reklama

Listopad 2010

Kokota na samym poczatku ciazy mialam straszne problemy z cera, ale teraz wrecz przeciwnie zadnych niespodzianek i cera gladziutka. Tylko czasem na pleckach i dekoldzie wyskoczy jakies paskudztwo co wczesniej sie raczej nie zdazalo. Mowia, ze dziewczynki zabieraja od mamusi cale piekno :)
Fajny ten krem!

reklama
Myszka mam koleżanki co sypało a maja synów, każda z nas inaczej ciąże przechodzi. Myślę ,że skoro z chłopcami miałam cerę idealną a z Alunią byla fatalna to moze i teraz jest dziewczynka?:-)

Dziewczyny.. chodzicie czesto siku? Ja strasznie.. czytalam ze w pierwszym i trzecim trymestrze, to normlane ale w drugim chyba nie bardzo.. moze cos ze mna nie tak? :/

Ja biegam na kibelek co chwile, a w nocy budzie sie raz lub dwa razy. Juz mojemu L kazalam zawsze w nocy zostawiac otwarta deske zeby bylo mi latwiej i zebym nie musiala zapalac swiatla :)

A mi się cera nie pogorszyła - ale na pleckach i dekolcie co chwila mi coś wyskoczy ...

a z chodzeniem na siku to ja akurat nawet w pierwszym trymestrze nie miałam jakichś problemów - chyba tylko raz do tej pory zdażyło mi się wstać z łóżka na siku i to już była prawie 6 rano więc nawet nie noc, a piję jakoś więcej ... Jak za duzo wypiję to po prostu mi na razie brzuszek rośnie i tyle, wieczorami mam już prawie taki ciążowy :-)

Dziewczyny.. chodzicie czesto siku? Ja strasznie.. czytalam ze w pierwszym i trzecim trymestrze, to normlane ale w drugim chyba nie bardzo.. moze cos ze mna nie tak? :/

Elzu ja tak miałam jeszcze do zeszlego tygodnia. Też się martwiłam czy wszystko w porządku ze mną, ale głównie z dzieckiem, ponieważ zmniejszenie częstotliwości sikania w II trymestrze związane jest z podnoszeniem się macicy, a ta z kolei podnosi się jak się dziecko rozwija. Ale już drugi tydzień sikam rzadziej i nie budzę się w nocy za potrzebą, więc pewnie i u Ciebie się wkrótce to skończy.

Myślę, że to zmniejszenie częstotliwości nie przychodzi wraz z 13 tygodniem, w końcu II trymestr ma aż trzy miesiące, tak samo raczej nie zaczniemy częściej biegać w 28 tygodniu, bo znowu ucisk na pęcherz w III trymestrze spowodowany jest obniżaniem się dziecka w kierunku kanału rodnego.

reklama
kokotka - a ja mam prośbę do Ciebie :) Mysza podała linka na allegro z kosmetykami Perfecta Mama i jakbyś mogła mi konkretnie wskazać którego Ty kremu używałaś to byłabym wdzięczna :)

U mnie siku też często, częściej niż przed ciążą ale nie że znowu co chwile biegam ;)

OK ZNALAZŁAM :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry