• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2010

No ja myślałam tak od 25 może 28tc zaczać...to też zależy od kiedy będzie kurs.

No bo ja zaciskam nogi do 36tc a później to już puszczam i mogę rodzić. Więc wydaje mi się że szkoła rodzenia od 35tc to trochę za późno.

reklama
Dziękuje za odpowiedzi :)

Masz rację Kasiu_B trochę jeszcze za wcześnie, myśle że za jakieś 2 tygodnie podzwonie sobiebo podobno czasami czeka się miesiąc na wolny kurs.

Paulinka ja właśnie mam podobnie do tej dziewczyny o ktorej piszesz, niedawno przeprowadzilam sie z mężem do nowego miasta i nikogo tu nie mam. W sumie chyba najlepiej jak się zapiszę bo sama teoria z książek nie wystarczy, a bynajmniej nie pomoże w tym żeby troche spokojniej podejśc do samego porodu.

Zapytam w szptalu w ktorym chcialabym rodzić czy mają jakieś zajęcia jaku u Mamy2010.

Ja tak samo jak Ty Myszko nie chciałabym przegapić odpowiedniego momentu, żeby załapać się na cały kurs. Nie wiem dokladnie ile to trwa, ale moja znajoma mowila coś o 7 tygodniach więc chyba najpoźniej 33 tydzień.

Może któraś z was zna jakąś dobrą szkolę rodzenia w gdańsku?

Myszka Ja kupiłam sobie książkę o macierzyństwie i niestety zamieścili tam zdjęcie główki wystającej z łona podczas porodu. Na zdjęciu widać jak bardzo to wszystko sie powiększa. Lepiej nie będe opisywać bo nie o to mi chodzi.
Od czasu kiedy zobaczylam to zdjęcie nie mogę spokojnie myśleć o porodzie. Dlatego odrazam oględania tego typu zdjęć czy filmow.
Choć wiem że czasami zobaczy się to zupelnie niechcący :P

Oj ja też nie mam zamiaru tego oglądać :-)
a jak mnie kiedyś najdzie to sobie obejrzę odcinek Friendsów jak Chandler z Moniką przypadkowo oglądają to w walentynki i mi przejdzie :-)

Witajcie Kochane!
Nie odzywałam się bo zbliża mi się koniec semestru i nauki mam teraz bardzo dużo.Robią nam po 5,6 kolokwiów na jeden zjazd do tego referaty,prace semestralne,maskara jakaś!
Jak tylko znajdę chwile to postaram się nadgonić.
U nas wszystko dobrze,rośniemy cały czas.
Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Dziewczyny, ja mam zamiar rodzić przez cesarkę. Myślicie,że w takim wypadku też warto iść do tej szkoły rodzenia? I czy któraś z was ma wadę wzroku,która wyklucza poród naturalny? Ja mam wadę wzroku(jestem jednooczna) ale wiem,że są podzielone zdania lekarzy na temat tego czy wolno w takim wypadku rodzić naturalnie czy nie. Ja panicznie boję się porodu naturalnego właściwie od zawsze i cała trzęsę się na myśl,że nie będę miała przeciwwskazań...

whisky
- witam serdecznie:) Ja też niestety dość późno odkryłam to forum. Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego dzidziusia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry