reklama

Listopad 2009

Helena dobrze ze juz wszystko ok. :)
Aza idz do gin on powinien wiedziec co Ci jest i najszybciej jakies kroki dla Was bezpieczne podejmie...

dziewczyny wiem ze mamy duzo zmartwien, ale mnie nie przeraza nic bardziej od chrzcin - na razie :P - nawet porod... Mam miec 30 osob i juz sie zastanawiam nad menu :|
hahaha no jeszcze masz czas!! Chyba, ze chcesz chrzcić w pierwszych dniach, ale raczej to odradzam. A że Cię przeraża to wierzę, bo ja miałam 36 osób na chrzcinach (z 42 zaproszonych). Narobiłam sie jak dziki wół mimo, ze mama i tesciowa bardzo mi pomagały. Był rosól, flaki, kotlety karkowe, pieczone udka kurczaka, marchewka, buraczki, bigos i ciasta i to wszystko. A i tak było mnóstwo roboty i kupę kasy mnie to kosztowałao. Najpierw chcialam zrobic w restauracji ale krzyknęli sobie 120 zł od talerzyka za 1 danie ciepłe i ciasta. Teraz też poważnie sie nad tym zastanawiam. Nie wiem czy nie będę oszczędzała pół roku by potem oszczędzić sobie roboty.
Poprzednio robiłam 3 lutego, czyli jak Kuba miał miecale 3 miesiące ale teraz poczekamy co najmniej do kwietnia. Ostatnio żartowaliśmy sobie, że zrobimy w maju... grilla!!! hihi :-) ;-)

reklama
ja zastanawiam się czy nie zrobić w 1 dzień świąt bożego narodzenia... może to szybko, ale jakoś tak bym miała z bani...

a nie zamierzam robić jakiejś wielkiem festy.... choć jak dobrze policzyć to już mi się nazbierało 25... :-p

Kurcze, dziewczyny, ja o chrzcinach jeszcze nie mysle:) ale 30-40 osob...u mnie na weselu bylo ok 60 :)
Macia chrzcilam dzien przed Wigilia, mial niecale 4miesiace, teraz pewnie tez szybciej(tj mlodszego dziecka) nie bede chrzcila...

Kurcze, dziewczyny, ja o chrzcinach jeszcze nie mysle:) ale 30-40 osob...u mnie na weselu bylo ok 60 :)
Macia chrzcilam dzien przed Wigilia, mial niecale 4miesiace, teraz pewnie tez szybciej(tj mlodszego dziecka) nie bede chrzcila...
haha u mnie na weselu było 56 :-) ale na wigili u rodziców jest zwykle 25 + druga wigilia u teściów. Więc wszystko cąły czas zmayka się w tym samym gronie :-) no na weselu bylo dodatkowo kilkoro znajomych osób spoza rodziny ale niewiele :-):-)

Laparada - Uśmiechu dla Ciebie i lepszego samopoczucia ;-) Sama czasem bez powodu wyję jak wół.

Ja chcę chrzcic jak najszybciej. Na pewno jeszcze w tym roku i wolałabym przed Swiętami. Zobaczymy jak się wszystko ułoży. No ale ja mam skromną rodzinę zaledwie 18 osób już z dziecmi.

Prawdę powiedziawszy, nie myślałam wcześniej o chrzcinach. I na razie nie zamierzam, bo pewnie i tak dopiero na wiosnę to się wydarzy. Ale nie miałam zielonego pojęcia, że takie przyjęcia się robi przy tej okazji :szok:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry