reklama

Listopad 2010

Skorpionica ja też nie wyobrażałam sobie sytuacji aby Miki został jedynakiem :)...Skoro jedno dziecko daje tyle radości to co dopiero dwójka hihihi...:) Mam nadzieje, że będą ze sobą zżyci conajmniej jak ja z moimi braćmi i moj R. z siostrami :)
Co do picia alkoholu.
Ukochana mojego teścia jest fizjoterapeutką niemowląt w Ośrodku wczesnej Interwecji... Bardzo dużo niemowląt trafia do nich z chorobami, których tak naprawdę nie można zdiagnozować, nie ma przyczyn ich powstania...Właśnie lekarze podejrzewają, że nawet jeden drink w pierwszych tygodniach ciązy może zaważyć na prawidłowym rozwoju układu nerwowego i powstaniem wielu zmian w mózgu...Przykre, ale przypadków jest coraz więcej i specjaliści zaczynają dostrzegąc winowajce w nawet jednym kieliszku wina :(

reklama
Dokładnie nie jest to jeszcze do końca ustalone. Ale reportaż który widziałam o dzieciach z tym zespołem po prostu mnie przeraził.
No tak to tylko czekać jak dzieci nam urządzą w domu kółko graniaste hehe. Ale dokładnie z rodzeństwem zawsze raźniej i weselej w życiu. Sama już nie mogę się doczekać jak to będzie. Na razie tylko planujemy zmianę wystroju pokoju dla Małgosi i w czerwcu przeprowadzkę z łóżeczka do dużego łóżka. Bo łóżeczko chce wykorzystać dla dzidzi.
Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocki życzę papa do jutra popołudniu, rano niestety do pracy trzeba lecieć papa

ja tez kupowalam mustele w podobnych cenach :) ale zmienilam na gerber bo mi zapach bardziej sie podoba a konsystencja ta sama. Modlisia a jak uzywalas tego kremu z Vichy przeciw rozstepom to ci zanikly rozstepy?? ile on kosztuje??

Mi kuzynka wysłala jakis super krem na rozstepy z Irlandii jak dojdzie to podam Wam jego nazwe.
I tak patrze na moj suwaczek i pisze pod nim ze juz pewnie czuje ruchy dziecka ale ja nic nie czuje :(

Dziewczyny ... co do picia w ciąży to ja go też nie popieram i zupełnie nie rozumiem skąd u mnie taka ochota na winko w ostatnich dniach ... ale oczywiście nie wypiłam ani łyczka .... ale nie popadajmy w paranoję, czy ja mam uważać się za okropną matkę i całą ciążę obwiniać się za te dwa kieliszki wina, które wypiłam nie wiedząc, że jestem w ciąży i będąc przekonana, że w niej nie jestem? też bardzo dużo czytałam na temat FAS przez te kilka pierwszych tygodni jak zastanawiałam się jaką to wielką krzywdę mogłam dziecku wyrządzić, ale mi przeszło ... bo do czego to by doprowadziło ...

Dziewczyny a powiedzcie mi ile kosztuje ten krem przeciw rozstępom z musteli? Ja używam kremu ZIAJka mamma mia i jestem zadowolona :) Jak dla mnie pachnie bardzo przyjemnie, szybko się wchłania i jest niedrogi...
Ja kupiłam w zestawie razem z kremem do piersiątek za 135zł.

A może znacie jakiś krem na piersi??
Ja mam z Mustelli ale jakoś nie specjalnie pilnuję żeby go stosować regularnie...więc ciężko się wyrażać.
Za to brzuch smaruję codziennie a i tak widzę że sie dziady->rozstępy będą pojawiać.

Co do musteli to ja dzisiaj robiłam zakupy w tym sklepie :
pielęgnacja ciała - Vichy - Matrix - Mustela - sanoe.pl
Ja też u nich często kupuję...ale szampony :-)

Ja się z Wami witam...
wymęczyła mnie dzisiejsza noc...coś spać nie mogłam i się kręciłam...no i 2razy wycieczka do łazienki.
Pogoda za oknem tak dobijająca że pozasuwałam żaluzje i stwierdziłam że nie będę wogóle dzisiaj wyglądała.
Mosty u nas dalej pozamykane więc na miasto też nie ma co się wybierać bo pewnie korki straszne...ehh...życie!

Ok. Już nie marudzę :-D
Kto ma dzisiaj wizytę ? Modlisia ?!? Oczywiści kciukasy zaciśnięte za wszystkie wizyty &&&&&

Dziewczyny ... co do picia w ciąży to ja go też nie popieram i zupełnie nie rozumiem skąd u mnie taka ochota na winko w ostatnich dniach ... ale oczywiście nie wypiłam ani łyczka .... ale nie popadajmy w paranoję, czy ja mam uważać się za okropną matkę i całą ciążę obwiniać się za te dwa kieliszki wina, które wypiłam nie wiedząc, że jestem w ciąży i będąc przekonana, że w niej nie jestem? też bardzo dużo czytałam na temat FAS przez te kilka pierwszych tygodni jak zastanawiałam się jaką to wielką krzywdę mogłam dziecku wyrządzić, ale mi przeszło ... bo do czego to by doprowadziło ...

Ja od II krech na teście nie wypiłam ani łyczka...ale przez 2 tyg jak byłąm już w ciąży a jeszcze nie wiedziałam to imprezowałam strasznie.
Nie ma co się o to obwiniać...choć pewnie lepiej byłoby nie pić wogóle...ale cóż.

Hej

no ja tez trochę piwkowalam przed testem, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby z tego powodu było żle. Wierze w to z całych sił.

Dzisiaj mam wizyte. Cieszę się i pękam jednocześnie. Ale chyba to pierwsze bardziej. Jednak wyczuwalne ruchy dziecka uspokajają bardzo. W każdej ciązy tak miałam, dopóki nic nie czułam bałam się znacznie bardziej o maleństwo.

Ciekawe kto we mnie zamieszkał... ;-) Może dziś się dowiem. Szkoda że moje spłukanie osiągnęło punkt krytyczny i nie uda mi się dziś wyskoczyć na maleństwowe zakupy.

Pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry