reklama

Listopad 2010

ja oglądam ten program jakos tak raz cy dwa raz w tygodniu... dla mnie to jest wogóle nie o zrozumienia. Są tam różne historie kobiet, które praktycznie do samego porodu nie wiedziały, że są w ciąży... Mówią że nie zaobserwowały żadnych obiawów , nic zero...Często ejst tak że coś się dzieje ale nie jest to wiązane z ciążą. Ogólnie jak zaWSZE ogładam ten program to nie chce mi się wierzyć, że to prawda... .

Nie wiem co myślec o takich przypadkach. Jakos nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że kobieta nie zauważa, że coś się dzieje z jej organizmem, a jeżeli coś się dzieje, to nie idzie do lekarza.

Ja osobiście znam dwa przypadki, że kobieta dowiedziała się o ciąży dosyć późno. Moja koleżanka z pracy dlugo próbowała zajśc w ciąże, leczyła się na bezpłodność i nic, lekarze nie dawali im żadnych szans. W końcu sobie odpuścili i zaczęli się starać o adopcję, czekali już na telefon z ośrodka adopcyjnego. Coś się kiepsko czuła, nie miala okresu ale u niej to nie nowośc była więc jakoś nie przyszło jej nawet do głowy, że to może być ciaża i dowiedziała sie dopiero jak była w 13 tygodniu.

Drugi przypadek to sąsiadka. Nie mogli miec z mężem dzieci, pogodzili się z tym i nagle w wieku 45 lat zaskoczyło. Nie miała okresu, kiepsko ię czuła, myślala, że to menopauza, nie chciala uwierzyć w to, że jest w ciąży.

reklama
czesc dziewczyny :*

ja mam masakre teksanska w domu, jest gorzej niz myslalam, wszedzie gdzie sie da meble stoja, na przedpokoju i w kazdym pomieszczeniu gdzie bylo troche wolnego :D najgorsze jest to ze mam kropke na scianach i moj tata stwierdzil ze trzeba ją zeskrobać zanim sie pomaluje ale jakos cienko to widze :confused: a co do tego programu, to rozumiem ze mogly mylic objawy, byla po wypadku to myslala ze dlatego plecy ją bolą kilka miesiecy, ale zeby nie czuc w brzuchu ponad 3 kg dziecka :| i myslec ze jego ruchy to gazy i wzdęcia :| to juz jest ciezko pojac

Inez przypomnij na kiedy masz termin? bo wlasnie zauwazylam ze wyprzedzasz mnie tylko o jeden dzien :D

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności - wakacjach w ślicznej Polsce.
Naskrobałyście tyle, że chyba będę musiała Was tygodniami czytać.
Byłam na moim pierwszym USG - z dzidzią wszystko w porządku !! Tak się cieszę !!!
A dzidzia to chłopczyk - na imię mu Leoś !!
Strasznie się cieszę !!
Lecę czytać - pozdrawiam Was serdecznie !!

cześć Dziewczynki, wiem że to zupełnie nie w temacie, ale mam zmartiwnie i jeśli ktoś mi nie pomoże to chyba na głowę dostane. Wczoraj wieczorem kiedy robiłam siusiu zauważyłam że moja wydzielina jest lepka i ciągnąca( jak podczas dni płodnych), czy to normalne? jestem w 17tc.

Tofis - no nareszcie jesteś!! :) Cieszę się ze wakacje się udały ja też tegoroczne wakacje spędzam w Polsce - troszkę mam stracha lecieć lub jechać gdzieś dalej w świat ;) No i gratuluje synka!!! :)))

Tofiś gratuluję chlopczyka :)

martaik cięzko jest tak określać czy coś jest ok lub groźne. Mi się wydaję, że moja wydzielina też taka bywa ale jeżeli masz wątpliwości to dzown do lekarza a on namewno udzieli Ci kompetentej odpowiedzi. Myślę że wszytko u Ciebie wporządku :*

reklama
Co do pogody, ja się cieszę, że jest chłodno, nie cieszę się, że pada deszcz co jakiś czas. Ale upały mnie wykańczały fizycznie, ledwo mogłam oddychać, więc modlę się o chłodne lato w tym roku, tak do 25 stopni i trochę słońca.

Co do ruchów dziecka, moje chyba ustaliło sobie rytm dobowy. Cały dzień przesypia, czuję tylko pojedyncze uderzenia raz na kilka godzin, za to noce są idealne na buszowanie po mamie. Dzisiaj zaliczyłam pobudkę o 6 rano.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry