reklama

Listopad 2009

reklama
kurde dziewczyny powiedzcie mi .... czy też macie takie straszne bóle w piersiach....??
dokładnie to nie wiem czy mnie bolą sutki czy dookoła nich.....
ale mam taki ból że się nie mogę dotknąć.... raz na jakiś czas.... i nnie wiem od czego...
a jak już się dotknę to później czuję takie gózki na brodawcei podczas dotykania jakby prąd.... bnie wiem czy to dobrze określiłam ale tak boli:baffled: no i za chwilę znika i ból i guzek....:confused:

Kilolku podobno na skracanie też.

Ka...M mnie tez piersi bolą, ale tak leciutko, jak przed okresem. Wcześniej, nawet na początku ciąży w ogóle mnie nie bolały i ani trochę mi nie urosły. Dziwne, bo w pierwszej ciąży miałam olbrzymie i strasznie bolesne. Dosłownie nie mogłam się dotknąć - tak bolało.

Kobiety w ciąży nie powinny się "zadawać" z malutkimi kociakami, ponieważ małe kotki przechodzą tkosoplazmozę i mogą zarazić ludzi. Dorosly kot, jest już po chorobie i jej nie roznosi. Także lepiej poczekać z kociakami do porodu. Moja siostra cioteczna to kocia mama. Ma 4 kotki i w trakcie ciąży zaraziła się toksoplazmozą ( w sumie w trakcie ciąży to wykryli). I spędziła ładnych parę miesięcy na patologii. mały wprawdzie jest zdrowy, ale jest silnym alergikiem i lekarze przypisują to tokso. Poza tym koty są zazdrosne. psy zawsze pozytywnie reagują na dzieci, zazwyczaj nie spuszczają maluchów z oka. Z kotami jest już niekoniecznie fajnie. W jej przypadku było tak: musiała pilnowac, żeby koty nie podchodziły do dziecka, bo jak jeden się dorwał to podrapał Dorianka i do tej pory na twarzyczce i na rączkach są blizny, prychaly i syczaly na niego. Dopiero jak mały zaczął chodzić, koty zaakceptowały go. Także trochę jest w tym racji.

A co do obiadku - wyjęłam dzisiaj pierś z kurczaka i będę robić rogate. Z ziemniaczkami i surówką z marchewki i jabłka :cool2:

Widzę, że kulinaria dziś na tapecie:rolleyes:
Ja mam dziś takiego lenia że nawet do sklepu nie chce mi się iść i na obiad gotuję sobie to co w domu znalazłam - odmrożony kurczaczek wędzony, kasza jęczmienna z sosem grzybowym a do tego kiszona kapusta - nie ma to jak resztki wyjadać :-D Poza tym w lodówce jest jeszcze kawałek masła i resztka śledzia:-D
Zawsze tak jest jak mój Ł wyjeżdża... na śniadanie mogą być płatki z mlekiem a później to już w pracy jem wiec jak przychodzi wolne i nie wpadnę na to żeby zakupy zrobić to tak to zwykle wygląda... rosoły z kostki z dodatkiem koncentratu pomidorowego - i pomidorówka jak malowana...:-D

tyle że mnie boli tylko prawa pierś:dry: no i tak co chwilę jakby ktoś mi szpilkę w sutek wbijał......:baffled: masakra:baffled:...
a piersi mi urosły z D na DD :zawstydzona/y: no i nie wiem co jest....
ogólnie się dotknąć mogę.... i nie jest źle... tylko tak co jakiś czas to masakra.....:-(

natalunia może i masz rację....
my po prostu lubimy koty ale się za bardzo nie znamy na tym:-p
ale i tak chciałabym kotka.... wiadomo e czasem rzeba uważać... bo koty pilnują swojego terenu.... i jak widzą malucha to syczą....bo są nieprzyzwyczajone...
ale znam przypadki co od urodzenia z kotami były i było ok.... :tak:

moje mięsko się już gotuje.... hhehehe zobaczymy co z tego będzie...
oczywiście ja zrobiłam danie na 500g mielonego bo na 1kg to byśmy nie zjedli:-p
pachnie wyśmienicie... ciekawe jak będzie już gotowe jak będzie smakowało....
już mmi w brzuszku burczy ;-)i wygląda też ładnie bo jest takie zielonkawe..... mniaaaaam

reklama
tyle że mnie boli tylko prawa pierś:dry: no i tak co chwilę jakby ktoś mi szpilkę w sutek wbijał......:baffled: masakra:baffled:...
a piersi mi urosły z D na DD :zawstydzona/y: no i nie wiem co jest....
ogólnie się dotknąć mogę.... i nie jest źle... tylko tak co jakiś czas to masakra.....:-(
Najlepiej zapytaj o to lekarza na następnej wizycie. Pamiętam, że kiedyś, dawno temu tez miałam takie bóle, jakby mi ktoś szpilkę wbijał - ginka kazała mi zmienić środek, w którym piorę biustonosze (prałam w proszku zmieniłam na delikatny płyn) - od razu mi to przeszło! Może spróbuj - z tego, co mówiła, najlepiej prać ręcznie w mydełku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry