reklama

Listopad 2010

Tak tak tyle ze niektorzy księża sie nie chca zgodzic na to by kobieta ciezarna byla matka chrzestna.
A co do lubu to wlanie tak jest ze teraz jest duzo ciezarnych ktore biora slub i ksiadz tez sobie czesto nie rzyczy zeby panna mloda mila biala sukienke i welon, bo oznacza to czystoc przed malzenska a jezlei jest w ciazy przez slubem to nie jest "czysta"

Ja biore slub w sierpniu i bede miala brzuch :) i mimo wszystko nakladam biala suknie i welon :) Takze, jakby ksiadz nie zgodzil sie na to, to szukalabym innego kosciola :)

reklama
Witam was wszystkie czwartkowo :)

Tofiś, no widzisz nawet o tym nie pomyslalam :) ja pracuje w duzej firmie wiec chyba nie daloby rady poprosic o zwolnienie.. :/ Duzo wynosi zasilek w Irlandi?

To USG polowkowe o ktorym pisalyscie wczoraj to ja bede miala w Anglii w 20tyg, w liscie mi napisali ze moze to troche dluzej potrwac bo beda sie mna zajmowac "specjalisci".. no ciekawe czy tym razem bede zadowolona.. co wlasciwie w czasie tego badania powinno byc sprawdzane (zebym miala pojecie czy czegos nie pomineli i zebym mogla zadawac pytania)?

Te ostatnie USG, ktore kazda kobietka ma standardowo pod koniec ciazy, czemu sluzy? Bo tutaj w Angli to polowkowe to juz ostatnie :/

anbar, trzymam kciuki zeby wynik rozprawy byl pozytywny i wszystko poszlo jak po masle :)

Paulinka109, Co do wczorajszego dnia mamy, to ja sama przypomnialam sie mezulkowi ze to moje pierwsze swieto i mi zlozyl zyczenia, a za prezent zazyczylam sobie kanapke, bo jak przyszlam z pracy wieczorem to burczalo mi w brzuszku :D takze nie tylko Twoj kochany nie pomyslal o dniu matki i w sumie nie ma co sie dziwic, bo to dzieciaczki sa od pamietania o tym swięcie, a faceci czesto zapominaja nawet o wazniejszych sprawach.. wiec lepiej sie nie stresowac tym..

Goosiek witamy spowrotem :) ja to jestem od komputerka uzalezniona.. nawet myslalam o odwyku, ale ciagnie mnie na forum.. :)

kasiazar, ja nie ukladam wlosow na szczotke, ale zawsze jak je susze albo jak myje glowe pod prysznicem to o tym mysle czy nie zaszkodzi, mam nadzieje, ze nie - w kazdym razie nic mi nie jest, moze dlatego ze nie trzymam rak w gorze az tak dlugo.

Inez79, wow super laurka, bedziesz miala sliczna pamiatke :) a jaki tatus kochany..

Dzien dobry wszystkim :)

Myszka - odemnie też mega kciuki zaciśnięte :*:*:*

Inez - piękny prezent naprawdę :) Ja niestety nie dostałam nic - nawet głupich życzeń :( Aż się wczoraj wieczorem popłakałam tak mi było przykro :( I jak teraz czytam, ze kazda z Was coś dostała to znowu chce mi się płakać... Niby nic takiego ale jednak serducho mnie zabolało :((( Ehhh... I do teraz chodze jakaś smutna...
Kochana moj ukochany tez mi nie zlożyl zyczen, ale ja sie tym tak bardzo nie przejmuje, bo to jest swieto mamusi i skladaja zyczonka nasze kochane dzieciaczki. Faceci moga sie popisac w dzien kobiet, walentynki, rocznice, urodziny :) A dzien mamy zostawiaja dziecia :)

Ja biore slub w sierpniu i bede miala brzuch :) i mimo wszystko nakladam biala suknie i welon :) Takze, jakby ksiadz nie zgodzil sie na to, to szukalabym innego kosciola :)
Ja tez ak bym brala teraz slub to tez napewno by byla biala suknia, welon :) A ksiadz nie mial by nic do gadania :)

dzisiaj jakos słabo sie czuje, sasiadka mnie zaczepila jak wychodzilam z psem zebym do niej przyszla jak wroce, no wiec przyszlam a ona przemila pani dala mi ptasie mleczko, powiedziala ze zazdrosci mojej mamie takich dzieci jak ja i rodzenstwo, ze takie dzieci mozna miec 10 :) Ja nie wiem co my z rodzenstwem takiego robimy, poprostu jestesmi mili dla starszych ludzi. Zawsze mowimy dzien dobry, pomagamy jak mozemy i sasiedzi nas uwielbiaja poprostu. Ale nieo tym mialam pisac. tak stalam u niej w domku i tak mi sie w glowie zaczelo krecic zalalam sie potem plamki przed oczami i glupiomi bylo tak jej przerywac bo zaczela opowiadac o swoim synu i tak stalam i nie wiedzielam jak jej dac do zrozumienia ze ide. Ehh chyba musze jeszcze tego sie nauczyc zeby czasem kiedy trzeba przerywac innym ludzia.

Ostatnia edycja:
Inez - super prezencik, naprawdę można się wzruszyć :-)

Paulinka - nie przejmuj się, za rok już na pewno nikt nie zapomni, a jeszcze trochę to twoje dzieciątko będzie Ci osobiście laurki i życzenia wręczało, na taki moment warto poczekać :-)

A co do chrztu i różnych zabobonów to bez przesady ... nie powinno się wierzyć w takie brednie, a jezeli jest jakiś ksiądz który plecie takie głupoty to ewidentnie minął się z powolaniem ...

Jesli zaś chodzi o białe sukienki ... zastanawiam się ile % kobiet, które idą do ślubu a nie sa w ciąży są "czyste", ja ze wszystkich slubów na których, ostatnio byłam, czy o których słyszałam mam podejrzenia co do jednej :-), to jakieś 7% wychodzi :-) przeciez ksiądz w takim wypadku nie wymaga zaświadczenia od gina ;-)

tak tak, ale niestety sa i takie przypadki np. moja siostra cioteczna jak szla do slubu w brzuszkiem to ksiadz pierw nie chcial udzielic jej slubu. Ale ona powiedzialamu ze w takimrazie zmienia parafie bo nie bedzie chodzic do takiego kosciola gdzie ksiadz sobie wybiera komu da slub a komu nie. No i po dlugim zastanowieniu stwierdzil ze jej da ;/

Witam.

Inez79-śliczna laurka,będzie super pamiątka.

Goosiek-ja byłam w ciąży i byłam chrzestną u siostry córeczki.Ksiądz nic do tego niemiła.Jak dla mnie to głupie gadanie i zabobony.Inaczej jest w mieście a inaczej na wsi.Przynajmniej w moim przypadku tak było.Nie mamy ślubu kościelnego i ochrzciliśmy Julke bez problemu (od 4lat mieszkamy w mieście),gdybym chciała ochrzcić ją w wiosce gdzie wychowałam się to nie było by szansy.A co do chrzestnych to ksiądz zapytał się nas czy ufamy im i czy powierzyłabym dziecko.A na wsi to ksiądz chrzestnych najchętniej wybrałby sam.I w ogóle we wszystko wtrąca się.My ślub weźmiemy z chrzcinami drugiego dzidziusia i będę mieć białą sukienkę.

anbar-trzymam kciuki żeby wszystkodobrze się skończyło

To USG to ja też będę miećjakoś 22-24 tydzień.Chodzę do lekarza prywatnie i usg ma na każdej wizycie.Już nie mogę doczekać się następnej wizyty.

No jeszcze tego by brakowało zeby do slubu oprócz kartki od spowiedzi zaświadczenie od gina trzeba by przynosić.Hi,hi!Oj kruchutko tym księżom by sie zrobilo w portfelach.Dlatego pewnie jeszcze tego nie wprowadzili i nigdy nie wprowadzą.

Dzien dobry wszystkim :)

Myszka - odemnie też mega kciuki zaciśnięte :*:*:*

Inez - piękny prezent naprawdę :) Ja niestety nie dostałam nic - nawet głupich życzeń :( Aż się wczoraj wieczorem popłakałam tak mi było przykro :( I jak teraz czytam, ze kazda z Was coś dostała to znowu chce mi się płakać... Niby nic takiego ale jednak serducho mnie zabolało :((( Ehhh... I do teraz chodze jakaś smutna...

Nie przejmuj sie, ja tez nic nie dostalam, zyczen rowniez :) tylko siostra mi z rana zlozyla ale narzeczony w ogole, przez chwile tez bylam smutna, ale mezczyzni maja to do siebie , ze zapominaja o takich niespodziankach :) Nie denerwuj sie, za rok dostaniesz piekny usmiech od swojego bobaska i nawet przez mysl ci wtedy nie przejdzie, ze maz zapomnial :)

przeciez ksiądz w takim wypadku nie wymaga zaświadczenia od gina ;-)

błah,ah, ha.......ale mnie Kasik rozbawiłaś:-D:-D:-D:-D

a ja z nudów...już grzebię w starych przebojach i do łask znowu powróciła u mnie Grace Jones:-p

Paulinko...no coś Ty...mój M. też by na to nie wpadł...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny macie rację z tym zabobonami, nie ma co za bardzo brać je do siebie. Ja tam nigdy nie zwracałam uwagi na kolor sukni, welon, na to czy panna młoda ma już brzuch widoczny, czy też nie. Nie wierzyłam w to, że perły na ślubie przynoszą pecha, albo to, że pan młody nie powinien widzieć wcześniej swojej wybranki w sukni ślubnej. Hmm nie wierzyłam też w taki zabobon, że nie można nosić nic na szyi bo się dziecko pępowiną udusi... Ale jak czytam z tym chrztem, że dziecko chrzczone może odebrać zdrowie temu w łonie matki to jasna cholera aż mi się włos na głowie zjeżył:wściekła/y: Będę musiała z moim D pogadać, bo zacznę świrować:shocked2:

A i kochane mam jeszcze jedno pytanie do Was. Bierzecie jakieś witaminki? Jeśli tak to czy wam ginek je przepisał czy same sobie wybrałyście? Ja jak byłam ostatnio na wizycie do gin powiedział, że wyniki mam ok ale mogę jakieś witaminki sobie kupić. Nie powiedział dokładnie jakie. Poszłam do apteki a tu szok ile tych leków jest:/ Głownie skupiłam się na zawartości jodu no i wybrałam Feminatal N. Nie chciałam, też żeby jedna tabletka była naszpikowana mega ilościami różnych witamin bo w sumie sama nie wiem czy to takie dobre i zdrowe. No a teraz zastanawiam się czy ten Feminatal N to dobry wybór hmmm

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry