reklama

Listopad 2009

Na pewno dzidzia poradzi sobie, bo jak witaminek czy minerałów mu zabraknie to z nas wyciąga,... he i mi ząb pękł, muszę iść do stomatologa, zawsze miałam zadbane zdrowe zęby, a tu nagle pęknięta piątka, mało tego włosy mam okropne- suche druty i nici z mojego zapuszczania, muszę je podciąć i to na pewno z 3-4 cm :-(

reklama
Ahhh mi trzeba do dentysty isc. Zabki zaczynaja mnie bolec, nie wspominajac juz o krwawiacych dziaslach ale z nimi sobie jeszcze radze. A tak panicznie boje sie dentysty ze szok.

Bylam dzis wstepnie popatrzec na obraczki i znalazlam takie ktore mi sie podobaja i do tego byly najtansze :-D:-D teraz tylko rozmiary dopasowac i moge sie hajtac hehehe

A ja przez cala ciaze nie mialam ani wymiotow ani mdlosci. tylko po brzusiu widac ze wciazy jestem noi po braku @ a tak zadnych jakis objawow. tyle ze moj maly wiercipieta panoszy sie coraz bardziej i uklada sobie miejsce w brzuniu kopiac mnie ciagle hehe :-):-):-)

Ahhh mi trzeba do dentysty isc. Zabki zaczynaja mnie bolec, nie wspominajac juz o krwawiacych dziaslach ale z nimi sobie jeszcze radze. A tak panicznie boje sie dentysty ze szok.

Ja dziekuje BOGINI za fantastyczna dentystke przypadkowo odkryta i zaliczenie calego garnituru napraw i renowacji tuz przed ciaza i na samym jej poczatku. Musze jedynie w licu i listopadzie (przed porodem) pokazac sie na przeglad.

Ja ide na badania jutro. Morfologia, krew siku, cukier z krwi na czczo i sama z siebie chce zrobic posiew moczu bo się boję o nawracające odmiedniczkowe zapalenie nerki (lewej). Zobaczymy jak tam wyniki.

Ostatnio (miesiac temu) jak dalam gineo to tylko sie zasmiała i powiedziała "no jak u konia normalnie" - czyli chyba było dobrze :-D

Nie wspominajcie mi nawet o dentyście:wściekła/y:. Byłam w 14 tyg. okazało się że trzeba leczyć kanałowo dwójkę:wściekła/y:. A do kanałowego trzeba rtg, ale w ciąży wykluczone:wściekła/y:. I co? Jest teraz technika posunięta do przodu, więc mi specjalista pod mikroskopem usuwał i czyścił kanał... Pomijam ból... Bolało najbardziej przy płaceniu, bo oczywiście nikt nie refunduje:wściekła/y:. 1 200 zł!!! Do teraz jestem pod kreską!!! Ale co? bez dwójki u góry miałam chodzić?:baffled:

Na pewno dzidzia poradzi sobie, bo jak witaminek czy minerałów mu zabraknie to z nas wyciąga,... he i mi ząb pękł, muszę iść do stomatologa, zawsze miałam zadbane zdrowe zęby, a tu nagle pęknięta piątka, mało tego włosy mam okropne- suche druty i nici z mojego zapuszczania, muszę je podciąć i to na pewno z 3-4 cm :-(
Zęby zębami, ale włosy to mam super teraz. Tzn.nigdy nie narzekalam na brak wlosow, ale teraz to nawet męzus zauwazyl,ze mam grube, pozadne włosy. Ale po porodzie bardzo sie oslabiaja i wypadaja z nawiązką.

Zęby zębami, ale włosy to mam super teraz. Tzn.nigdy nie narzekalam na brak wlosow, ale teraz to nawet męzus zauwazyl,ze mam grube, pozadne włosy. Ale po porodzie bardzo sie oslabiaja i wypadaja z nawiązką.

Niekoniecznie Ci wypadna. :) Za to moga np. zaczac krecic przy skroniach heh Mialam i taka klientke ktorej po ciazy wlosy sie wyprostowaly heheh :-) Dziwne ale sama bylam tego swiadkiem :)

Kurcze powiem wam, że dzisiaj się zaniepokoiłam... stanęłam na wadze u babci i waga pokazała mi, że ważę dokładnie tyle co przed ciążą... we środę idę do lekarza, to tam się dobrze pomierzę... ale lekko spanikowałam:zawstydzona/y:

reklama
Ja codziennie biorę folik, feminatal i biofer na anemię, ale w poniedziałek idę do gina i spytam czy folik jeszcze trzeba, choc na pewno nie zaszkodzi.
Wczoraj stanęłam na wagę i szok w 1,5tygodnia przytyłam 1,5kg. Już mam 5 na plusie. W pierwsze ciąży przytyłam 18, ciekawe ile tym razem?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry