reklama

Listopad 2010

Witam!!! Mnie jakaś deprecha dopada chyba... czuję się fatalnie, nic mi się nie chce, nic mnie nie cieszy... Jest mi jakoś bardzo smutno i tak wogóle nijako... Martwię się o dzidzię, że pewnie czuje, że z mamą coś się dzieje ale nie mogę się przemóc...

reklama
Miłka - głowa do góry ... ja też tak mam bardzo często zwłaszcza, że średnio przez 4 dni w tygodniu czuję się fatalnie .... jak nie migrena to przeziębienie i tak w kółko ... ja się pocieszam, że to pogoda, wyjdzie słońce i wszystko będzie dobrze ...

A co do szpitala prywatnego vs. państwowy. Jakby było w tym wypadku tak jak piszecie Wy Anbar i Modlisiu to pewnie bym się nawet nie zastanawiała, ale szpital Medicover to jest pełnoprofilowany szpital, który odpowiada 2 stopniu referensyjności, czyli takim jak większość popularnych porodówek w Wawie (np. św. Zofia i Madalińskiego), wyższy ma tylko Karowa, IMiD, Starynkiewicza i nie wiem czy któryś jeszcze, a ja nigdy w życiu nie chciałabym tam rodzić w przypadku braku powikłań. Jeżeli odpukać coś będzie nie tak (poród przed czasem, albo coś mi zdiagnozują) to jasne, że od razu jadę tam gdzie jest 3st ale jak będzie wszystko ok. to nie ... Z Madalińskiego jak z dzieciaczkiem dzieje się coś naprawdę złego też przewożą go do IMiDu ... W każdym razie ja nadal się waham, ale jak słyszę o tym, że w św. zofii po porodzie można trafić z dzieckiem na korytarz, a jak nie to rachunek do uregulowania w szitalu spokojnie może wynieść 5.000 to się coraz bardziej skłaniam ku Medicoverze

ale macie ceny w stolicy :) u mnie poród naturalny w prywatnej klinice to koszt 1000 zł, cesarka 1500 zł :) to jest refundowane z NFZ, choć jest jedna klinika gdzie poród kosztuje 8000 pln :)

Kasiu_b...wierz mi o wszystkich szpitalach państwowych krożą takie historie że włos się jeży na głowie ;) O naszych nie lepiej, np.że po cc jedną dziewczyne wypuścili z niezszytym do połowy rozcięciem po zabiegu ;)-żenada...Pewnie, jak jesteście pewne co do fachowości Medicoveru to jak najbardziej nie dziwię się Waszej decyzji... W gdańsku też jest Madicover ale nigdy nie zwróciłam uwgai na ten szpital ;)
Jednak będę rodzić w szpitalu państwowym, może juz trochę inaczej patrzę na pewne rzeczy...Po pierwsze jestem pewna co do sprzętu i co do badań po porodzie dziecka w naszym spzitalu (sprzęt ufundowany przez WOŚP-Miki miał wszytskie niezbędne badania po porodzie) a po drugie to są tylko 2 max 5 dni więc przeżyję w tych warunkach. Jedyne nad czym się zastanawiam to wykupienie pojedynczej sali ale z pojedynczymi salami dziewczyny tez nie jest az tak fajnie...Gdy wychodzi się pod prysznic dziecko zostaje same, aa w kilkuosoobowych zawsze jest koleżanka która w razie czego zasygnalizuję ze dziecko płacze i że trzeba wracać ;)...
Poza tym Kasiu, jak jesteś ubezpieczona to niktCi nie wystawi kwitku, skad takie pomysły??

Witajcie wtorkowo!
Inez & Olenka gratuluje zdrowych maluszkow. I mamy kolejna dziewczynke :)

Ja dzis wieczorem podejzec nasza kruszynke i odebrac wyniki krwi.

dziewczyny a ja zawsze jak się kładę spać to mam twardy, ciężki brzuch, mam wrażenie że jest strasznie wielki, w nocy kilka razy się budzę i on jest strasznie napompowany jakby wzdęcie, ale to na bank nie wzdęcie i nie wiem czy to normalne jest, któraś ma coś takiego?

Witamy po śniadanku.

Dziś młoda wstała o 6.30 ona nigdy tak nie wstaje.No i poszła spać po prostu padła i powinna spać ze dwie godzinki.
U nas nie ma problemu z prywatnym szpitalem bo po prostu go niema.Dopiero zaczęli budować taki szpital ale to pewnie potrwa jeszcze z rok.To ja już się nie załapie że chyba z trzecim dzidziusiem.wczoraj śmialiśmy się u lekarza że jeszcze trzecie tak a co będzie jak znowu dziewczynka będzie.Na czwarte nikt mnie nie namówi.Niema takiej siły.

A mam pytanko do Was czy macie może ten fotelik dla dziecka,szukam o nim opinii.Musimy kupić większy i mąż upatrzył trzy typy i tak zastanawiamy się.
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: KIDDY fotelik INFINITY Pro 9-18kg dostawa w Polsce 0zł

My mamy świra na punkcie bezpiecznych fotelików to dlatego że w marcu mąż miał wypadek z Julką.Na szczęście nic im się nie stało a fotelik pękł.Po prostu sprawdził się.A dodatkowo mąż pracuje w straży pożarnej i widział wypadki z udziałem dzieci.Tak więc bezpieczeństwo na pierwszym miejscu.Upatrzył jeszcze takie foteliki może coś powiecie na ich temat.
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: ROEMER fotelik DUO Plus ISOFIX 9-18kg dostawa w Polsce 0zł

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: MAXI COSI Tobi 9-18kg dostawa w Polsce 0zł
Te foteliki najlepiej wypadły w testach ADAC.
Kurcze u nas pogoda kiepska spacer to chyba dziś odpuścimy.Ale jak patrze w tv i pokazują te zalane tereny to dopiero ludzie maja przerąbane.

Cos jeszcze bym podjadła,gdzieś powinnam mieć zachomikowane biszkopciki.Uciekam ich szukać.

reklama
Modlisia dzis mam wizyte kontrolna po amnio, moja gin chce sprawdzic czy wszystko jest ok plus w piatek bylam na pobieraniu krwi wiec ide zobaczyc czy wszystko ok. No i chyba jutro wracam do pracy. Poza tym za tydzien mam usg echa serca u innego specjalisty. Ogolnie jestem zaskoczona ze mam tyle badan, ale chyba to dobrze ze chca teraz byc pewni ze dziecko sie dobrze rozwija. Potem bede miala usg polowkowe.

Edytka ja tez mam ciezki brzuch wieczorem i jak w nocy sie budze na siku to jest napompowany, a jak rano wstaje to zupelnie mniejszy i lzejszy :) Chyba to tak jest.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry