reklama

Listopad 2009

Dziunka, Alicja też nie bedzie pamiętała mojej ostatniej babci - dobrze że chociaż mamy zdjecia.
Mój mąż ma jeszcze wszystkich dziadków, zobaczymy jak długo i czy ich Ala bedzie pamiętać.
Ja miałam 4 pradziadków, których pamiętam bo pierwszy zmarł jak miałam 8 lat (!!).
A dziadków miałam wszystkich bardzo długo.

reklama
ja dziadków nie mam ale D ma babcię a Igi prababcię.ma 85 lat a nie zastanie się jej siedzacej ona zawsze ma cos do roboty planów ,pomysłow.jest wspaniała taka babcia jak z bajek:-) i nawet w takim domku mieszkam starym drewnianym.a i ciasta takie piecze że niejedna cukiernia wysiada.Nam na wesele takie zrobiła cuda że w mig zostały zjedzone :-)

Ona fizycznie jest bardzo sprawna ,ale z głową już ma pewne problemy. Nie kojarzy faktów , pamięć nie ta co kiedyś , ale czasem ma przebłyski. Za to bohaterów kanału ROMANTICA zna na pamięć:-D

Ona fizycznie jest bardzo sprawna ,ale z głową już ma pewne problemy. Nie kojarzy faktów , pamięć nie ta co kiedyś , ale czasem ma przebłyski. Za to bohaterów kanału ROMANTICA zna na pamięć:-D

a moja babcia tez romantice ogladała tylko na zegarek spogladała i mi gadała a że dziś to będzie to i to i mi opowiadała całą fabułę każdego odcinka a ja słuchałam i słuchałam.ale ile tam było tych seriali:-D

Mojego męza babcia ma 97 lat. Niestety mało już kojarzy, ale fizycznie całkiem nieźle daje sobie radę. 2 lata temu miała złamaną nogę w biodrze i wszyscy myśleliśy, że nie wyjdzie z tego. A teraz jak ma lepszy dzień to chodzi bez laski. Jaśka pamieta doskonale tylko czasem jej się myli, bo myśli, że to łukasza brat a nie syn.

Dziewczynki sorki że Wam wchodzę w słowo, ale robię pierniczki i...

Po pierwsze czy masło ma być rotopione czy całe
Po drugie, kupiłam taką przyprawę przyprawa_do_piernika_prymat.jpgcałą ją wsypać?

reklama
ewelia ja dalam masło takie nie z lodówki ale tez nie w płynnej konsystencji, polozylam na piecu i się zrobiło mięciutkie zeby łatwo było ciasto wyrobic, w przepisie chyba nie jest napisane zeby masło rozpuścic.Ja p

Przypraw do piernika dałam całą, nie pamiętam jakiej formy kupilam ale chyba Kamis.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry