reklama

Listopad 2010

mama2010 - ja moją dzidzię poczułam pierwszy raz w 15/16tyg właśnie jak czytałam BB :) Pobiegłam szybciutko się położyć i poczułam małego kopniaczka właśnie po prawej stronie :) Teraz ruchy mojego maleństwa czuję codziennie ale dopiero jak się wyciszę, położę albo spokojnie siedzę... Ja jestem szczupła i może dlatego czuję moje dziecko tak wcześnie... Bycie przyszłą mamą to normalnie cud świata :)))

Bardzo się cieszę ze mamusie które maja już pociechy kilkuletnie dzielą z nimi ten czas oczekiwania :) Pięknie sie czyta jak mama pozytywnie nastawia swoje dziecko na braciszka lub siostrzyczkę. I te całowanie w brzuszek :)))) Gratuluje cudownych dzieci :)

reklama
Mamo2010 wizytę mam jutro i wtedy uzgodnimy z lekarzem co dalej.
Na razie nic nie wiem...Dostałam tylko od mojej Pani genetyk kartę porady genetycznej a w niej jest że:
"Ciąża powinna być prowadzona zgodnie z Rekomendacjami Zarządu Głównego PTG,2009,a w szczególności powinny być wykonane badania w 2 trymestrze ciąży (USG 2 stopnia 18-24 tydz. oraz ewentualnie test potrójny od 17 tyg.ciąży)"
Z tym testem to się raczej wstrzymamy bo to już chyba w naszym przypadku nie ma sensu.Za 2 tygodnie mam się zgłosić do genetyki po wyniki klasycznego badania genetycznego.Bo zrobili nam z jednej amniopunkcji ten przyspieszony Rapid-Fish (płatny) i właśnie ten klasyczny (zrefundowany przez NFZ).

paulinka to jest naprawdę niesamowite doznanie. mi zawsze kręci się łza w oku. :-)
nasza córcia już od dłuższego czasu podpytywała nas o rodzeństwo, ale nie mogliśmy sie zdecydować.

teraz, kiedy patrzymy na nią jak bardzo się cieszy utwierdziliśmy się w przekonaniu, że to była właściwa decyzja. :-)))

Pytałam się Was wczoraj właśnie o te ruchy maleństwa, ale jakoś nie doczytałyście widocznie.
Mi się wydaję że już od ponad tygodnia czuję maleństwo a to dopiero 12 tc! W poprzedniej ciąży córeczkę zaczęłam czuć też dosyć wcześnie bo w 15 tc.
Dziwne uczucie tak szybko czuć maleństwo:-D Traktuję to jak dar :-)

Bylam w najblizszym h&m i nie bylo tych body i love my daddy :((( byl ostatni z nampisem i love my mummy ale jakies wybrakowane wiec nic nie kupilam. Moze w tygodniu jeszcze pojade gdzies indziej. A wiecie wymyslilam ze w czerwcu jest dzien ojca i mozna wtedy kupic przyszlemy tatusiowi taki prezencik. Sa chyba jeszcze takie skarpeteczki i sliniaczki :)

Paulinka ja nie nastawiam sie ze te moje smeranie w prawym boczku to corcia ale mam nadzieje ze w krotce zaczne czuc ruchy.
Egrunia to daj znac jakie dlasze badania zaleci ci twj gin, ja tez za 2 tyg odbieram te klasyczne wyniki i 26 maja ma usg echa serca, pogadaj ze swojim gin czy nie dobrze byloby takiego zrobic. Kokota doradzala ze to usg jest warte, nawet jesli trzeba doplacic.

Widzę, że pogoda wszędzie beznadziejna, u mnie też. A tak mi się chce pojechać do rodziców i poleżeć z książka na leżaczku. Poza tym chcieliśmy z P. nad morze wyskoczyc na kilka dni.
Dzisiaj bylismy na USG i prawie się popłakałam jak zobaczyłam jak moja dzidzia pływa i porusza rączkami i nóżkami :-)
Przy okazji obejrzelismy sobie szpital Medicover, sale porodową i poporodową i porozmawialismy z położna i coraz bardziej jestesmy przekonani do tego, żeby tam rodzić. Trochę mnie przeraża wyłożenie takiej kasy ale chyba zrobimy to kosztem wykończenia domu, najwyżej robienie schodów odłozymy na później, ewentuanie w ostateczności weźmiemy pożyczkę u P. w pracy.

A my już po wizycie u lekarza.Był super widzieliśmy maluszka ma już 7,5cm.Widzieliśmy buźkę,rączki liczyliśmy paluszki.Dzidzia zdrowa,rozwija się prawidłowo,dziś mierzył fałdkę na kręgosłupie i wszystko w porządku.Ależ dzidzia się ruszała.Najlepsze zostawił na koniec,mówi że najprawdopodobniej dziewczynka,ale jeszcze potwierdzi na następnej wizycie.Mówiłam mężowi że nie umie robić chłopca:-D:-D:-D.Następna wizyta 14czerwca już nie mogę doczekać się.

Co do ruchów to jeszcze nie czuje.Z Julką pierwsze ruchy poczułam w 18tygodniu.Mówią że z drugim dzieckiem ruchy czuje się prędzej a więc czekam.My Julce tłumaczymy że mama ma w brzuszku dzidzie tak najprościej ona jeszcze za wiele nie rozumie.Ale podchodzi jak leże i głaszcze brzuszek a my jej tłumaczymy.Jak załapie jak wstawić zdjęcie z usg to je wrzucę.

Witam po weekendzie.

Wczoraj mój pierworodny miał komunie. Własnie pojechali ostatni goście. Musze przyznac, że dosyć się umęczyłam, chociaż impreza była w restauracji a goście zakwaterowani w hotelu. Seba zadowolony, my spłukani ;-) ale też zadowoleni, bo chyba impreza się udała.

Taka byłam spięta w sobotę, że nie mogłam usnąc co do mnie niepodobne.

Jutro musze zrobić badania, oczywiście powinnam to zrobić wczsesniej ale jakos ciagle przychodnia nie po drodze. Jutro juz musze, bo wizyte mam w czwartek. CIekawe ile sie czeka na przeciwciala rh, może wiecie.

Pozdrwiam i kontynuuje nadrabianie zaległości.

Echooo ja co prawda nie mam komunijanego synka pierworodnego ale chrześniaka...Gówniara byłam jak go do chrztu trzymałam bo dopiero co skończyłam 17lat-ehh kiedy to było...;) Komunię mamy 30 maja ;) i też będę spłukana bo kupuje mu rower a jak nie zdąże kupić to dam pieniądze...
Za to zastanawiamy się nad zrobieniem chrzcin drugiego dziecka w restauracji... Mój brat tak zrobił i było bardzo fajnie, przede wszystkim dla nich bo się zbytnio nie napracowali i towarzyszyli gościom :)

Oleńka no to cudnie :) hihiih, mogłabyś mi podrzucić fluidki dziewczynkowe haha ale tak to bywa że jedni mają parkę a inni jednakowej płci rodzeństwa ;) Ja z drugiego chłopca też będę bardzo bardzo zadowolona :)

Inez fantastyczna wiadomość że dzidzia jest zdrowa :) A ładnej pogody mam nadzieję, że w końcu sie doczekamy :(

reklama
Oj dużo się wydarzyło dzisiaj, a ja cały dzień na szkoleniu bez kompa ...

Skorpionica - witaj :-)

Inez - i jak Ci się podobało w Medicover? My się jeszcze wahamy, ale się poważnie nad tym zastanawiamy. W czerwcu chcę się wybrać na spotkanie informacyjne, żeby się trochę dowiedzieć i szpital zwiedzić ...

Oleńka - serdeczne gratulacje !!! :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry