reklama

Listopad 2009

reklama
Dziewczynki sorki że Wam wchodzę w słowo, ale robię pierniczki i...

Po pierwsze czy masło ma być rotopione czy całe
Po drugie, kupiłam taką przyprawęZobacz załącznik 416667całą ją wsypać?

Ewelia ja wrzuciłam masło do mocno ciepłego miodu z cukrem i czekałąm aż się parwie całkiem rozpuści. Przyprawę wsypałam całą i ciasto ejst bardzo aromatyczne - wiec jeśli nie lubisz takiego mocnoz apachowego to daj mniej.

Moje dziecko jeszcze spi a ja jakos nie bardzo lubię go budzic, wczora pospał do 18 i zasnał po 22.
Od kilku dni spimy do ok 9 wiec ok 14 najposniej 15 idziemy się klasc a Oli mowi ze nie chce, nie lubi spac. Z jednej strony moglabym go nie klasc ale ziewa juz od 12, i sama mam ochotę odsapnąc itd, po prostu polezec lub zrobic cos pozytecznego dla domu. Jednak kiedy tylkod am malemu smoka od razy robi maslane oczy i zasypia podczas czytania bajki w trymiga. Sama nie wiem moze moglabym go przetrzymywac do wieczora bez drzemki ale z drugiej strony zrezygnowac z nich szkoda ;p A jak zasnął po 14 dzis to spi smacznie do teraz. No sumienia nie mam go obudzic chyba zacznę garnkami walic bo pizza juz w piekarniku :-D

Tata wziął młodego do castoramy a ja skroiłam cytrusy i podsuszam je najpierw w piekarniku , bo były bardzo soczyste. Potem na grzejnik. Muszę umyć dwa okna a w zasadzie taka naszła mnie ochota;-)
Jutro Antek do klubiku a ja mam znowu czas na ogarnięcie kilku rzeczy.

Wypróbowałam juz kilka przypraw do piernika i najlepsza (choć to kwestia gustu) jest firmy Kotany

Ja tylko w kwestii formalnej ;-) zostałam poproszona o usunięcie wątku pierwsza pomoc, przeniosłam go do archiwum.
Gonia właśnie je i ogląda, ja mam niby czas na bb, ale muszę mieć nad nimi kontrolę, bo kobitki wywijają...
Piernikowa epopeja Wam tu wyszła:-D:-D:-D, może ja wreszcie przysiądę ze swoją świtą...
Znikam myć ręce z Gonią

Dziewczyny mam pytanie...
jak macie druki RMUA osoby ktora ma wpisane dzieci do ubezpieczenia, to jest jakas wzmianka w tym druku ze to dziecko jest ubezpieczone, czy nie ma? okazalo sie ze u meza w pracy baba co tobi te ubezpieczenia jest wyjatkowo leniwa, bo inaczej nie umiem tego nazwac. znajomi pracuja tam juz po kilka lat i teraz sie okazalo ze im dzieci nie powprowadzala do ubezpieczenia, bo "nie miala czasu"... no i teraz sie na powaznie zastanawiam czy Tomi ubezpieczenie ma czy nie...

Lotka ja mialam takie rmua, nigdy sie im nie przyglądalam ale Oliwiera na nich chyba nie było. A wiem ze musialam specjalnie złaszac Olinka ze chce zeby był ubezpieczony przy mnie.
teraz jestem na płatnym bezrobociu i tez musialam zgłaszac małego wypełniając osobny druk.

A Wy zgłaszaliscie?

edit włąsnie zerknęłam na moje rmua i nigdzie nie ma Olinka. Idąc do lekarza dalej np. do W-wy panstwowo zawsze zabieralam moje rmua i oni takie akceptowali. Na moim rmua nawet nie ma takiego msc zeby wpisac dziecko.

Ostatnia edycja:
no wlasnie maz niby zglaszal, znaczy wypelnial cos tam i dal wlasnie tej babie i ona twierdzi ze pozalatwiala wszystko, a teraz zaczynam w to watpic... na tych rmua co maz dostaje to nic o tomku wzmianki nie ma, i nie wiem czy tak zawsze jest czy wlasnie przez to ze ona nie zglosila...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry