reklama

Listopad 2009

Mam pytanie odnośnie rowerków biegowych: czy Wasze dzieci chetnie na nich jeżdża?? My kupiliśmy rowerek, myślałam ze bedzie intensywnie użytkowany, ale nie widze zeby mała sie nim jakoś szczególnie interesowała.
U nas na początku rowerek stał w kącie i młoda tylko od czasu do czasu na niego usiadła. a wczoraj wyszłam z nią na chwile na podwórko i wzięłam rowerek! tak na nim zapitalała, że biegłam za nią, bo nie mogłam zdążyć :-) aczkolwiek na razie Martysia nie odrywa nóżek od ziemi, tylko cały czas się na nich odpycha! ale idzie jej coraz lepiej :) a rowerek mamy gdzies od końca marca/początek kwietnia więc długo trwało zanim się do niego przekonała

etna gratuluję z tym smoczkiem! ja za miękka doopa jestem ;-) i na razie Martysia cały czas ma smoka do spania! z tym, ze ona jak z nim zaśnie to śpi całą noc. nie wypluwa go! więc obawiam się, że może być z tym problem. zamierzam się za to zabrać w czasie swojego czerwcowego urlopu, bo zdaję sobie sprawę z tego, że będą wtedy ciężkie noce :-(

Ostatnia edycja:
reklama
gawit Michał tez nie wypluwal, wiec ja mu sama zabierałam jak usnal. Oczywiscie nad ranem budzil sie i pytal o "amama" wiec musialam lazic i mu oddawac ale wiekszosc nocy spal w ten sposob bez

Etna - mam nadzieję, że smok będzie już niedługo wspomnieniem, a walka z teściową,moją mamą przy wspólnym zamieszkaniu w moim przypadku byłaby co 10-15 min.;-), także ja Cię też podziwiam.
Kikolek - inaczej komunia w kościele, inaczej wieczór panieński.;-)
Ania - mam nadzieję, że jutro o tej porze odetchniesz z ulgą, trzymam kciuki myślę.
Pathanka - życzę dobrej oferty pracy skrojoną idealnie dla Ciebie ;-)
Cleo - mam nadzieję, że Igi ok.
Agrafka - jeśli jesteś zdecydowana na szczepienie Ali życzę bezproblemowego kłucia;-), mam nadzieję, że Wojtek poczeka i da pierwszeństwo damie - kikolkowej Zuzce:-D
Lotka - oby nocki były już takie jak ta po powrocie ;-)
Maxwell - mam nadzieję, że przenosiny łóżeczka odbędą się w radosnej atmosferze i wszyscy będziecie zadowoleni.
Martolinka - nieźle mała przybiera, mam nadzieję, że już niedługo znów będziesz miała przespane noce.
Dziunka - wracaj do nas, bo jakoś cisza bez Ciebie.
Polaa - trzymam kciuki, oby wszystko było w porządku.
U mnie pogoda walnęła nas w główkę, dziadki pojechali swoim autem, my już mamy swój. Dziewczyny rządzą, wariują, także witaj normalności - nie ma Gonia już gorączki ;-)zaczęła jeść normalnie, więc to było typowo zębowe jak dla mnie.;-)
Matko jedyna reszta niech się trzyma dobrze. MamaPatryka Ty szczególnie, oby już wszystko było ok!

Hejka,
Ja tak na szybciora!!!
Noc Martusi z Marysią doszła do skutku, więc już oficjalnie "pozbyliśmy się dzieci z naszego pokoju..Oczywiście na najlżejszy szelest leciałam zobaczyć, co się dzieje (bardziej z obawy, żeby Marta nie obudziła Marysi), ale spoko
wink2.gif
Nawet pobudka na mleko nie obudziła starszej
wink2.gif

Dzisiaj byłam u fryzjera pofarbować odrosty i trochę przyciąć włosy, bo ani w tygodniu, ani w przyszły weekend nie będę miała jak, a w niedzielę robimy w końcu chrzciny..
biggrin.gif

Kilolek, też myślę, co innego komunia, a co innego panieński - tym bardziej, że masz przez płot!!
Etna - zazdroszczę i gratuluję z tym smokiem!!!!
Ania-trzymam kciuki!!!!
Cleo, jak Igi ze zdrówkiem? Przeszło mu?
I już nie pamiętam, co jeszcze..

Acha, Gosiulek i Kilolek, w czerwcowym "Świecie kobiety" dość sporo piszą o bólach głowy..

Hej,
w piątek dostałam okropnych bóli brzucha i zaczęło ze mnie leciec :-(.
Poszłam do swojego gina, który na usg zobaczył ,że nie oczyścili mnie dokładnie. Godzinę później byłam już w szpitalu a o 21 zrobili kolejny zabieg:-(, dziś wróciłam do domu.Chciałabym ten cały tydzień z życiorys wykreślić i zapomnieć ale pewnie jeszcze długo długo będę o tym pamiętać...:-(.

USG wykazało,że tym razem (ordynator robił zabieg) jest wszystko ok i nareszcie czysto w środku już.

Maxwell to ja moze z 20 pkt mam na swoim koncie :zawstydzona/y::-D

MamaPatryka tak bardzo mi przykro. Bardzo podoba mi się twoj cytat pod Aniołkiem "Dzieci nie odchodza, tylko zmieniaja czas swojego przyjscia" i jest w nim wiele nadziei.
Teraz na pewno potrzebujesz czasu, żeby dojsc do siebie fizycznie i psychicznie, bede trzymac kciuki. Powiedz jak Twój mąż to znosi co słychać u Patryka?

Paweł śpi :) bez "tito" :)
udało się dzisiaj bez caluśki dzień, ciekawa jestem co noc przyniesie :confused2:. Pytal się do spania dwa razy, ale mu tłumaczyłam że nie ma i zasnal z autami :eek:.

Anawawka no teraz juz macie zakaz chorowania i goraczkowania koniec na jakis czas!!!

Pawel jutro idzie do przedszkola, ciekawa jestem jak pani pojdzie usypianie drugi raz bez smoczka (sama tego chciala :-D:zawstydzona/y:).

Teraz mamy zły czas, on sam nie może się odnaleźć w tym wszystkim próbuje żyć normalnie i mnie do normalności przyzwyczajać żebym nie wpadła w jakąs depresję.Stara się nie okazywać emocji i każe mi żyć i myśleć o tym co jest teraz i co przed Nami.

Patryk dobrze trochę miał problemy z wyleczeniem mokrego kaszlu ale wreszcie po płatnej wizycie od razu dziecko zdrowe. . . dziwny ten świat.
Nauczył się wreszcie jeździć na rowerku biegowym i teraz zasuwa po mieście.

reklama
MamaPatryka, bądź dzielna :*

Etna, gratulacje dla Pawelka i Ciebie :)

jeśli chodzi o rowerek biegowy, to do nas przyjdzie we wtorek i nie spodziewam się jakiejś dzikiej fascynacji, bo Ala jest nieufna jeśli chodzi o takie nowości :)

co do szczepienia, też się trochę obawiam, że Ala wirusa przyniesie i sama nie zachoruje a zarazi małego. dziewczyny, które szczepiły na ospę - o ile pamietam to wszystkie maluchy dobrze znosiły to szczepienie, mozecie potwierdzić ? maxwell, u was Marysia miała tego mięczaka - myślisz ze to po szczepieniu ?

u nas dziś fajny dzień całkiem, Ala super się bawiła przez pół dnia, przemeblowała sobie pokój, wystawila stół na środek i robiła przyjęcie dla lal. my zdążyliśmy trochę posprzątać w tym czasie, potem Ala padła. Obiadu nie chciało mi sę robić, miałąm tylko troche pomidrowej, a potem pojechaliśmy na obiadokolację do sfinksa. Ala zjadła 100g frytek, kawałek mojego dorsza, ryżu i surówkę - niezły ma apetyt :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry