reklama

Listopad 2009

Weri zazdroszczę Ci. ja dopiero za 2 tygodnie i 5 dni lecę do Polski na urlopik. też już nie mogę się doczekać. wszyscy sie ze mnie śmieją w pracy, że wrócę z polski jako jedna wielka kulka, bo ciągle mówię co będę jadła hehehehe

dudziakowa śliczny brzusio :)

ja mam pierwszy weekend wolny od dwóch miesięcy. chyba zabiorę się za przygotowywanie wyjazdu do Polski i do przeprowadzki, która nas czeka po powrocie do Anglii.

reklama
Weri zazdroszczę Ci. ja dopiero za 2 tygodnie i 5 dni lecę do Polski na urlopik. też już nie mogę się doczekać. wszyscy sie ze mnie śmieją w pracy, że wrócę z polski jako jedna wielka kulka, bo ciągle mówię co będę jadła hehehehe
ja tez ciagle mysle o tym co dobrego zjem ;-)ale najbardziej czekam na wizyte u ginekologa (pierwsza w ciazy) mam nadzieje ze wszystko mi wytlumaczy co z dzidzia bo tu niewiele mowia:happy: no i ze powie mi jaka plec ma maluszek( mam nadzieje ze bedzie coreczka ale pewnie bedzie na odwrot!)
my po powrocie z polski robimy generalne porzadki i malujemy cale mieszkanie wiec tez nas czeka duzo pracy:sorry:

teraz to każda z nas zaczyna mieć gorący okres... powoli już zaczynamy mysleć o zakupach dla dzidziusia. ja na przykład nie mam jeszcze w ogóle brzuszka, jakiś tydzień temu "coś" mi się pokazało... więc powoli będę się szykowała do zakupów dla mnie;-)
weri a czemu tak późno masz wizytę?:eek:

weri a czemu tak późno masz wizytę?:eek:
poniewz w wielkiej brytani nie bada cie ginekolog jesli nie masz problemow w ciazy mi w sumie raz jak krawilam robil skan przez brzuch jakis lekarz ale to trwalo 2 min powiedziel ze kobiety w ciazy czesto krwawia i to nie dziecko tylko ja krwawie:confused2: a tak poza tym to inne usg przez brzuch w ciazy sa chyba tylko 2 i to nie lekarz tylko sonografista taki od usg robi:happy:

ja lekarza jeszcze ani razu ei widziałam na oczy, a choruję na astmę i mam alergię. tutaj w Anglii to wszystkim zajmują się pielęgniarki. jest jedna tylko od USG, inna od pobieraia krwi, jeszcze inna co zna się na alergii i astmie i ona mnei bada i leki zapisuje, itd. lekarz to chyba tylko w Anglii to orzeczenia zgonu jest potrzebny hehehe

niunians a jaką masz najwyższą temperaturę?
ja miałam straszny ból gardła gorączka 39 i tak przez tydzień nie brałam antybiotyku tylko bioparox do psikania na gradło ( to jest też antybioryk ale nie szkodzi ciąży ) i paracetamol
37 to napewno nie powód żeby łykać antybiotyk :no:
Kasiula problem w tym że ja mam anginę prawdopodobnie bo jedynie na to choruje i rozpozaje objawy. Od 3 dni mam temperature która gdy spada tylko po paracetamolu a jak przestaje działać to znowu wzrasta. Nie chce dopuścić do gorączki 39 tylko przy 38,3-38,7 zbijam ją, tylko najgorsze jest to że nie chce tak ciągle co 6 godzin brać paracetamolu, a inaczej nie schodzi. Od wczoraj jem antybiotyk Augmentin, zdjadłam już 3 dawki jak do jutra się nie poprawi to czeka mnie wizyta w szpitalu :((

ja zauwazyłam wczoraj małe rozstępy na tzw. boczkach. ale nie martwię się tym za bardzo. co ma być to będzie. moja mama po 4 ciążach nie ma dużych rozstępów, więc mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie :) zwłaszcza że to pierwsza dzidzia.

jeśli chodzi o spanie to ostatnio masakra. jak leże na boczku, obojętnie czy lewy czy prawy, to musze kołdrę pod brzuch bo mnie ciągnie i wtedy boli, a na plecahc nie mogę bo kręgosłup mnie boli ostatnio jak cholera. mam problem ze wstawaniem, schylaniem, chodzeniem, siedzeniem. pozycji wygodnej nie mogę znaleźć ...

reklama
WItam:)a to moj bnrzuszek :) chwale sie buzka;)

dobrnaocka;)
Piękny:-)
hejka ja wlasnie wczoraj po poludniu zauwazylam plame na staniku wiec mi tez cos juz leci ale tylko z lewej piersi :happy: wogole ostatnio sa jeszcze bardziej wrazliwsze na wszelkie dotyk
wlasnie sobie uswiadomilam ze jeszcze tylko tydzien do mojego urlopu w polsce!!! juz sie nie moge doczekac mamusiowego ciasta z truskawkami i marza mi sie czeresnie i ptys z kremem mniam!!!!;-) a jaka u was pogoda w kraju?
Dzisiaj okropna pogoda. Leje od samego rana. Myślę jednak, ze do Twojego urlopu wyjrzy słoneczko - szczerze to czekam na to jak na zbawienie.

Przez te okropna pogodę nic mi sie nie chce i humor do bani mam. Chyba pójdę z powrotem spać.

Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry