reklama

Listopad 2010

No to musi być niesamowity zbieg okoliczności,żeby dziecko urodziło się wtedy kiedy urodziło się któreś z rodziców:) mnie to na pewno nie dotyczy bo urodziłam się w czerwcu,a dzidzia będzie w listopadzie! Ale może się dzidzia pośpieszy to będzie prezent na naszą rocznice bo wypada na 19 października więc chyba jest możliwe:)

Dziś wróciłam ze spaceru,który mnie niesamowicie wykończył i od tego czasu bardzo mnie kuje w podbrzuszu! Martwię się tym:( wzięłam nospe forte i czekam na efekt. Jak jutro będzie to samo to idę do lekarza!

A na alergie dostałam zyrtec. Mam brać po pół tabletki dziennie i zwiększyć do całej tylko w razie jakby pół nie pomagało. Lekarz powiedział,że w II trymestrze można już brać jeżeli jest konieczność,a w moim przypadku niestety jest bo chyba mam alergię już na wszystko(nawet na niektóre jedzenie). Przed ciążą nie miałam takich problemów,a teraz jak na złość:/

reklama
A ja uważam że każdy powinien mieć swoją datę...jakoś nie rozumiem pragnienia urodzenia dziecka w moje urodziny, naszą rocznicę, imieniny taty, jakieś święto etc...

My zaraz wybieramy się na spacer...choć na termometrze 38stopni...i właśnie mówili że w Krakowie rekord dzisiaj.

Ja tez myślę ze fajnie jest kiedy każdy ma swoją datę urodzin i może w danym dniu mieć tylko swoje swięto :) Zwłaszcza małe dziecko... Co czeka na urodzinki odliczając kazdy dzień :) Widzę to po moich siostrzenicach :D Ale jest też to miłe kiedy w dniu urodzin mamy rodzi się jej dziecko :)

Mysza - radzę wziasc ze sobąlub kupić po drodze wodę do picia koniecznie! Mimo, ze to juz wieczór dalej jest przegorąco :D

Mysza84- tu się z tobą zgodzę, każdy powinien mieć swoją datę, ale nie zależy to od nas, niemniej jednak czasem się tak zdarza i powinniśmy się cieszyć że nasze dzieciątko taką niespodziankę nam przynosi:)

U nas jest szansa, że jak się dzidziuś pospieszy, to trafi w moje urodziny (27.10.) ale wolalabym, żeby aż tak się nie spieszył, a jak trochę poczeka do 4.12. to trafi w naszą drugą rocznicę bycia razem, w imieniny prababci, no i w swoje jak się okaże, że to córcia. Wolałabym jednak, żeby miał swoją datę. Brat P. ma to "szczęście", że sie urodził w Wigilię i ma jednocześnie urodziny, imieniny i Święta.

W poniedziałek mam usg, może uda nam się podejrzeć czy jajeczka urosły czy nie :-)

ja teraz przez te upały bardzo dużo piję wody, ale najgorsza jest noc, jak muszę min 3 razy wstawać do kibelka i opróżnić mój pęcherz, czy wy też tak macie?

też latam jak pokręcona siusiu. Czasami z lenistwa chciałam przetrzymać ale później miałam za swoje bo mnie zaraz w boku bolało więc teraz idę posłusznie jak trzeba...nawet po 10 razy;p

Nospa podziałała po bo bólu nie ma śladu:D

Macie rację z tą datą. Każdy powinien mieć swoją ale mimo wszystko cieszyłabym się gdyby urodziło się maleństwo w tak ważny dla mnie dzień:) Byłby podwójnie ważny.

witam dziewczyny!
Tu Kasia z Poznania, postanowiłam z wielką przyjemnością do Was dołączyć. Jestem obecnie w 17 tygodniu ciąży. W 16 tygodniu byłam na wizycie i moja gina powiedziała, że na 100% chłopak, zresztą sama nawet to zauważyłam na monitorze. Nie ukrywam, że z mężem byliśmy w szoku, bo stawialiśmy na dziewczynkę. Nie powiem, minął tydzień a mi dalej trudno się przestawić, marzyła mi się córa. Za jakieś 3 lata będę chciała mieć pewno drugie dziecko, ale jak wtedy trafić w dziewczynkę? Dziewczyny, które oczekują córeczek, napiszcie mi proszę, czy faktycznie trzymałyście się tego, że 2 lub 3 dni do owulacji przytulanki, a potem post? Jestem ciekawa na ile ta metody się sprawdza. Jak ja patrzę na nasze akcje z mężem to faktycznie robiliśmy to w trakcie i po owulacji, więc w sumie nie powinnam się dziwić, że chłopczyk w drodze. Wtedy jednak myślenie było inne, nie myślałam, że za pierwszym razem się uda, więc zero kontroli:) Tak więc Staś lub Franek wita:)

http://www.suwaczki.com/

reklama
kahulaa1983- powiem szczerze ze jeszcze nie wiem czy będę miała chłopca czy dziewczynkę, ale jak pragnęłam dziecka że robiliśmy to i przed i w trakcie owulacji więc niewiem na ile ta metoda się sprawdza:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry