reklama

Listopad 2010

Modlisia wlasnie takie widzialam w h&m i jak sie ubiore i wygrzebie to pojade :)
Wlasnie doczytalam ze mialas znowu jakies bole brzuszka, ciesze sie ze jest lepiej, ale jak sie powtorza to na twoim miejscu poszlabym sprawdzic czy wszystko ok. Gratuluje ruchow, ale fajnie.
Ja wieczorami wczoraj i przed wczoraj mialam takie smieszne uczucie po prawej stronie brzuszka, jakby smyranie, ale nie wiem czy to coreczka, czy cos innego :)

reklama
To moja druga ciąża więc mogę czuć maleństwo trochę wczęsniej. Mikusia poczułam dopiero w 18tyg ciąży...
NIe wiem, może niektórym osobom jest dane poczuć jeszcze wcześniej.:)

To moja druga ciąża więc mogę czuć maleństwo trochę wczęsniej. Mikusia poczułam dopiero w 18tyg ciąży...
NIe wiem, może niektórym osobom jest dane poczuć jeszcze wcześniej.:)

Mój lekarz mówi, że w I ciąży normalne jest odczuwanie ruchów pomiędzy 18 a 22 tygodniem z tym, że w 18 tygodniu to mają szansę tylko matki szczupłe.
Natomiast w kolejnych ciążach zasada jest taka sama, to znaczy od 16 do 20 tygodnia i również w 16 tygodniu mają szansę tylko matki szczupłe.

Ja jestem w połowie 17 tygodnia, chociaż moje dziecię ma wielkość na prawie 19 tygodni i dzisiaj w nocy poczułam po raz pierwszy coś co można było wziąć za ruchy dziecka. Raz tak jakby mnie coś połaskotało od środka, a potem jakby odbiła się piłka. Ale nie zapisuję tego jako realne ruchy bo dopóki się nie powtórzą w sumie nie wiem co to było.

Zgadzam się z Tobą...Ja od wczorajszego wieczora na razie nic nie czuję...Jestem bardzo szczupła i myślę że mam szanse czuć wcześniej. Co prawda wydawało mi się juz ok 14 tygodnia że poczułam maleństwo ale myślę, że to było nic innego jak praca jelitek ;)...Dopiero teraz jestem pewna że to są typowe ruchy dziecka :)
A to co opisujesz to własnie mogły byc ruchy dziecka...One na początku są bardzo gwałtowne i trwają krótko, dziecko nie daje na początku nam się nimi nacieszyć ;)

Ale ja nie jestem szczupła :-) Mam warstwę tłuszczyku na brzuchu i w zasadzie pierwszych ruchów to się spodziewałam dopiero w okolicach 20 tygodnia. Ale możliwe, że się młodemu udało odbić od tej części gdzie tłuszyczku jest dużo mniej i dlatego coś poczułam. Zobaczymy. Ja mu daję jeszcze trzy tygodnie i czekam aż się te ruchy zaczną powtarzać.

Witajcie Mamusie!
U nas pogoda fatalna,aż nic się nie chce robić...
Mamo2010 cały weekend spędziłam w szkole,wieczorem to padałam z nóg i w rezultacie szłam spać o 20,więc nic nie poświętowaliśmy :).Ale za to atmosfera w domku uległa zdecydowanej poprawie i to najważniejsze :)
Dzis to ciśnienie mam tak niskie,że po prostu zasypiam na stojąco.
Modlisiu kończe właśnie drugi rok kosmetologii na wydziale profilaktyki zdrowia.
Pozdrawiam i życzę Wam wspaniałego samopoczucia i lepszej pogody na oknem :)

czesc dziewczynki ;)

U mnie od wczoraj ciągle leje deszcz... Dosłownie bez minuty przerwy :/ Do tego wiatr że głowe można zgubić, w okolicy całe masy połamanych drzew - strach się bać...

U mnie samopoczucie takie sobie. Wczoraj wieczorem troche bolało mnie podbrzusze i było twarde jak kamień... Na szczęście dzisiaj jest dobrze i powoli przestaję się martwić :)

skorpionica - witamy serdecznie!!! :) Trzeba było się wcześniej ujawnić :) Mam nadzieję ze będziesz się często udzielać :)

mama2010 - ale świetny pomysł z tym prezentem :))) Tatuś na pewno będzie zachwycony ;) Może j też taki zrobie ale bez pkazji :D Bo mężuś ma urodzinki dopiero pod koniec września ;) Powoli zaczne się rozglądać... A moze na allegro są jakieś fajne :) sprawdzę :)

No mi też podsunełyscie dziewczyny pomysł na prezent moj mąż ma urodzinki w czerwcu więc bedzie jak znalazł.Przy okazji muszę wstapic do H&M i kupic i gdzies schować.
U mnie za oknem od rana było słonecznie ale juz zaczyna sie chmurzyć, wieć wszystko możliwe.

Skorpionica witamy w naszym listopadowym gronie!!!!!!!!

Modlisia mam nadzieje że zadne bóle juz nie będą Cie meczyły i będziesz miała spokój do czwartku.Zresztą co tam do czwartku do końca ciąży.

Paulinka109 dobrze że u Ciebie bóle tez ustapiły i oby były tylko jednorazowe.

Ostatnia edycja:
Egrunia moye w tzgodniu bedziesz miala okazje sie wyspac. Kiedy masz kolejna wizyte u ginka, bedziesz miala jakies jeszcze badania robione? Na przyklad echo serca?
Paulinka dobrze ze brzusio juz nie boli.

Ja juz prawie sie wygrzebalam i zaraz jade po to body dla malej wiec wkleje zdjecie jak wroce.

reklama
witam,
weekend minął cłekim całkiem, poza małym incydentem, gdzie córcia mojej przyjacióli rozbiła w zabawie główke i musiałyśmy na biegu jechać o 22.00 na Niekłańską.

coraz częściej czuję małe ruchy, moja córcia nie moze sie doczekać kiedy i ona poczuje. chodzi i całuje w brzuszek, albo bajki dzidzi opowiada ;-))

niesamowity widok i przeżycie. mam nadzieję, że jak już dzidzia będzie na świecie, też tak pozytywnie bedzie do wszystkiego podchodziła ;-)

witam nowe mamusie, zapewne takie są, nie bardzo mam czas na czytanie co tam u Was wszystkich słychac, ale mam nadzieję, ze wszystko w jak nalepszym prządku.

życzę miłego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry