reklama

Listopad 2010

reklama
Leżę, leżę - a wszystko to było wynikiem stresu, który powinnam raczej opisać w wątku "teściowie"... Ech, obiecałam sobie a przede wszystkim Leosiowi mojemu Kochanemu, że już w ogóle się nie będę tym tematem przejmować. W każdym razie - torba do szpitala musi być już przygotowana na stałe - może jeszcze nie ta dla maluszka ale dla mnie na pewno...

holly101-leż kobieto i nie przejmuj się teściami.Ja tez mam jazdę w tym temacie od paru dni.Obie mamy prze rypane.Mój P już nie mówi mi wszystkiego bo wie że denerwuje się.Ale na samą myśl mam dosyć teścia.

A my same w domku dziś,mężuś w pracy na 24h poszedł.Wróci jutro rano.Więc dziewczyny u mnie samotne noce to nie nowość.Zdążyłam już się przyzwyczaić do tego.No cóż taka praca.Miałam dziś jechać do mamy do szpitala ale jakoś brak mi sił.Jutro pojedziemy,dobrze że już wszystko w porządku.
U nas pogoda kiepska i nie ma jak wyjść na spacer z Julką.

Lenna ciesze że glukozowe wyniki w normie :)
Fajnie się to czyta jak piszesz że np przesunęłaś małej stopę z wątroby, itp :) moje sa chyba jeszcze za małe żeby ich ruchy były tak uciązliwe choc ostatnio miałam cos takiego że nie mogłam się zgiąć bo coś mi jakby blokowało między brzuchem a biustem z jednej strony. Pomyslałam że może jedno nóżke albo coś tam włozyło bo za chwilę jak tam podotykałam to przeszło.

Trusia ja brałam luteinę i magnez ale nie miałam takich objawów jak TY, może to wynik niewygodnej pozycji w nocy?

Holly to dobrze że pojechałaś i lekarka Cię przebadała, no i że wszystko dobrze :) Czasem lepiej dmuchac na zimne :)

Mglaczek i ode mnie wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin :)

Mam pytanie do mamusiek pracujących.
Teraz stuknie mi 2 miesiąc na L4. Za pierwsze 30 dni płaci pracodawca, i tu moje pytanie czy ja muszę przedkładać w ZUS-ie jakieś dokumenty, zaświadczenia, czy odbywa się to automatycznie, czyli ZUS wyśle mi pieniążki za sierpień we wrześniu?

Ja od kwietnia jestem na zwolnieniu ale zwolnienia zanoszę do pracy a oni juz wszystko załatwiają. I pieniądze wysyła mi zakład pracy który podejrzewam już sam się z ZUSem rozlicza. Więc pewnie u Ciebie będzie tak samo.

Lenna ciesze że glukozowe wyniki w normie :)
Fajnie się to czyta jak piszesz że np przesunęłaś małej stopę z wątroby, itp :) moje sa chyba jeszcze za małe żeby ich ruchy były tak uciązliwe choc ostatnio miałam cos takiego że nie mogłam się zgiąć bo coś mi jakby blokowało między brzuchem a biustem z jednej strony. Pomyslałam że może jedno nóżke albo coś tam włozyło bo za chwilę jak tam podotykałam to przeszło.

Trusia ja brałam luteinę i magnez ale nie miałam takich objawów jak TY, może to wynik niewygodnej pozycji w nocy?

Holly to dobrze że pojechałaś i lekarka Cię przebadała, no i że wszystko dobrze :) Czasem lepiej dmuchac na zimne :)

Mglaczek i ode mnie wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin :)

Kochana ja już od miesiąca mam problem z nachyleniem się nad umywalką żeby zęby umyć :) Więc Ty to naprawdę fartowną ciążę masz.

Ja również na zwolnieniu jestem od kwietnia i nic a nic nie musiałam robić. Moja firma nawet zgłosiła do zusu zmianę nazwiska więc oni się tym wszystkim zajmują. Ważne jest też ilu pracowników ma firma, bo moja ma ponad 50 i oni mi płacą cały czas. Tzn domyślam się, że dostają za mnie kasę z zusu ale przelew idzie z firmy jak każda inna pensja.

reklama
Mam pytanie do mamusiek pracujących.
Teraz stuknie mi 2 miesiąc na L4. Za pierwsze 30 dni płaci pracodawca, i tu moje pytanie czy ja muszę przedkładać w ZUS-ie jakieś dokumenty, zaświadczenia, czy odbywa się to automatycznie, czyli ZUS wyśle mi pieniążki za sierpień we wrześniu?

To zależy ilu pracowników ma Twoja firma - jeżeli powyżej 20 to jest tak jak do tej pory - im zanosisz zwolnienia i oni Ci wypłacaja pensję. Jeżeli do 20 to niestety ZUS wypłaca ci pieniążki i ma na to inne terminy, nadal możesz przekazywac zwolnienie pracodawcy, a oni muszą ZUSowi, ale dla ciebie lepiej będzie jak ędziesz sama od razu zanosila.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry