reklama

Listopad 2009

Cześć dziewczynki :))
Ja rozłożyłam się i chruje. Wczoraj byłam na usg i z dzidzią wszystko ok rośnie jak na drożdzach. Za to ja mam katar i gorączkę i ból gardła. Leczę się jak mogę. Tylko martwie się czy gorączka nie zaszkodzi maleństwu. Zbijam ją paracetamolem. Dzisiaj święto więc nie chce dzwonić do mojego gina.

Klaudzia gratulacje decyzji :))

Pianistka pytałam się o lokomotiv i mój gin powiedział że nie powinno się brać, chyba że jest to jednorazowe to że jedną tabletkę na podróż mogę sobie spokojnie wziąść i się nie martwić :))
Są też podobno jakieś czopki, o które musisz zapytać w aptece.

Dzieki za odpowiedz, ostatnio to samo uslyszalam o aviomarinie, tutaj pojde na wizyte z GP 30tego po skanie, to moze mi tu cos doradza innego, lokomotiv mi niestety, nie zadzialal i zle sie czulam po nim juz raz, wciaz wiec mysle czy dwie tabletki aviomarinu na sam lot w ta i spowrotem bylby az tak szkodliwy... musze sie popytac w Polsce wiecej lekazy bo zdania sa podzielone, niektorzy przypisuja aviomarin dziewczynnom na dokuczliwe wymioty w ciazy, a na opakowaniu napisane ze przeciwwskazaniem jest pierwszy trymestr ciazy, a nie cala ciaza. Ehhh, sama juz nie wiem... Czytalam w necie o Cocculine ze mozna, ale to strasznie slaby lek i moge wziac jak bede z lotniska autem do domu jechala, bo zawsze mozna sie zatrzymac jakby co, a w samolocie musze sie czuc dobrze, i tak nie wiem jak zadzialaja skoki cisnienia na moja glowe i nogi, wiec choc w zoladku chcialabym czuc ulge...:)

reklama
ja dalej czuje się tragicznie. ciągle mam gorączkę. Jedynie jak wezmę paracetamol to schodzi niżej, ale to już 3 dzień, więc dzwonię dzisiaj do gina tylko poczekam na późniejszą godziną żeby go nie obudzić i poproszę o recepte na antybiotyk. On zawsze przepisuje taki co je się tylko 2 tabletki raz na 24 godziny i po tym ma przejść więc dobrze że to nie jakaś długa kuracja antybiotykami. Zobaczmy jak to będzie.

Niunians bidulko:no:... Wracaj szybko do zdrowia! Ja za to czuję się nieźle, gdyby nie to, że już kompletnie nie umiem sobie znaleźć wygodnej pozycji do spania:crazy:... Zawsze spałam na brzuchu, a teraz mam już duży i nie da rady. No ale trudno. Tyle dobrego tej nocy, że nasze maleństwo rozrabiało:-)...

Dzień dobry, dziś mogę zacząc dzień z usmiechem. Po zaaplikowaniu arsenału leków wkońcu przespałam całą noc :) nie liczac dwóch wstawań na siusiu. Już dawno tak dobrze nie spałam. Mogłam normlanie oddychać, nie kichałam, nie kaszlałam, nie dusiłam się. I dzidziuś dziś od rana też w lepszym humorze bo gila mnie nóżkami :)

pytanie natury intymnej - kto się nie wstydzi odpowie - macie problem z trzymaniem moczu? Bo ja straszliwy. Ćwiczę niby te mięśnie Kegla, ale nawet jak wytrzymam dziesięć sekund to i tak w ich trakcie mi siusiu leci. Bardzo mi to przeszkadza zwłaszcza, że dużo kicham i to tak mocno. Muszę zawsze stanąć, skrzyżowac nogi mocno i dopiero moge kichnac, ale i tak co kilka godzin mam wkłądke do wymiany.

Anadri, ja jak do tej pory (odpukać) nie miałam problemu zadnego, ale na przykład zauważyłam , ze coraz mniej kontroluję przytrzymywanie i jak mi się bardzo chce to od razu muszę lecieć, bo wiem że nie utrzymam. No ale na razie tragedii nie ma ...

andari mi przy kichaniu też się zdarza jak chyba większości osób w ciąży, chociaż mięśnie kegla mam ponoć dobrze wyćwiczone. takie już uroki, a co będzie później :))

mam brać antybiotyk co 8 godzin a jak do niedzieli temperatura nie spadnie to mam przyjść do szpitala i mój gin mnie przyjmie na oddział. Mam nadzieję ze to nie będzie konieczne bo mamy zarezerwowany urlop na 28 czerwca. Mój M. kupił mi tantum verde na gardło więc oby pomogło. Lece mierzyć temperature czy rośnie czy nie, bo niedawno miałam 37,00

ja to czesto budze sie z bolem gardla po nocy :( praktycznie codzienie ale w dzien wcale nie czuje bolu yh
a ja zauwazylam ze wcale nie wstaje siosiac w nocy chyba ze okolo 5-6 rano byc moze maluszek juz do gory sie przemieszcza i mi tak na pecherz nie uciska

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry