reklama

Listopad 2009

hej
dziunka współczuję:-( co za zycie, masakra.
Mam nadzieje, ze cos wykombinujecie, Szkoda ze nie ma jak Wam pomóc:-( kurcze tutaj nie maja prawa nikogo z mieszkania wyrzucic dopoki nie znajdzie nastepnego. A jak ma sie juz dwojke dzieci to tak jak kolezance miasto da mieszkanie:tak: i placa grosze doslownie prad, gaz itp.
aaa szkoda gadać, oby sie Wam ulozylo.

martolinka
wiem wiem, staram sie cieszyc na mysl, ze bede mogla zrobic cos czego nie moge wlasnie przy Kubie ale z drugiej strony na pewno bedzie mi smutno, ja to tesknie zawsze jak nie wiem co:tak::zawstydzona/y:
juz mam zaplanowane porządki:-) nikt mi nie bedzie gadal nad glowa a po co to robisz:-D

maxwell biedna Martusia, trzymamy mocno kciuki za Nią:tak:

wlasnie polozylam Kube spac ale nie wiem czy zasnie bo u sasiadow ocieplaja dom i tak sie tłuką, ze szkoda gadac. a nastepnie beda u nas, wtedy to nie wiem czy Mlody bedzie w ogole w dzien spał:baffled:

reklama
hej

my na nogach już.a mnie dziś napadło od rana na porządki.imo że nienawidzę sprzątać.ale ja to zrobię dokładniej niż D mimo chęci.i z Igim ładnie troche ogarneliśmy nasz tajfun zabawkowy hehe.

wczoraj pojechałam do Piastowa kupiłam sobie buty,zwykłe baletki.znalazłam tam fajny sklep z tanimi butami ...może się nie rozlecą szybko:-D

w Pepco byłam zajrzeć i sa super promocje na bluzeczki dla dzieci.za tydzien jadę cos małemu kupić na bank.a w tesco sa drogie te kolekcje F&F ponad 30 zł za bluzeczkę :sorry:wiec żadna mi rewelacja ..ale ogólnie ciuszki sliczne:-)
no patrz, j tez bylam w piastowie, w pepco i sie nie spotklysmy :sorry:

Dziunka bardzo wspolczuje. A co z tą praca w sklepie? A nie macie u Was hoteli robotniczych? jest w nich dosc tanio, mozna przez jakis czas przeczekac

pathanka gratuluje awnsu

Maxwell bardzo wspolczuje i Martusi i Tobie

Dzień dobry.

Dziunka strasznie Ci współczuje. Trzymam kciuki zeby się Wam ułożyło. Może faktycznie rozmowa z włascicielem by pomogla.
Maxwell zdrówka dla Martusi.
Pola odpocznij sobie, rozluznij sie, idz na zakupy/ do kina/do kosmetyczki/do fryzjera itp. Trzymam kciuki
Kilolek super ze zakupy udane.

Edit: Ale u nas dziś wieje. Szok

AniasM Czy rzeczywiscie w Norwegii tak wszyscy ogladają sporty zimowe?biegi narciarskie?wczoraj sie zakończył sezon i ciekawa jestm jak tam ludzie reaguja na Naszą Justynę Koalczyk.

Dziunka może wlasciciel odpusci i bedziecie mogli mieszkac,tydzien spoznienia no nie tragedia jakaś a on od razu wymówil Wam:-/

Kilolku o której byłas bo ja około 17 wczoraj

ciekawe jak Martusia maxwell????????????

wiad.od maxweell na zdjęciu rtg mała ma zmiany na płucku. Pytali , czy sie nie zakrztusiła, bądź zachłysnęła , bo tak by wyglądało , ale nie. zobaczymy co przyniesie noc

Dziunka wiesz zgodnie z prawem własciciel nie moze Was eksmitowac dopóki nie zapewni lokalu zastępczego , ale wiąże się to ze sporymi przepychankami itp..

znalazłam coś takiego

Zgodnie z art. 11 ust. 2 ustawy – nie później niż na miesiąc naprzód, na koniec miesiąca kalendarzowego właściciel może wypowiedzieć stosunek prawny, jeżeli lokator:

1. pomimo pisemnego upomnienia nadal używa lokalu w sposób sprzeczny z umową lub niezgodnie z jego przeznaczeniem lub zaniedbuje obowiązki, dopuszczając do powstania szkód, lub niszczy urządzenia przeznaczone do wspólnego korzystania przez mieszkańców albo wykracza w sposób rażący lub uporczywy przeciwko porządkowi domowemu, czyniąc uciążliwym korzystanie z innych lokali; lub
  2. jest w zwłoce z zapłatą czynszu albo innych opłat za używanie lokalu co najmniej za trzy pełne okresy płatności, pomimo uprzedzenia go na piśmie o zamiarze wypowiedzenia stosunku prawnego i wyznaczenia dodatkowego, miesięcznego terminu do zapłaty zaległych i bieżących należności; lub
  3. wynajął, podnajął albo oddał do bezpłatnego używania lokal lub jego część bez wymaganej pisemnej zgody właściciela; lub
  4. używa lokalu, który wymaga opróżnienia w związku z koniecznością rozbiórki lub remontu budynku, z zastrzeżeniem art. 10 ust. 4.

hej, dopiero udało mi się na chwilę zasiąsc bo M robi porzadki z tymi zeberkami w Ali lozku, a Ala lata jak z korbką i mu "pomaga" ;) noszac lale na barana...

Dziunka, strasznie wspolczuje, bardzo mi przykro, nie sadzilam ze jestescie w takiej ciezkiej sytuacji :/. Mam nadzieje, ze jakos sie to rozwiaze, jakies pozytywne zrzadzenie losu. Trzymam mocno kciuki <przytul>

Martolinka, takie zapiekanki są wypas, najlepsze :). Chociaz ja juz teraz od paru miesiecy grzanek i zapiekanek unikam w zwiazku ze zgaga. Zrobilam dzis salatke z kurczakiem i czosnkiem, pewnie bede po niej cierpiec tez.

Biedna maxwell, ma stresa, ale dobrze ze są w szpitalu to zrobia malej wszystkie badanka, antybiotyk i wrazie co bedzie pod opieka poradni pozniej.

Co do nocy dzisiejszej to całkiem nieźle - to znaczy ja spałam jak na szpilkach :). Ala spala do 2 ladnie, obudzila sie z placzem, bo ona sie tak budzi w nocy i plakala za mna. Jak z nami spi to tez tak placzei tylko ja ja moge uspokoic, wiec poszlam do niej, poglaskalam i zasnela. M spal obok niej ale ona nie da mu sie uspokoic jak tak sie obudzi.
Potem druga pobudka o 3.30, a potem o 4.00 znowu i wtedy juz sie zamienilismy z M i ja psozlam do niej spac i spala do rana, tylko czasem cos jeknela i musialam powiedziec że jestem.

Także generalnie ciesze sie ze Ala nie ma problemu z tym, ze to iny pokoj i inne lozko. Buzi sie, ale spiac z nami tez sie czesto budzila, mam nadzieje, ze to z czasem minie, a potem pewnie i tak wroci - koszmary u dzieci to chyba normalka.

Bylysmy dzis na zakupach i spacerze, ale wialo straszliwie lodowatym wiatrem. Potem ogarnialam Ali pokoj, juz prawie wszystko pochowane, jak sie z tym uporam to wstawie foty.
Jutro musze jechac na badania i do pepco, a w srode pobrac Ali siuski, bo next week mamy kontrole w poradni nefrologicznej. Uff..

reklama
Mam nadzieję, że u maxwell i Marysi z każdą godziną lepiej. My jakoś dziś bez weny do wszystkiego, miałam wrażenie, że i gorączka jakaś brała Gonię, a Hanka jęcząco- kwękająco - stękająca.
Ehh zmęczona jestem , zaraz może walnę się do wyra, tylko rachunki popłacę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry