• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Listopad 2009

Dziewczyny, pewnie nie zrozumiecie, ale ja złapałam się na tym, ze krępuję się okazywac czułośc własnemu dziecku. Nie wiem dlaczego, ale zrobiła się między mną a Julką jakaś dziwna bariera... Wiem, brzmi to strasznie. Ale moze dlatego ze ja sama miałam tego b.mało? A może dlatego ze krótko karmiłam ją piersią, nie chustowałam, nie byłam dojrzała do macierzyństwa, za dużo się działo zanim Asia przyszła na świat? Z Asią nie mam takiego problemu. Oczywiście, Julkę całuję, przytulam, ale to nie jest takie...samo z siebie? Wydaje mi się, a długo nad tym myślałam, że faktycznie poprzez urodzenie Asi odrzuciłam trochę Julię, bo zwyczajnie nie miałam dla niej wystarczająco dużo czasu. Dopiero wizyta u psychologa mi to rozjaśniła.
Ale pracuję nad tym mocno i jak zwracam się do dzieci to najpierw do Julki, jak coś kupuję to najpierw Julce, jak coś pytam to najpierw Julkę, itd. Nie pozwalam sobie na radosne zabawy z Asią, podczas gdy Julka np. ogląda tv. Wołam ją do nas.

O, a co do tv, Pani psycholog mówi że najprościej to włączyc dziecku telewizor. Zamiast tego lepiej włączyc bajki do słuchania. Albo nagrac siebie na kasetę jak czytamy bajkę i puścic to dziecku.

reklama
Jeśli chodzi o buty to nie wiem czy jest sens walczyc o 39,99zl, chociaz wypatrzyłam już kolejne super buty... Kurcze, tyle ile u nich kupujemy a oni mi reklamację odrzucą:wściekła/y:Nie spodziewałam się.
A ten rzecznik praw konsumenta ma sens? I jak to się "robi"? Nie za dużo zachodu?

Jak kot przesadnie wchodzi na kogoś to znaczy że ten ktoś umiera? Jak to było? Bo mój od wczoraj najchętniej wlazłby mi na głowę:eek:

MARTOLINKA GRATULUJĘ :d

Dziunka dostaniesz te książki bez problemu w każdej większej bibliotece, w księgarniach też. Bardzo populrane sa.
Ja wiem jak to jest ja tez nie mam czasu dla Kuby przez te kupska Michałowe. Dzisiaj pani w przedszkolu zarzucila mi, ze rozpuscilam Kube przez wakacje to jej powiedzialam ze niestety jak pogarsza się zdrowie Michala to i cąłej rodzinie sie pogarsza. No co ja mogę zrobić? :/ chciałabym żeby było inaczej ale jak przychodza takie dni, ze ten sie przez 7 dni wysrac nie moze i wyje, a ja sama w domu po pracy nosze go non-stop na rekach, to co ja moge

Jak my sie przytulamy to natychmiast zbiega sie cała chmara i oblepia nam nogi :D
Zastanawiam sie jak to jest u nas z ta hierarchia na pewno jest na bakier, bo na poczatku jest Michał, a potem chyba ja, chociaz w oczach dziecka moze byc inaczej. Jedno jest pewne - na końcu jest kot :D

MARTOLINKA GRATULACJĘ !!!! TERAZ LEŻYMY BRZUSZKIEM DO GÓRY :)

My przy Jaśku często się przytulamy i do tej pory był zachwycony, ale odkąd ja poszłam do pracy zachowuje się jakby był zazdrosny. Odpycha tatę albo ciągnie mnie za rękę żebym odeszła i przytualała tylko go. Mały zazdrośnik.

OOOOO mój kleszcza nie ma, ale zapalenie dziąseł na bank, ciągle dojśc do weta nie mogę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: o widzisz, u mnie kot jak byk na końcu, sama latam ostatnio do głupiej kosmetyczki non stop (w pon idę czwarty raz), a kota do lekarza nie zaprowadzę. WSTYD!

Pathanka to u nas jest tak , że jak jest tata to wara od niego! Ani ja, ani Julia nie mamy prawa bez zgody Asi się zbliżyc haha.

Witam się i ja mój mąz właśnie wraca z Warszawy, w domu pełno dzieci, na szczescie maluchy śpią. oczywiście jedna kuzynka z angina, a druga z przeziebieniem i zapaleniem spojowki ale moze jakos to przezyjemy. Jutro rano zabieram Pawła do mojej mamy, a ja na zbiorke makulatury do szkoły, a potem zobaczymy ....

Martolinka jeszcze raz ogromne GRATULACJE, teraz możesz oddychać pełną piersią i cieszyć się podwojnym macierzyństwem.

dziunka witamy na starych śmieciach :)))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry