reklama

Listopad 2009

Po pierwsze Passingby zgadzam się z Tobą w kwestii psa. Kasiula, jeśli oddacie psa, jak dzidzi jeszcze nie będzie, a potem weźmiecie jak już bobas się pojawi to dla psiaka będzie to oczywisty znak że ma rywala, przez którego musiał zrobić wyjazd:baffled:. Inna rzezcz, że może faktycznie Ty znasz najlepiej charakter psiaka:tak:. A kotkę my też mamy, ale jakoś się nie martwię. A poza tym bardzo ufam mojemu M w kwestii zwierzaków... I on potrafi je "ustawić"... No ale to na nim zawód wymusił...:tak:

reklama
dziwewczyny powiedzcie mi...
bo ja chciałam kotka albo pieska albo jakieś inne zwierzątko....
ale nie wiem czy jak teraz wezmę to te choroby akieś nie przejdą na mnie....
i na dzidzię.....
tak mi zależy na zwierzątku:sorry2: tym bardziej że za niedługo będzie to mozliwe.... bo będziemy mieszkać już sami.....:tak:

dziwewczyny powiedzcie mi...
bo ja chciałam kotka albo pieska albo jakieś inne zwierzątko....
ale nie wiem czy jak teraz wezmę to te choroby akieś nie przejdą na mnie....
i na dzidzię.....
tak mi zależy na zwierzątku:sorry2: tym bardziej że za niedługo będzie to mozliwe.... bo będziemy mieszkać już sami.....:tak:
Ka...M jak już wspominałam 1000 razy:sorry2: mój M jest weterynarzem. I konsultowałam z nim właśnie Twój problem:cool2:. Wbrew pozorom nie jest tak łatwo się zarazić tym wszystkim. Ale są pewne warunki:
- jeśli kot to koniecznie po odrobaczaniu (pasożyty wewnętrzne- odrobacza sie za pomocą tabletki lu pipetki do wykropienia na skórę) , jakieś świerzby itp - zastrzyk lub zewnętrznie)
- karmisz je tylko żarciem z saszetek( w sensie nie surowe mięso, szczególnie u kota, bo jest żywicielem pośrednim tokso)
- kuwetę czyści mąż lub Ty - ale wtedy w rękawiczkach (ja zakładam sobie worek na rękę)
- w kwestii psa podobnie - musi być odrobaczony
No i musisz przestrzegać podstawowych zasad higieny:tak::-D.
A bardziej skłaniasz się do psa czy do kota?

Jeżeli chodzi o zwierzątka to mamy w naszym mieszkanku dwa koty. Jak ktoś mi opowiada historie typu - jak to koty skaczą dzieciom do gardeł i je zaduszają to robi mi się słabo:tak: Chodzimy regularnie do weterynarza i koty są zdrowiutkie. Od samego poczatku była między nami umowa , że mój M sprząta kuwetę- tak zaleciła pani wet.
zwierzęta wnoszą do domu taki cudny nastrój a jak kot pomruczu Ci do ucha to aż ciarki przechodzą :-)

passingby, wiem ze masz racje stosujac swoje metody, ale nie jest to czasem takie proste.
Moj pies tez duzo biega, bawi sie z psami itd, ale w domu tez sie chce bawic. Szczegolnie rano - tuz po jedzeniu. Nauczyl sie jakos, ze to jest chwila dla niego. Nie bardzo wiem jak go tego oduczyc.
A odnosnie szkoly rodzenia. Mysle, czy nie zapisac sie do taki8ej, w ktorej zajecia zaczynaja sie od 1 wrzesnia i trwaja do 20 pazdziernika. Ja mam termin na 3 listopada. Myslicie, ze t onie jest za pozno juz na szkole rdozenia? I kosztuje kurs 380zl. Ile u was kosztuje?
U mnie jest za darmo, finansuje urzad miasta na szczęście, bo jak chciałam na początku się zapisać to 450 zł :(

mam pytanko cos mnie ugryzlo w stope jak bylismy rwac pozeczki, czym mam posmarowac albo co zrobic :| stopa spuchla ale ja zawsze po komarach czy muchach konskich puchne... :( mam nadzieje ze to nie byl jakis kleszcz.. ale chyba by nie zdarzyl ugryzc i swedzenie wywolac :(
Jak nie masz żadnej maści, żelu po ukąszeniach, to smaruj chociaż cebulą.

Jak nie masz żadnej maści, żelu po ukąszeniach, to smaruj chociaż cebulą.
Kleszcz zostaje - on sie wgryza i ssie krew wiec a do tego wybiera miejsca delikatne (pachwiny, skora kolo ucha itd) a nie stope :) pewnie cie mrówka uciela (zawsze ich pelno kolo porzeczek i innych owoców krzaczkowych) - cebula, masc cokolwiek :) i przejdzie chyba ze masz uczulenie a i wapno wypij profilaktycznie

U mnie jest za darmo, finansuje urzad miasta na szczęście, bo jak chciałam na początku się zapisać to 450 zł :(
Poznań niestety nie prowadzi polityki prorodzinnej :wściekła/y: Będę chodzić we wrześniu i paźdz. 2 razy w tyg. po 1 godz. (w sumie 16 spotkań). Tatusiowie tylko 1x w tyg. na zajęcia teoretyczne. Koszt 400zł, płatne w 2 ratach.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry