reklama

Listopad 2010

hej

ja tez nie cierpie prasowac i raczej napewno nie bede tego robic zbyt czesto. Mam wystarczająco zajęć dodatkowych. Wszystko susze w suszarce własnie (oprocz swetrów i bardzo niektorych ubran) i zamierzam tez tak zrobic z rzeczami maleństwa.

Moje malenstwo tez kopie juz bardzo czesto. Chociaz cwiczenia z oddychaniem ma w nosie i rusza sie kiedy jemu pasuje a nie kiedy mama zacheca.

Pozdrawiam

reklama
Hej...
dziewczynki, jednak większość z Was nie czuje ruchów i jest to najzupełniej normalne...Dziewczyny w pierwszej ciązy RACZEJ czują ruchy ok 18-20tyg , w drugiej ciąży ok16-18. Także nie przejmujcie się że nie czujecie a inni czują, wszystko na pewno jest wporządku. Każda ciąża jest inna i każda kobieta inaczej odczuwa ruchy, nie powiem, że często ruchy maleństwa są mylone z czymś zupełnie innym.;-) W ciąży zaczyna czuc się bardziej pracę jelit , które ścieśnione powiększającą się macicą i innymi narządami mają mniej miejsca i jak w drugiej ciązy już doskonale potrafi się je rozróżnić od prawdziwych ruchów, tak w pierwszej niezeupełnie. Ja w pierwszej ciązy mówiłam wszystkim, że czułam Mikusia już od 14tyg, jakie było moje zdziwienie jak po raz pierwszy zapodał mi kopniaczka w 18tyg. Oczywiście wcześniej czułam ruchy na zasadzie "przepływającej rybki" ;) ale czy to oby na pewno było maleństwo?? uwierzcie mi jelita tez potrafią "skakać, kopać, koziołkować" ;-):-D...
Ja mam przyjemność czuć moją dzidzię 2-3 razy na dobę i to dosłownie trwa sekundy i wiem, że to jest zupełnie normalne.

Ja bylam dzisiaj w Smyku i zakupiłam pierwsze ciuszki dla malenstwa i całe mnóstwo dla Mikusia. Nie potrafię na moim dziecku zaoszczędzić, jak moj R. zobaczył rachunek to zdębiał hahaha, a ja jestem przeszczęsliwa pomimo tego, że po raz kolejny nie dostałam na siebie spodni ciążowych.

Ja bardzo lubię prasować, zawsze to robię w każdy pon i wtorek ogladając seriale hahah ( a kiedyś byłam ich przeciwniczką:-D )

ja tez w pon i wtorek zasiadam przed tv ale ostatnio zasypaiam zaraz po 20:00 i nie doczekuje a tak to oglądam "przyjaciół " i " Nianie" nie licząc Lostów, Housów, Heroesów, Desperate, Bones... :-D
Tylko ze mój D jest przeciwnikiem "odmozdzaczy" i zawsze mi przygaduje, ale wtedy mu mowie ze ok nie ogladam , ale Ty odejdz od kompa i spedz czas ze mną... Oczywiscie kompa wybiera i dobrze:tak:

Modlisia a nie chcesz moich też poprasować hehe ja to po prostu prasować nie znosze wryyy
Ale dziś była piękna pogoda nareszcie czuć wiosnę a może i lato :-)
Dziś totalnie zwariowałam byłam z moją rodzinką na zlocie motocykli i nie wytrzymałam i też musiałam się przejechać.... ehh małżonek był szczęśliwy bo zawsze mówiłam nie, ale ten mnie urzekł ;-) Ciekawe czy maleństwu przejażdżka też się podobała hihi.

Mysza, a Ty nie miałas leżeć? ;-):-)
Ja dzisiaj powylegiwałam sie u rodziców na lezżaczku. Wyskoczyłyśmy z mamą na godzinkę do sklepu i niestety po tej wyprawie brzuch mi się zrobił twardy. Chyba wygląda na to, że musze leżeć plackiem :-(

Jeżeli chodzi o prasowanie, to dopóki nie mieszkałam z P. prasowałam raz w sobotę wszystko co się zebrało z tygodnia, a odkąd mieszkamy razem to jakoś czasu brak i prasujemy to co akurat zakładamy ale ogólnie lubię prasować więc z ciuszkami dziecka nie będzie problemu.

Dziewczyny, nie panikujcie tak z tym leżeniem, bo zaraz 90% z nas położy się do łóżka...
Inez brzuch Ci będzie twardniał jeszcze parę miesięcy, aż do porodu, tak samo będziesz mogła (ale niekoniecznie) odczuwać kłucia, ciagniecia i inne nieprzyjemne dolegliwości ale one nie skazują na leżenie plackiem. Oczywiście po aktywnym dniu należy się położyć i odpocząć aby rozluźnić mięśnie...
Myszka lekarze teraz chuchają i dmuchają na zimne ;)..., poroniłas kiedyś i dlatego jesteś pod baczną obserwacją, ale gdyby inna kobieta w ciąży powiedziała swojemu lekarzowi o objawach podobnych do Twoich to zapewne lekkko by się uśmiechnął ;);) i delikatnie mówiąc "zbagatelizował" ... MI lekarz od razu powiedziałą, ze ja mając 2 lata temu cc zapewne będę czuła rózne bóle iiii nie mam panikować, bo to normalne...
Nienormalne jest natomiast to co przeszły niedawno Anbar i Maryan...Trzeba na siebie uważać, odpoczywać, zwłaszcza jak pojawiają się dziwne dolegliwości ale naprawdę nie trzeba się od razu kłaść na większośc doby do łóżka i leżeć plackiem ;)
Więcej pozytywnych myśli dziewczyny, ciąża dopiero nam się zaczyna :)Wierzcie mi :)
To dopiero początek różnych dolegliwosci, będzie dobrze, więcej wiary w swoje możliwości :)

Hej...
dziewczynki, jednak większość z Was nie czuje ruchów i jest to najzupełniej normalne...Dziewczyny w pierwszej ciązy RACZEJ czują ruchy ok 18-20tyg , w drugiej ciąży ok16-18. Także nie przejmujcie się że nie czujecie a inni czują, wszystko na pewno jest wporządku. Każda ciąża jest inna i każda kobieta inaczej odczuwa ruchy,

Ja to tylko tak napisałam, że coś jest nie tak, że nie czuję ruchów, bo szczerze mówiąc to wydaje mi się mało prawdopodobne, że w pierwszej ciąży nawet super szczupła dziewczyna może poczuć ruchy przed 18 tygodniem. Dlatego się specjalnie nie nakręcam i nie załamuję, że w zasadzie jestem chyba jedną z nieliczych na tym forum, która jeszcze ruchów w ogóle nie poczuła.

Ja bardzo lubię prasować, zawsze to robię w każdy pon i wtorek ogladając seriale hahah ( a kiedyś byłam ich przeciwniczką:-D )

O to to :-D Ja prasowanie to tylko w rytmie seriali mogę uskuteczniać. Musi być na tyle nieabsorbujące, żebym się nie zagapiła i nie poparzyła rąk ;-), ale na tyke ciekawe, że może sobie lecieć do pogapienia się od czasu do czasu.

Ostatnia edycja:
reklama
Anbar, mam dokładnie tak samo...Czasami mój mąz wchodzi do pokoju i pyta i co tam ciekawego w danym serialu, albo co sie przed chwilą wydarzyło to często nie wiem co odpowiedzieć...ale wiem też że bez tych seriali prasowanie jest całkowicie nieskuteczne ;) Wtorek lubię najbardziej, bo począwszy od "na wspólnej" poprzez "m jak miłośc" i koncząc na "kubie" potrafię wyprasować tygodniową zaległość łącznie z ich posegregowaniem ...Juz mi się płakać chce na samą myśl o przerwie wakacyjnej...;)

Anbar, a co do m.in ruchów...Hmmmm rozumiemy sie widze bez większych słów ;):cool2:
To na pewno Twoje pierwsze dziecko? Jesteś zbyt racjonalną ciężarówką :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry