B
Bura
Gość
Chodzę do lek.Tylnickiego do Medikoru i tam zamierzam rodzić. A Ty do kogo chodzisz?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
po pierwsze gratuluję urlopuwitajcie dziewczynki zostalo mi jeszcze 3 dni pracy do urlopu!!!mam umowiona na przyszly wtorek wizyte do ginekologa na usg i wszystkie badania(niestety ide do jakiegos nowego bo moj zadzwonil i odmowil wizyte z powodu naglego urlopu
) .
Mial ktos juz robione te usg polowkowe jak to wyglada w Polsce jakie badania robia? Mam tez mozliwosc tego 3D i nie wiem czy sie zgodzic czy majac te 3D dostane film?Zawsze go daja czy to zalezy od lekarza? Bo tylko dla tego filmu bym poszla zeby dziadkom pokazac;-) Wogole sie martwie czy to bedzie dobrze dla maluszka jak zrobie usg 23 czerwca w polsce a potem mam 29 skan w anglii czy to nie zaduzo tego?![]()

luuuuuuzna nieźle Cię cofnęło....Asiunia dochodzi, a ja nie wiem czy zostać czy nie - sprawa się skomplikowała - otóż obecna data porodu to 26 grudzień!!!
Już tłumaczę - wg daty ostatniej miesiączki powinnam urodzić 26 listopada, ale że moje miesiaczki bywały strasznie nieregularne (czasami nawet i co parę miesięcy), to wg wyliczeń gin zaszłam w ciążę 20 marca...tak więc jestem w 13 tc dopiero niestety, ale czuję się na dużo więcej tygodni ciąży...
od nas to nawet nie próbuj uciekać.... heheh

kocham koty i jakbym mogła miałabym go już dziś....
haha mi tez po oksytosynie nie chciała się otworzyć. W końcu miałam masaż szyjki robiony i jakoś po koszmarnychh męczarniach poszło. Myslisz, ze to może miec wpływam na skracanie teraz?Jak na razie z moją szyjką jest wszystko w porządku - mam dokładnie badaną przy każdej wizycie. Idę do lekarza w przyszłym tygodniu - mam nadzieję, że nadal jest dobrze. Miałam wymrażane 2 nadżerki, poza tym 2 lata temu miałam łyżeczkowanie (16 t.c. ciąża obumarła) - szyjka nie chciała mi się otworzyć mimo podanej oksytocyny (leżałam cały dzień ze skurczami - straszne!), w końcu trochę puściła, ale przypuszczam, że i tak ją trochę rozwierali na siłę. Dlatego teraz się martwię, czy wytrzyma do końca :-(
ja już nie czytam żadnych etykiet. Bo niestety nic nie jest w 100% naturalne. Poza warzywami z własnego ogródka wszystko inne to sztuczne śmiecie.Bura wazne ze to nic groznego dla dzidzi - tak twierdzi moja lekarka... i ze to nie skurcze ale wlasnie takie uklucia... no niestety ja tez czasem cierpie z powodu zjedzenia malych przyjemnosciostatni moj wyczyn jaja na twardo z majonezem i myslalam ze sie przekrece - zbyt ciezkostrawne :|
ostatnio przezylam szok na widok skladnikow gumy do zucia...juz nie kupuje teraz w ciazy
))
poczytajcie sobie sklady np. twarozkowjakie to swinstwa potrafia dodawac
a propos diety - dostalam jakas ksiazke o odzywianiu i wg niej musowo ok 1 l mleka dziennie, 0,4 kg warzyw, 0,5 owocow itp... Myslalam ze ze smiechu padne - czlowiek mialby tylko jesc i jest... ksiazka wyladowala gleboko w szafie))
nie wiem jakie będzie w smaku... bo to nowość dla mnie...
hehe