,30 ale o 15 już go budzę, bo niby normalnie zasypia o 20,30 ale za to pobudka 4-5 jak dla mnie masakra. Musze mu ukrucić troche tych drzemek, bo nie daje rady.

Na jutro do predszkola trzeba przynieść warzywa i owoce i Kubuś taki był tym przejęty, ze te warzywa potrzebne do kącika przyrody, że sam wybierał. Mamy ogromną siatę warzyw w tym największą kapustę jaka była :D to sie pani ucieszy

Agrafka współczuję spieprzonej fryzury :wściekła/y: a ile zapłaciłaś, mów!

Dziunka ale Ci chłop zrobił niespodzianke, mój chyba by sie nie odważyl zrobic mi takiego numeru, jestem w stanie troche zrozumiec zone brata A.

Oooo to mnie zaskoczyłaś! Moim zdaniem skoro się kocha i tęskni przez 4 tygodnie to tylko sama radość jak mąż przyjedzie 4 dni szybciej:tak:

Hej laseczki, w domu mam internet ale nie mam laptopa, a w pracy mam komputer ale dziś przez omyłkę wyłączyli nam internet. Netia to najgorsza firma jaką znam. Na 5 konsultantów czterech podało różne przyczyny wyłączenia a piąty stwierdził że wszystko działa:-D

U nas intensywnie, w sobotę zaliczyliśmy karuzelę i koncert rockowy w parku, a w niedzielę ZOO i Ikeę. Muszę powiedzieć że Asia to prawdziwa zwiedzająca;-)Przeszła caluteńkie zoo na pieszo, każdą tabliczkę, plakat uważnie studiowała a zwierzęta dokładnie oglądała:tak: Hitem były surykatki, foki i jaki do których chciała koniecznie wskoczyć:tak: Pogłaskała konika, ale wsiąść już nie chciała hehe.
Oczywiście nie zabrakło idiotów rzucających szyszkami w odpoczywającego tygrysa, byle tylko się poruszył:wściekła/y: i nie byli to ludzie z marginesu ale fajnie wyglądająca para ok. 25-27 lat.

Lecę dalej ;-)

hej dziewczynki wpadłam sie odstresować do Was :) ale tylko na chwilę bo małż czyta bajkę a ja poszłam pod prysznic, stoję teraz w stroju Ewy

Dzis dzien..........raju.......mialam swietny pomsył pogotowac i popiec przy moim zabkującym dziecku. Oli dwa razy mi urządził taki koncert ze para mi szła uszami, nie bede opisywac bo az mnie trzesie.

Ugotowalam dzis kapusniak, ziemniaki, mielone i buraczki i jeszcze głupia rogaliki...........przy wyjącym dziecku to nie rada wyczyn je zawijać, wychodziły mi takie koslawe slimaki ze mialam ochotę wszytsko wyrzucic ale jak upiekłam...........mmmmmmmm
robilam z tego przepisu:
Rogaliki z jabłkami - Rogaliki, jabłkami
u mnie w łsoniku nie występuje zdanie "objadlam sie jak bąk" ale tym razem się ich najadłam bo pyszne!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko zawijanie przy placzącym dziecku to nie lada wyczyn.

Oli nie spi od 13 a nie wiem o ktorej zasnie ;/ dla mnie jeszcze dzien trwa. Moze za pozno zabieram sie za kąpanie? ale dla mnie 19 to srodek dnia ;/

Widze Ula ze miałaś wene na te gotowanie mmmm. Wiem coś o gotowaniu z mędzącym dzieckiem między nogami ;/ Choć u nas to "święto" ale zdarzyło się pare razy.
Kurcze u Was 19 to srodek dnia a u nas koniec...... młody jak nie pojdzie przed 19 sie kąpać to sam sie domaga, ot taki zegar chodzący z niego. Jego godzina po prostu. Dzisiaj troche sie przedłużyło bo D. wrócił późno z ogrodu no i o 20 juz był taki zmierzły ze we dwoje nie mogliśmy mu zębów umyć. A zaznaczyć musze ze spał prawie 4 godz od 11 do prawie 15 a o 20 był wypompowany....mój to ma spanie :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry