• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

eh widze rozmowa o pracy za granica ... ja bylam pare miesiecy w Anglii ... i chcialam zostac jednak maż został w polsce i musialam wybierac... oczywiscie ze maz... choc żałuje bo jakby on pojechał ze mną mielibyśmy super zycie ... jednak moj maz "obrazil" ze na Anglię...i dupa ...

my juz od wczoraj w domku wakacje dobiegają końca ... na chrzcinach Natalki było fajnie mała gwiazdka ślicznie wygladała :) aktualnie siostra przyjechala do nas wiec tez na BB z doskoku ... eh nadorbiony mam tylko Listopad :/ reszte tak byle jak ;/ :baffled: znajde wiecej czasu wstawie fotki

reklama
Dziunka, nie jestem w temacie, (luuuki mam na Listopadzie, ze hohoho), a Ty sama zostajesz, czy jak mąż załapie dobrą pracę, to dojeżdżacie do niego....................... my wstępnie z końcem roku wybywamy z Polski, myślę, że max na 5 lat, czas pokaże, jak wszytsko się potoczy. Myśleliśmy też o Norwegii, ale w Irlandii mam siostrę, więc będzie nam troche łatwiej..... mam bynajmniej taką nadzieję.........
Jedziecie do Ie? :blink:
do jakiej miejscowości?

ja sie w polsce kompletnie juz nie widze i nawet tam nie latam, chyba,ze musze, np. slub kolezanki czy mama w szpitalu. ogolnie w ciagu prawie 6 lat bylam 3 razy, z czego 2 razy w perwszym roku.

a co do anglikow to zgadzam sie z katrenki, ze sie usmiechaja a za plecami obrabiaja ci d..., ale niestety jest to rowniez prawda w przypadku polakow, zwlaszcza takich, ktorym sie najwiecej pomoglo. mysle, ze klaudzia sie ze mna zgodzi, jesli jakims cudem to przeczyta :)
niewiem, czy zdecydowalabym sie na wyjazd z dzieckiem,ale dobrze cleo, ze twoj maz jedzsie pierwszy. wiele osob, ktore tu znam tak wlasnie robilo i wszystko sie dobrze poukladalo.powodzenia. leeds jest jakes 40 min / 40 mil/ 60 km ode mnie

edit: widzialyscie to? dziecko ma 10 miesiecy, karmione tylko piersia i wazy prawie 20kg!

kubus mamulicy stracony z piedestalu :)

http://wiadomosci.onet.pl/2213432,28350,wiadomosceu.html

Ostatnia edycja:
Ja równiez zgadzam sie ze anglicy sa fałszywi. Nie wszyscy oczywiscie, ale tu usmieszki/mile slowa a za plecami co innego. Życie w Angli jest łatwiejsze, nie ma pogoni za kasa, super mieszkaniem itd. Duzo ludzi całe zycie wynajmuje mieszkania, zyja na walizkach i maja szafy z kartonów. Impreza zaczyna sie w czwartek i konczy w niedziele. W piatki pracuje sie krócej, no bo weekend sie zaczal. Jestes na kacu-nie idziesz do pracy i nikt na ciebie krzywo nie patrzy. Do szefa mówisz "Stefan" a nie panie inżynierze ;-) Moglabym wymieniac i wymieniac

ja sie w polsce kompletnie juz nie widze i nawet tam nie latam, chyba,ze musze, np. slub kolezanki czy mama w szpitalu. ogolnie w ciagu prawie 6 lat bylam 3 razy, z czego 2 razy w perwszym roku.

a co do anglikow to zgadzam sie z katrenki, ze sie usmiechaja a za plecami obrabiaja ci d..., ale niestety jest to rowniez prawda w przypadku polakow, zwlaszcza takich, ktorym sie najwiecej pomoglo. mysle, ze klaudzia sie ze mna zgodzi, jesli jakims cudem to przeczyta :)
niewiem, czy zdecydowalabym sie na wyjazd z dzieckiem,ale dobrze cleo, ze twoj maz jedzsie pierwszy. wiele osob, ktore tu znam tak wlasnie robilo i wszystko sie dobrze poukladalo.powodzenia. leeds jest jakes 40 min / 40 mil/ 60 km ode mnie

edit: widzialyscie to? dziecko ma 10 miesiecy, karmione tylko piersia i wazy prawie 20kg!

kubus mamulicy stracony z piedestalu :)

Onet.pl Wiadomości

jak już będę i wszystko załapię i sie ogarne to na bank sie spotkamy :-)hihi

Ja równiez zgadzam sie ze anglicy sa fałszywi. Nie wszyscy oczywiscie, ale tu usmieszki/mile slowa a za plecami co innego. Życie w Angli jest łatwiejsze, nie ma pogoni za kasa, super mieszkaniem itd. Duzo ludzi całe zycie wynajmuje mieszkania, zyja na walizkach i maja szafy z kartonów. Impreza zaczyna sie w czwartek i konczy w niedziele. W piatki pracuje sie krócej, no bo weekend sie zaczal. Jestes na kacu-nie idziesz do pracy i nikt na ciebie krzywo nie patrzy. Do szefa mówisz "Stefan" a nie panie inżynierze ;-) Moglabym wymieniac i wymieniac

fajnie to opisałas hahahahaha :-)

kasiula ty wieczna imprezowiczko witamy!!!!

a mi tam w polsce dobrze :)))

AniaSim a moze jak maly zalapie jezyk w przedszkolu to ty sie od niego nauczysz

reklama
CLEO GRATULACJE!!!!!!!!
Kiragold jezeli chodzi o kanadyjczyki , jezeli dobrze rozumiem to pojecie, polecam firme DanMar. Maja solidne wykonanie , ceny niezle, Nasi znajomi maja domek z bali i sobie chwala...
Wiecie co a mi mimo wszystko w Polsce dobrze.. i jedyne co by mnie stad wykurzylo to brak kasy , brak perspektyw itd. Na razie tak zle nie jest :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry