reklama

Listopad 2009

Anja a może przy najbliższym badaniu krwi zrób sobie potas? Wiem, że w ciąży lubi spadać, a jego niedobór powoduje właśnie ból nóg (moja mama to łykała na nogi).

reklama
a tak właśnie dziewczyny a propos przytycia, to jak to u Was wygląda? U mnie wcześniej powolutku tyłam po troszku... A teraz mam wrażenie że z dnia na dzień robi mnie się znacznie więcej... Wydaje mi się że zrobiłam się taka jakaś szafowata:baffled:. Staram się nie przejmować... Tylko czasem to aż się poryczę że będę gruba i brzydka i wszyscy mnie opuszczą:baffled::-(.

a ja dziewczyny w pewnym momencie przestałam czytać o tych wszystkich możliwych badaniach i postanowiłam wrzucić na luuuuuuuuuuuz:tak:. Mój M jest weterynarzem, codziennie wraca z obory, chlewa i innych dziwnych miejsc cały ufajdany wszystkim co możliwe. Kiedyś zajrzałam do jego ksiązki i jak przeczytałam o wszystkich chorobach które potencjalnie przynosi do domu i którymi mogę się zarazić to zwątpiłam:szok::baffled:. Wyszło na to że albo się rozwiodę, albo będę robiła codziennie po 20 badań albo odpuszczę... Wbrew pozorom tym wszystkim nie tak łatwo się zarazić

gie-oska
Nie doczytałam do końca czy ktoś w końcu Ci odp w sprawie cytomegalii - najwyżej się powtórzę;
współczynnik Igg wykrywa przeciwciała a współczynnik Igm aktywność wirusa.
Wirusa cytomegalii ma średnio 80% społeczeństwa i trzeba wręcz zakładać że każda z nas cytomegalię przechodziła - objawy mogą być różne - od kataru po ciężkie zapalenie płuc czy inne powikłania...
Najważniejszym jest aby pierwszej cytomegalii nie przechodzić w ciąży, czyli idealnym rozwiązaniem jest kiedy jeszcze przed ciążą masz już przeciwciała tzn Igg(+)
Tutaj możesz trochę poczytać Kafeteria - Cytomegalia - fakty i mity
Jednak teraz to tak naprawdę już za późno na badania... cytomegalię bada się raczej planując ciążę, chociaż właściwie nie wiem jak wygląda procedura w czasie ciąży.
Niestety u nas w Pl czy Ie nie mówi się o tym a np we Francji są to badania obowiązkowe.
Ja miałam wysokie wskaźniki na jesieni ubiegłego roku - ale lekarz powiedział ze wystarczy odczekać 3 m-ce (przejść chorobę) i można starać się o dzidziusia :tak:

u mnie bez zmian....:tak:
znaczy ostatnio... bo na początku tyłam kilogram w dzień... więc tak
z 64 na 65 i 66 i 67 a tera:tak:z spowrotem w dół na 66 i 65...
i stoi w miejscu.... brzuszek mam mały ... a objętościowo to wiem że w nogasch schudłam i w boczkach też ze mnie spadło:-p jedynie co to troszkę ten brzuszek idzie do przodu
powoli le zawsze coś;-)

dzięki laski to już wiem o co chodzi:tak: skoro hbd oznacza dzień ciąży, to moja jest między 18,5 do 19,4 tygodnia, w sumie to by się zgadzało:tak: ale według lekarki ze szpitala to jutro zaczynam 20 tydzień:-)

Ja też robiłam toksoplazmozę IgM i IgG z tym, że to było na początku ciąży i wynik wyszedł mi, że mam przeciwciała, bo chorowałam w dzieciństwie, ale jest nieaktywna, więc wszystko o.k.
Aktywną trzeba leczyć, antybiotykiem.

na USG 3D umówiona jestem w połowie 23 tygodnia i dziś mój małzonek stwierdził, że 3D jest rzetelnym badaniem i zapytamy o płeć, a sam na początku mówił, że nie chce wiedzieć, że ma być niespodzianka.

ok, to ja już uciekam, bo muszę ściągi na egzamin na szykować, choć nie liczę, że uda mi się coś ściągnąć u tego SS-mana.

ja nie śpię po nocach bo co chwilkę chodzę siusiu:baffled:
już wymiękam staram sie nie opijać na noc
nie wiem czy to możliwie mam wrażenie że nieźle mi ktoś naciska na pęcherz

do tego jak próbuję troszkę przetrzymać to po chwili mam straszny ból podbrzusza i jest coraz gorzej
nie wiem czy w poniedziałek nie zrobię badania moczu
może jakieś bakcyle mam

kochana mam to samo !! to nie bakterie tylko nasze maleństwa. nawet w dzień mam podobnie. w nocy wstaje z 5 razy. w dzień musze lecieć też od razu, bo jak poczuję że chce mi się siusiu to zaraz mnie tak zaczyna pecherz boleć, że czuję iż nie utrzymam dłużej jak 2-3 minuty.
czekam, aż w końcu dzidzia się wyżej przeniesie, bo to jest nie do zniesienia...

a ja sie chciałam pochwalić ze mój 6-letni siostrzeniec, kochany łobuziak, przy narodzinach ktorego uczestniczyłam :-) wygrał casting i zagra z firmie z Tomaszem Kotem :)
szczegółów nie znam, ale wiem ze ekipa tv jeździla po przedszkolach , wybrala kilku chlopców do przesłuchania i Piotruś wygral :-) - ma do powiedzenia 3 zdania :-D
ale fajnie :tak:

ee to gratulacje...dla sistrzenca:):)

WItacjcie;)

ja na chwlike witam sie z wami i ide lulu bo dzis prawie zemdlaam i zle sie czuje...

bnuzika;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry