kilolek
podwójna listopadowa mama
straszne! Oba przypadkiKurcze dziewczyny, dziś się dowiedziałam, że jak byłam w pracy i moja mama była z chłopcami i wracała ze spaceru to wniosła Filipa na górę do domu, nie zamknęła drzwi na klatkę i wróciła po Olafa....a Filip wyszedł na klatkę i spadł ze schodów!!!!
Matka mi nic nie powiedziała, rozumiem, że się bała, no ale POWINNA!!!! Zła jestem strasznie! Boże nie wiem, ale chyba obowiązki przerosły babcię. Spacery z dwójką to jednak nie takie hop siup. Nie wiem co mam myśleć teraz... nie wiem. Dziękuję Bogu, że nic się nie stało!
Ostatnio, jak teściowa była z nimi to też mnie zwaliła z nóg jak powiedziała, że jak chłopcy spali to ona ich zostawiła i poszła do sklepu!!!! I ona uważa, że nic się nie stało. Powiedziałam stanowczo, że nie można ich zostawiać samych w domu, nawet jak śpią!!!!
dziubasku, to mnie by tez krew zalała!!
kurcze wiem że kiedyś było inaczej i moze niektórym naszym mamom i teściowym wydaje się, ze dziecku nic się nie stanie, ale mi się to w głowie nie mieści. Musisz im jasno wyłożyć swoje zasady chyba, nawet te które wydają ci się oczywiste...
Kiedyś jedna kobitka z rodziny M, emerytowana nauczycielka mówiła, że jak jej syn był malutki a ona wróciła po macierzyńskim do pracy, to mieszkała w takim bloku przy szkole, dla nauczycieli. Wiec zostawiała dziecko, szła na lekce i na przerwach wpadała tylko...

ja się uwazam za skrajnie nieodpowiedzialną, bo zdaża mi się dremac gdy chlopcy oglądają bajki i siedza ze mną na kanapie (czyt. na mnie)
Alez jestem padnięta. wrócilam z terapii z Kubą i nie wiem jak to ogarnę, bo niby dużo nie jest ale po tym co ćwicylismy do tej pory bylam padnięta i ledwo starczalo mi czasu, a teraz dosżlo 2 razy tyle

czuję się jak niepelnosprawna
Sawi Kuba "rozwalił" woim zachowaniem (płakał) przedstawienie na dzięń babci i pani się żółć ulała orzekła, ze Kuba ma ADHD i nikt sobie nim nie radzi. A do te pory ja pytałam to wsyztsko bylo ok, a teraz nagle od pół roku sobe z nim nie radza. I zarządała wizyty u psychologa. Psycholog ADHD oczywiscie nie zdiagnozowała ale dostrzegła problemy w integracji sensorycznej