reklama

Listopad 2009

reklama
Ja dostaje rmua z takim opóźnieniem, że wogóle nie ma sensu ich z pracy odbierać, datego mam książeczkę rodzinną i w nia mam wpisanych obu chłopców.

anawawka a mogę spytac kto prosil i dlaczego?

Członków zgłasza się na druku ZCNA i ten druk jest dowodem ubezpieczenia. Niestety nie wszędzie honorują samo RMUA, dlatego ważne jest abyście ZCNA miały zawsze przy sobie. Legitymacji ubezpieczeniowych już nie ma, nie wiem jak to jest z honorowaniem ich, ale u nas w przychodni dowodem ubezpieczenia jest tylko RMUA, ZCNA lub legitymacja rencisty/emeryta.

Lotka po prostu zgłoś się po ZCNA, a RMUA powinnaś dostawać co miesiąc. Aktualnym RMUA jest to za PAŹDZIERNIK 2011, za listopad będzie aktualne po 15 grudnia.

Kilolek poprosiłam o usunięcie i mam nadzieje ze moja prośba zostanie rozpatrzona pozytywnie. A pomysl mam taki zeby zrobic nowy temat w formie hmm jak by to napisac... nie pisanej :-D:-D:-D bardziej obrazowo.

Członków zgłasza się na druku ZCNA i ten druk jest dowodem ubezpieczenia. Niestety nie wszędzie honorują samo RMUA, dlatego ważne jest abyście ZCNA miały zawsze przy sobie. Legitymacji ubezpieczeniowych już nie ma, nie wiem jak to jest z honorowaniem ich, ale u nas w przychodni dowodem ubezpieczenia jest tylko RMUA, ZCNA lub legitymacja rencisty/emeryta.

Lotka po prostu zgłoś się po ZCNA, a RMUA powinnaś dostawać co miesiąc. Aktualnym RMUA jest to za PAŹDZIERNIK 2011, za listopad będzie aktualne po 15 grudnia.
u mnie w rodzinie wszyscy mają książeczki, w pracy też ma prawie każdy. Wszędzie gdzie rządaja ubezpieczenia pokazuje książeczkę i wszędzie jest honorowana. Może poprostu nie wydają juz nowych ale zdecydowanie nadal są

dziewczyny, byla u gina, wszystko ok - słyszałam serduszko, nawet poczułam ruch :)

i byłam pod takim wrazeniem, ze ... ZGUBILAM TECZKĘ Z CAŁĄ DOKUMENTACJĄ CIAŻY !!!!!

Mam czarną dziurę, nie wiem co się z nią stało. Jedyna szansa że jest w przychodni, ale już zamknięte, jutro będę dzwonić.. załamka, jestem cała w nerwach. USG odzyskam , w szpitalu pewnie archiwizują, ale krew ? Nie wiecie czy labolatoria trzymają wyniki ?

Jeszcze liczę na to, ze jest w przychodni, najgorsza sytuacja to taka ze wypadła mi po drodze. Na karcie ciaży była dres, ale 50% ludzi wyrzuci to do śmieci.

Kurde, jakbym mało miala stresów i kombinacji.. Jak pomyślę o załatwianu tego wszystkoe od nowa...

trzymają, każdy wynik wpisują w specjalną księgę. A poza tym lekarz chyba przepisuje d karty nie? TO cii wypisze nową książeczkę i wyniki z karty, nie martw się, nic takiego sie nie stało. Tym bardziej, ze jak na razie wszystko mialaś ok, wiec nie masz jakiś wyników, które musisz miec koniecznie by wszędzie pokazywać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry