ja oglądam ten program jakos tak raz cy dwa raz w tygodniu... dla mnie to jest wogóle nie o zrozumienia. Są tam różne historie kobiet, które praktycznie do samego porodu nie wiedziały, że są w ciąży... Mówią że nie zaobserwowały żadnych obiawów , nic zero...Często ejst tak że coś się dzieje ale nie jest to wiązane z ciążą. Ogólnie jak zaWSZE ogładam ten program to nie chce mi się wierzyć, że to prawda... .
Nie wiem co myślec o takich przypadkach. Jakos nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że kobieta nie zauważa, że coś się dzieje z jej organizmem, a jeżeli coś się dzieje, to nie idzie do lekarza.
Ja osobiście znam dwa przypadki, że kobieta dowiedziała się o ciąży dosyć późno. Moja koleżanka z pracy dlugo próbowała zajśc w ciąże, leczyła się na bezpłodność i nic, lekarze nie dawali im żadnych szans. W końcu sobie odpuścili i zaczęli się starać o adopcję, czekali już na telefon z ośrodka adopcyjnego. Coś się kiepsko czuła, nie miala okresu ale u niej to nie nowośc była więc jakoś nie przyszło jej nawet do głowy, że to może być ciaża i dowiedziała sie dopiero jak była w 13 tygodniu.
Drugi przypadek to sąsiadka. Nie mogli miec z mężem dzieci, pogodzili się z tym i nagle w wieku 45 lat zaskoczyło. Nie miała okresu, kiepsko ię czuła, myślala, że to menopauza, nie chciala uwierzyć w to, że jest w ciąży.
a co do tego programu, to rozumiem ze mogly mylic objawy, byla po wypadku to myslala ze dlatego plecy ją bolą kilka miesiecy, ale zeby nie czuc w brzuchu ponad 3 kg dziecka :| i myslec ze jego ruchy to gazy i wzdęcia :| to juz jest ciezko pojac