reklama

Listopad 2009

Dzień dobry dziewczynki.

Dla mnie nie taki dobry bo choc chora nie jestem i nie dolegaja mi zadne mdlosci nie umiem powstrzymac lez. Wczoraj spojrzałam prawdzie w oczy, tzn zerkłam w lustro, to co stało sie na moim tylku i udach to poprostu masakra. Mam tak ogromneee rozstepy czerwone na calym tylu i udach i takie strasznie bordowe pod posladkami. Lewa piers juz tez zaatakowalo, ale tu rozumiem bo z rozmiaru A urlosly juz do małego D. Przypuszczam ze to samo stanie sie na brzuchu jak jeszcze mi urosnie :-(:-(:-(:-( i co smarowanie 2 razy dziennie nic nie dalo w moim przypadku. i to juz na poczatku :( Masakra poprostu :-(:-(:-(:-( Wiem ze najwazniejsze jest zdrowko maluszka itd ale nie chce wygladac jak potwor pozniej :( a wiem ze cellulitu ktorego tez mi nie brakuje i rozstepow juz nigdy sie nie pozbede. :(
klaudzia podobno z czasem rozstępy bledną! ja też mam sporo na piersiach i brzuchu, z tym, że dla mnie to nie jakaś tragedia. nie wiem, ja jakaś dziwna chyba jestem, ale w ogóle się rozstępami nie przejmuję :szok:

byc moze i tak :P albo noski zatykaja sie i otwarta buzie pozniej mamy ciagle hehe bo i katar czesto mam z rana

a wiecie co moje malenstwo to se zabawy urzadza w brzuchu i noge wcisnal w moj pecherz masuje brzuch mowie do niego a on nic :( tak naciska ze co 10 minut chodze i kropelke puszczam tylko i znow sie chce :( oj oj oj
a dopiero co pochwalilam ze chyba sie obsuwa bo w nocy nie latam uz siku

o matko to chyba moje też siedzi na pęcherzu, bo co chwila mi się chce siku, a jak idę to puszczam kropelkę i dalej nie chce lecieć

A mnie Dziewczyny brzuszek trochę boli..Tzn nie moge spać na plecach (a bardzo lubię i zawsze zasypiałam i budziłam się na plecach), a teraz jakoś mi źle, musze przekręcać się na bok, jeden lub drugi, bo jak za długo poleżę na plecach to zaczyna mnie brzuszek boleć...trochę się tym martwię, macie może podobnie? :eek:
kurczę mam identycznie! jak leże na brzuchu to normalnie czuję, że mnie tam wszystko ciągnie :szok: i to nie jest fajne!

Nie martw sie, po prostu dzidzi jest niewygodnie, Ty jestes naciagnieta i tyle.
A ja od wczoraj chyba nie czuje maluszka:( Wczesniej czulam jak sie napina na wysokosci lona(troche nisko) a teraz w zasadzie od wczoraj nie czuje...Nie moge doczekac sie, kiedy bedzie mocno kopac(jesli nawet bedzie to bolesne)i wiercic sie tak, aby golym okiem bylo to widac! Wtedy bede spokojniejsza! Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze...Na tym etapie ciazy musi byc juz dobrze, nie??
kochana na pewno wszystko jest dobrze! ja do tej pory jeszcze ani razu nie czułam maluszka i trochę się tym martwię, mimo, ze wiem, że mam na to jeszcze czas, tym bardziej, że jestem przy kości

u mnie nie ciekawe.:baffled: biegunka mi sie pogorszyla a do tego zaczelam juz wymioty od 5 rano i nawet woda mi sie zatrzymac nie chciala. wiec wybralam sie do lekarza, w koncu na co bede czekac. niby prywatny szpital i jak pojechalam bez umowienia sie z doktorka bylo przede mna 8 osob. uff wyczekalam sie do 12 i nie zdazyla mnie przyjac bo ona od 12 do 13.30 robi sobie przerwe. dostalam skierowanie na badanie kalu tyle ze oni chcieli zebym zrobila na miejscu a ja nie mialm czym bo mnie w domu wymeczylo i bylam na glodnego calkowicie wyprozniona wiec ''wycieczka'' do szpitala jutro od nowa :-( doktorka podejzewa grype jelitowa lub jakis wirus ale bez wynikow nie moze nic powiedziec wiec musze sie przemeczyc do jutra. :confused2: mam nadzieje ze to nic groznego i z dzidzia wszystko wporzadku. musze sie uzbroic w cierpiows jutro sie wszystkiego dowiem. :sorry:
łoj jeżeli to jelitówka ( a objawy na to wskazują) to współczuję! pij dużo, zebys się nie odwodniła!

reklama
Klaudzia, pewno, że rozstępy to nie koniec świata ale można z tym zawalczyć i to teraz, jak są jeszcze czerwone bo z białymi już nic nie da się zrobić. Tylko musisz wybrać kosmetyki dla mam np. Pharmaceris M - świetne kosmetyki w przystępnej cenie - polecam.

Klaudzia, pewno, że rozstępy to nie koniec świata ale można z tym zawalczyć i to teraz, jak są jeszcze czerwone bo z białymi już nic nie da się zrobić. Tylko musisz wybrać kosmetyki dla mam np. Pharmaceris M - świetne kosmetyki w przystępnej cenie - polecam.

Dziewczyny dziekuje za pocieszenie heh.

Riolcia ja caly czas stosowalam kremy, balsamy i oliwki. Teraz uzywalam Palmersa z Anglii i Perfecta extra slim (na rozstepy) i nic to nie dalo. Taka juz moja natura pewnie. Trudno jakos to przezyje. Poprostu nie bede paradowac juz dumnie w stroju kapielowym hehehe :-):-) No ale wkoncu bede mama, wiec wsumie mam prawo je miec hehe

mam brać antybiotyk co 8 godzin a jak do niedzieli temperatura nie spadnie to mam przyjść do szpitala i mój gin mnie przyjmie na oddział. Mam nadzieję ze to nie będzie konieczne bo mamy zarezerwowany urlop na 28 czerwca. Mój M. kupił mi tantum verde na gardło więc oby pomogło. Lece mierzyć temperature czy rośnie czy nie, bo niedawno miałam 37,00

niunians a jaką masz najwyższą temperaturę?
ja miałam straszny ból gardła gorączka 39 i tak przez tydzień nie brałam antybiotyku tylko bioparox do psikania na gradło ( to jest też antybioryk ale nie szkodzi ciąży ) i paracetamol
37 to napewno nie powód żeby łykać antybiotyk :no:

Ostatnia edycja:
WItam:)

cos dzis malo postow naskrobalyscie...:)

to przez ten ...weekend....dluzysz....

a to moj bnrzuszek :) chwale sie buzka;)

dobrnaocka;)

Załączniki

• 19-tydzien_large[1].jpg
    19-tydzien_large[1].jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 36
klaudzia
Może to małe pocieszenie ale rozumiem Cię w 100%. Rozstępy pojawiły mi się na piersiach już w wieku dojrzewania bo bardzo szybko mi to poszło i organizm nie nadążył... (...)

(...)Jeśli zaś chodzi o rozstępy - to one przecież tylko na początku są takie zaczerwienione, z czasem zbledną i mało co je będzie widać. Teraz np moje na piersiach widać tylko kiedy porządnie się tam opalę a na codzień to takie jaśniejsze smużki. Poza tym wszędzie opowiadają że rozstępy są naszą (kobiecą) cechą charakterystyczną i co 10'ta kobieta tylko ich nie ma!!! To tak jak obecność piersi czy innych kobiecych części ciała ;-)
Wiem że na początku jest trudno ale z czasem do nich przywykniesz a i przestaną być aż tak widoczne...
Spokojnie, do góry głowa :happy:
też mam rozstępy jak Ty od czasu dojrzewania... czyli ok już jakieś 9 lat:baffled:
za szybko poszło i już... no i się da przywyknąć... ;-)chociaż zrobię sobie kiedyś laserowe usuwanie ale po drugiej ciąży ....;-):-p
bo czasem czuję się mniej atrakcyjna....:zawstydzona/y:

Nie martw sie, po prostu dzidzi jest niewygodnie, Ty jestes naciagnieta i tyle.
A ja od wczoraj chyba nie czuje maluszka:( Wczesniej czulam jak sie napina na wysokosci lona(troche nisko) a teraz w zasadzie od wczoraj nie czuje...Nie moge doczekac sie, kiedy bedzie mocno kopac(jesli nawet bedzie to bolesne)i wiercic sie tak, aby golym okiem bylo to widac! Wtedy bede spokojniejsza! Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze...Na tym etapie ciazy musi byc juz dobrze, nie??

napewno jest dobrze... ja też nie czuję maluszka:-( ale jak sobie tak wymacam to mam twardy brzuszek i w środku czuję że się porusza...bo nie daje mi kopniaczków na zewnątrz...
a teraz może po prostu podniosło Ci się wszystko trochę wyżej:tak:

Nie wspominajcie mi nawet o dentyście:wściekła/y:. Byłam w 14 tyg. okazało się że trzeba leczyć kanałowo dwójkę:wściekła/y:. A do kanałowego trzeba rtg, ale w ciąży wykluczone:wściekła/y:. I co? Jest teraz technika posunięta do przodu, więc mi specjalista pod mikroskopem usuwał i czyścił kanał... Pomijam ból... Bolało najbardziej przy płaceniu, bo oczywiście nikt nie refunduje:wściekła/y:. 1 200 zł!!! Do teraz jestem pod kreską!!! Ale co? bez dwójki u góry miałam chodzić?:baffled:
współczucia.....:confused2: nie dałbym tyle...
na szczęście mnie nie bolą zęby.....:-p jeszcze;-)

dudziakowa ale masz śliczny brzuchol..... mojego nadal nie widać.... :sorry: a już mmi się 17 tydzień kończy.....

reklama
hejka ja wlasnie wczoraj po poludniu zauwazylam plame na staniku wiec mi tez cos juz leci ale tylko z lewej piersi :happy: wogole ostatnio sa jeszcze bardziej wrazliwsze na wszelkie dotyk
wlasnie sobie uswiadomilam ze jeszcze tylko tydzien do mojego urlopu w polsce!!! juz sie nie moge doczekac mamusiowego ciasta z truskawkami i marza mi sie czeresnie i ptys z kremem mniam!!!!;-) a jaka u was pogoda w kraju?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry