reklama

Listopad 2009

Standardowo robi się na początku trzeciego trymestru, bo wtedy rośnie ryzyko wystąpienia cukrzycy ciężarnych.
Standardowo, w poradnikach pisza, ze robi sie je w 24-26tyg ciazy, 6/7miesiac

ja mam skierowanie na 24tc
Tak jak ksiazkowo:tak:
Ja tez pewnie dopiero dostane skierowanie na nastepnej wizycie, 3go lipca.

Ja w pierwszej ciazy mialam to badanie jakos w takim terminie. Ale chyba jestem jakas inna, bo nie uwazam, aby bylo to jakies obrzdliwe do picia, po prostu bardzo slodkie:-D, ale kobiety roznie reaguja. Tez nie wiem, jak zareaguje teraz.:-D

Dziewczynki które maja zgage nie wiem czy renie można brać w ciązy mi w aptece pan polecił len w tabletkach do ssania i pomagało a zgage miałam prawie od samego początku. Teraz póki co nie mam ale w len sie juz zaopatrzyłam:tak:
Mi na zgage pomagalo zwykle, zimne, surowe mleko-bo jest zsadowe, a zgaga to przez kwasy

reklama
hehe klaudzia to nieźle wywijałaś.... :-D
a co się stało że zmądrzałaś.....
ja nie powiem bo też nie raz uciekłam z chaty.... ale to jechałam zawsze do rodziny i dzwonili że jestem u nich:tak: więc mama się nie marwiła i mimo co i tak wiedziała że nic nie odwalam....:-p
hehe życie małolata to jest takie zabawne....

aaa szkoda gadac... Tatus odebral mnie raz z policji (kradziez) (az mi wstyd jak o tym pisze) i mialam bardzo niemily incydent z pewnym Angolem :-(:dry: Dlatego tak bardzo ich teraz nie lubie..
Ale duzo mnie nauczylo i przez to wlasnie zmadrzalam. zmienilam towarzystwo, zajelam sie nauka i ambicjami. Trafilam na dobry salon fryzjerski w ktorym moglam zrobic zawod w 1,5 roku :) Zrobilam szkolenia na pazurki i nic mi teraz nie brakuje.
Facet w ktorym zakochalam sie majac 11 lat :szok: wkoncu zrozumial ze tez mnie kocha 3,5 roku temu i tak juz nam zostalo hehehe :-)
Majac 14,5 lat na pierwszych wakacjach w Polsce po wyprowadzce powiedzialam mamie ze ten chlopak kiedys bedzie moim mezem noi teraz po 4 latach od tamtego zdazenia zostane zona :-D:-D:-D To tyle o mnie bo sie rozpisalam jakbym referat o sobie pisala hehehe

Bura fajnie bedziesz miala z 2 takimi samymi szkrabami, ja mam kuzynki blizniaczki jednojajowe i sa IDENTYCZNE. Teraz tylko jedna sciela wlosy wiec wkoncu je odrozniam heheheh :-D

Hej!:-)
zrobili mi tez usg połówkowe dokładnie byl to 19 tydz. 4 dni w dniu badania, ale lekarz który mi je robił to jakaś niemowa!!!!!:angry: jakbym go nie zapytała czy wszystko o.k. to nic by mi nie powiedział! Jutro odbieram wypis, wyniki i fotki z usg, to jak zeskanuje to wkleję na forum :-)
Umowiłam się też w 23 tygodniu na badanie usg 3D, czyli 13 lipca, bo wtedy seruszko jest już na tyle rozwinięte, żeby lekarz mógł je dokładnie ocenić.

A jesli chodzi o ruchy dziecka nisko pod pępkiem, to pewnie dlatego, że dziecko ma teraz położenie w miednicy, główka u góry więc to normalne, że ruchy czujemy nisko:tak:Pozdrówki:-)
ważne że już jesteś w domku i z dzidzią wszystko dobrze:-D
powodzenia na egzaminie

Bura, ja też mam w przyszły piątek USG :-)
Ja męczę się z sesją. Mam ekonometrię i taką nauczycielkę, że szkoda gadać... Zaliczamy u niej calą grupą poraz 4.... I każdego obsadza od razu.
Oj to nieciekawie! trzymam kciuki żeby teraz udało sie zaliczyć!

Pozdrawiam wszystkie mamusie:-D

No Klaudzia nieźle :-)!!! Ja też byłam "kłopotliwa" tylko trochę inaczej. Kilka lat miałam problem z anoreksją... Na szczęście z układem rozrodczym nic się nie pochrzaniło, a potwornie się tego bałam:-(.
A Ciebie natalunia to ja świetnie rozumiem. Oddaję za niedługo pracę mgr z psychologii (z resocjalizacji broniłam się rok temu) i moja promotorka jest rozchwiana emocjonalnie: w jednym tygodniu we wtorek moja praca była beznadzejna, a dziś "dobrze ujmuję temat" i praca jest dobra...:confused::baffled: A ja też idę sobie zrobić koktajl:-)

Aj wiem co to znaczy anoreksja, moja przyszla szwagierka przechodzila jakies 2/3 lata temu. Myslalam ze ja zabije jak pojechalam na urlop do Polski. Co za jedza byla. A teraz juz jest calkiem "zdrowa" i dogadujemy sie superowo :)

Natalunia zycze powodzenia jutro :-):-)

Bura i Sylaba dołączam się do Was:tak:. Ja też beczę przepotwornie, co do śmiechu doprowadza mojego M :baffled:, czym jeszcze bardziej potęguje we mnie dzikie napady płaczu... A filmowe dramaty to są w czołówce "wywoływaczy łez". Przedwczoraj taki film o strażakach był na Polsacie.... Dziewczyny, chusteczek ledwie starczyło:-)

właśnie ja też miałam koleżankę która miała brata i byli jednojajowi....
bo własnie wiem że 2 jajowe bliźniaki mają jakby 2 oddzielne komory i dlatego nie koniecznie będą do siebie podobni a 1jajowe bliźniaki mają 1 komorę w której żyją i będą prawie identyczni ale nie koniecznie chłocy czy dziewczynki bo też może być parka....
to ja już nie wiem sama....:sorry2:

Chyba dziewczyny nie macie racji.
Jak bliźniaki sa obu płci , tzn rodzi sie chlopiec i dziewczynka to zawsze sa 2-jajowe.\
a widoczne ich ogromne podobienstwo wynika po prostu z tego ze są rodzeństwem :)
ja mam siostre 9 lat starsza- tez widac po nas ze jestesmy siostrami :)

reklama
a ja sie chciałam pochwalić ze mój 6-letni siostrzeniec, kochany łobuziak, przy narodzinach ktorego uczestniczyłam :-) wygrał casting i zagra z firmie z Tomaszem Kotem :)
szczegółów nie znam, ale wiem ze ekipa tv jeździla po przedszkolach , wybrala kilku chlopców do przesłuchania i Piotruś wygral :-) - ma do powiedzenia 3 zdania :-D
ale fajnie :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry