reklama

Listopad 2009

no to gratulacje dla koleżanki natalunia:-D

a może teraz mamy jakis bardzo płodny rok:-D;-)

wiecie już dziś zaczęłam preglądać konkretniej łóżeczka i wózeczki i pattrzę co będzie pasować naszej córuni:-D

reklama
...wychowawczy moze trwac do 3 czy 4roku dziecka ale przez jaki czas jest platny to nie wiem??

Wychowawczy, moim zdaniem, nigdy nie jest płatny.

Szczęściara :-)
Wyliczyłam że jak pójdę na macierzyński 19 października tj ok 3tyg przed terminem to do pracy wrócę w okolicach 8 sierpnia (albo lipca - już nie pamiętam)
...

Mary, zorientuj się jak to wygląda u Irlandii ale w Polsce nie można iść na macierzyński przed porodem - możesz być na zwolnieniu lekarskim ale macierzyński liczy sie od dnia narodzin dziecka.

Z artykułu wynika, że jednak 22 + 2 czyli 24 tygodnie macierzyńskiego. Docelowo ma być dłużej bo obligatoryjny do 26 tyg.+ 6 tyg. Pewnie im dłużej tym lepiej :))) dla naszych przyszłych dzieciaczków :))))

Dziubasku, nie wiem jak to wyliczyłaś, ale nam przysługuje 20 + 2 tygodnie (co roku wymar urlopu będzie zwiększany o kolejne 2 tygodnie do 26 tygodni).

Mary, zorientuj się jak to wygląda u Irlandii ale w Polsce nie można iść na macierzyński przed porodem - możesz być na zwolnieniu lekarskim ale macierzyński liczy sie od dnia narodzin dziecka.
Już dawno to zrobiłam - na macierzyńskie można iść najwcześniej 6tyg i najpóźniej 2 tyg przed planowanym dniem porodu....
Wcześniej można iść na zwolnienie o ile lekarz wypisze ale wtedy i tak to jest tylko częściowo płatne z tego co wiem...
Ka..m ty jesteś na zwolnieniu ... - jak to dokładnie jest? Dostajesz 80% wynagrodzenia czy jak? Mówiłaś że to specjalne zwolnienie na ciąże... jak to się nazywa...?

Czesc mamusie listopadowe.
My tez na listopad-pozny, ale to juz drugie i musze powiedziec, ze nie moze wciaz do mnie dotrzec ze jestem w ciazy bo czuje sie zupelnie normalnie:-D, wiec trzeba sie tylko cieszyc, ale co raz lapie sie na tym, ze jakies ciezary, przemeblowania wymyslam i wtedy sobie przypominam he he he ze nie wolno.
Ka-Ma, a Ty dowiedzialas sie ze bedzie DZIEWUSZKA:-) w szpitalu, czy poszlas gdzies prywatnie?
Bo z Hania tu w Irlandii za nic nie chceili nam powiedziec i teraz sie zastanawiam czy nie isc gdzie prywatnie bo chcialoby sie wiedziec;-).

Dzięki za gratulacje dziewczyny.Odwdzięczam się rownież gratulacjami.Ale Wy piszecie duuużo no nie nadążam czytać:-D

reklama
Pojechałam dziś z rana kolejką do Gdyni na pobranie krwi i oddac siusiu, jutro mam wizytę u mojego gina i wiecie co zastanawiam się kto wychowuje dzisiejszych ludzi...Było pełno ludzi, oczywiscie młodzi pozajmowali miejsca i udaja , że nic nie widzą .Już nie mówię o sobie , ejstem jeszcze w stanie na szczęście wystac te 15 minut , ale stała tak babcia z 75 lat miała na pewno . Ledwo stała na nogach ,a le nikt jej nie wpuścił. Ktoś zwrócił "młodzieży" uwagę i aż szkoda cytować co odpowiedzieli. I wieci co się stało ?! ta babci zasłabła. Ktoś ją wyprowadził i wezwali pogotowie , nie wiem co było z nią dalej . Może to da im do myślenia . Kurcze , byli tylko ze 4 lata młodsi odemnie (mogli mieć po 18-19:no: lat), a mnie rodzice inaczej wychowali. To smutne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry