reklama

Listopad 2009

Agrafka doczytalas moze tego mojego posta o szczepionce?

Etna, nie, nie doczytałam - a gdzie go pisałaś ? gdzieś mi musiał umknąc :/

U Ali w żłobku najprawdopodobniej 2 przypadki ospy były w zeszłym tygodniu, także teraz czekam co będzie.. Ala miała być szczepiona drugą dawką w następny piątek.

Gratuluję nagrody i zdrówka dla Pawełka biedaka..

reklama
i ja jescze na chwilke wpadłam...

czytałam posta Martolinki i Agrafki o dzieciach..płakać sie chce bo dzieci z dobrych domo wydawało by sie powinny mieć dobrze ..mają ale materialnie widocznie..a gdzie mama o utuli d snu,ktora bajke poczyta no gdzie??:-(:-(:-(ja kazdy weekend w pracy,Igi nie raz placze bo chce z mama i tatą..zebyscie widzialy jak sie cieszyl ja te 4 dni razem bylismy,w zoo jaka radocha...

ja marze o drugim dziecku,marze o rodzinie,ba moze nawet moze o 3 dzieci kiedyś...ale każdy ma w zyciu inne priorytety szkoda ze cierpią na tym dzieci:-(

etna zdrówka dla Pawcia

o jestem pierwsza dziś:-) witam

ale burza była w nocy masakra..jakie błyski Ana spałaś??Kilolku u Ciebie było też tak ostro?ciekawe jak u Agrafki? Igiego nic nie wzruszało,smacznie sobie spał:-D

Cze
właśnie chyba przed tym deszczo-burzami wczoraj po uśpieniu dziewczyn po prostu wywaliłam odwłok na tapczan i po prostu odpoczywałam, gapiąc się na e=mc2.
Cleo - burza imponująca, moje jak zarżnięte spały ja czuwałam :-D:-D, jeden pieron ( wie,m, że piorun ;-) ) niedaleko nas musiał uderzyć.
Martolinka - odpowiadam na Twoje pytanie filozoficzno-historycznie ;-)
zawsze bogate rodziny miały bony, guwernantki, nianie, mamy rodziły, niby były w domu, ale "kwitły" urządzały bale, uczestniczyły w życiu , dzieci gdzieś tam były na szarym końcu. Biedne miały tych dzieciaków multum i jak rodziły następnego dnia wracały do roboty, brały dzieciaka w chustę i hajda w pole, do obory...
W dzisiejszych czasach matki są "ogłuszane" , "karmione" magią macierzyństwa sukcesu - możesz pracować, zajmować się dzieckiem i się realizować - jak?? masz forsę, masz pomoc, zajmujesz się dzieckiem kiedy chcesz, kiedy jesteś wypoczęta, zadowolona z życia , jak czujesz się zmęczona idziesz do kina, jedziesz do spa itp.;-) Praca wykańcza to prawda, dzieciom trzeba poświęcić czas i się "naprodukować". Nianie, guwernantki mają do tego przygotowanie, podstawy , a rodzice wolą w tym czasie odpocząć. ;-)
Etna - gratki dla Ciebie, zdrowia dla Pawła, pogoda należy zmienić dla dobra naszych bidek chorowitek.
Agrafka - w końcu musimy się w realu spotkać,;-)( wiem jakie to trudne przy małych dzieciach, bo ja nawet już ludziom nic nie obiecuję :zawstydzona/y:)

I znów Bozia mnie pokarała odbierając rozum :zawstydzona/y::szok: znów nie wiem co komu.

ja malam wrazenie, ze tluklo m prosto w dom. le burz jkiej ładnych pare lat nie bylo

No niestety przykra sytuacje maja niektore ludziki, az sie plakac chce

agrafka, dzieki, no calkiem niexle, juz niedlugo weekend ;-)

uprzejmie donsze ze zpaisalam sie do lekarza, dzis pod wieczor

Jaki mam jutro dzien :szok: z mnie przeraz jak ja to jutro ogarne z 3 dzieci. W sumie tak bardzo duzo nie mam ale to ze wszedzie musze cla 3 zabrac to mnie przeraza. Chetnych do pomocy jak zwykle brak. Jkos trzeb dac rade

edit:
Ana dobrze ze troche udalo ci sie odpoczac

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry