• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

DZIEWCZYNY ja w tym siedzę:tak: nawet sobie nie wyobrażacie ile dobrze prosperujących firm, wieloletnich, zamknięto w ciągu ostatniego roku:szok: a te co są to w większości cienko piszczą. Jak nie uderzysz z mega świetnym, wyjątkowym i jedynym w swoim rodzaju pomysłem to nie masz racji bytu. Wszystko pada, od firm transportowych po pizzerie. Rozejrzyjcie się "po mieście". Co chwilę jakiś sklep likwidują i otwierają inny. Przynajmniej u nas tak jest.
Otworzyć coś i wpakować się w długi to absolutnie nie jest sztuka:sorry2: Sztuką jest rozkręcić biznes, a do tego trzeba mieć smykałkę. Koło interesu trzeba chodzić a i to nie wystarcza. Ciągnąć z miesiąca na miesiąc firmę, która ledwo zipie, zarabia tylko na zus, wynajem i inne opłaty też fajne nie jest.To już lepiej pójść do pracy i o nic się nie martwić :tak:

A jeśli chodzi o mnie to w tej chwili nie widzę nic co mogłabym otworzyć.

Pathanka przykro mi :-(

Asia spała dziś w żłobku 2 i pół godziny i spałaby dłużej gdybym jej nie obudziła:szok: dziwne, w domu zasypia codziennie dopiero o 15 a w żłobku już śpi o 12:30:confused:

reklama
pathanka a moze jakaś klubokawiarnia dla mam?
fajny pomysł,u mnei w miejscowości by sie takie miejsce przydało

DZIEWCZYNY ja w tym siedzę:tak: nawet sobie nie wyobrażacie ile dobrze prosperujących firm, wieloletnich, zamknięto w ciągu ostatniego roku:szok: a te co są to w większości cienko piszczą. Jak nie uderzysz z mega świetnym, wyjątkowym i jedynym w swoim rodzaju pomysłem to nie masz racji bytu. Wszystko pada, od firm transportowych po pizzerie. Rozejrzyjcie się "po mieście". Co chwilę jakiś sklep likwidują i otwierają inny. Przynajmniej u nas tak jest.
Otworzyć coś i wpakować się w długi to absolutnie nie jest sztuka:sorry2: Sztuką jest rozkręcić biznes, a do tego trzeba mieć smykałkę. Koło interesu trzeba chodzić a i to nie wystarcza. Ciągnąć z miesiąca na miesiąc firmę, która ledwo zipie, zarabia tylko na zus, wynajem i inne opłaty też fajne nie jest.To już lepiej pójść do pracy i o nic się nie martwić :tak:
dokładnie...
mój mąż prowadzi firme od 15 lat i jest załamany tym co sie teraz dzieje (zresztą odczuwamy to po finansach)
wszystko idzie w góre ale zarobki stoją w miejscu
żeby utrzymać sie na rynku i zeby wzięli jego oferte to nie może zejść z ceny,którą ma od 5-6 lat,bo jak zejdzie to inne firemki tanie wejdą,zrobią na łapu-capu ,później do męża i tka dzwonią żeby poprawić po nich,ale co z tego skoro za taką samą stawke jak zawsze a do tego robienie po kimś poprawek jest ciężkie....

ja wiele razy już myslałam o własnym biznesie ale boję sie jak diabli że utopie kase

M pojechal po zakupy zebym juto już miała z głowy- coś mi dziś nogi puchną. Jeszcze trochę;-)

Kiedy ta wiosna kobitki ma przyjśc? mówić mi tu zaraz;-)

trzyletni syn mojej przyjaciolki wlal im dzisiaj specjalny plyn do czyszczenia akwarium do czajnika. wlasnie czekala az maz zrobi jej herbate, gdy on zauwazyl,ze czajnik jakos za bardzo babelkuje i zbadal sprawe. gdyby nie to to pewnie by sie potruli:confused2:

w kuchni, w szafce na scianie, ale on lazi po blatach. ona widziala ta butelke wczesniej i sie tak zastanawiala skad ona sie wziela, ale do glowy jej nie przyszlo,ze to on i ze jeszcze nalal do czajnika:confused2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry