reklama

Listopad 2010

reklama
Witajcie Dziewczynki;-)
Nie odzywalam sie przez weekend, bo caly w zasadzie spedzilismy w rozjazdach dosc aktywnie, ale to akurat mnie cieszy, bo niedlugo pozostanie mi tylko siedzienie w domu i wychowywanie dzieci, wiec teraz trzeba korzystac na maksa:tak:
Niestety wczoraj odebralam wyniki glukozy i po 1h po 50glukozy mam podwyzszony cukier - 159:-( Myslalam, ze mnie to ominie, bo w pierwszej ciazy mialam dobry cukier, z kolei pod koniec problem z nadcisnieniem i zagrozeniem wczesniejszego porodu, takze zawsze musi byc cos. Jak by bylo caly tak jak jest to chyba byloby za dobrze. Mam nadzieje, ze chociaz problemy z poprzedniej ciazy tym razem mnie omina. U gina jeszcze nie bylam, bo jest na urlopie, ale pozyczylam glukometr od siostry i mierze sobie cukier kilka razy dziennie, jem wszystko, tylko w mniejszych ilosciach, na razie wyniki dobre.
Takze niestety dolaczam do grona slodkich listopadowek :sorry:

Ja to z kolei mam problem z niskim cisnieniem ostatnio miałam 107/70.Przed ciążą to u mnie była norma, na poczatku ciąży było normalne a teraz wróciłam do niskiego sprzed ciązy.Musze więc bardziej uwazać na jakies omdlenia, na razie nie zauwazyłam zeby mi się słabo robiło.

echooo, ja tez mam termin na 3 :) tylko nie poprawilam suwaczka, na ktorym mam na 7 chyba jakos. Maz bedzie w innym miescie ale daleko? Moze zdazy do Ciebie dolaczyc jak poczujesz, ze cos sie dzieje?

holly101, ciesze sie ze sie dobrze zakonczylo i widac, ze jestes pod dobra opieka :) odpoczywaj i staraj sie juz tak nie denerwowac (wiem, wiem - latwo powiedziec ale tu chodzi o zdrowie i Twoje i malucha).

Dziewczyny mam takie pytanie, jakie sa objawy cukrzycy ciazowej (oprocz podwyzszonego cukru) i czym grozi jak sie nie przestrzega diety? Tutaj w Anglii robia to badanie na cukier tylko tym, ktore mialy np w rodzinie cukrzykow, a wiadomo, ze podwyzszony cukier dopada i te osoby, ktore nie sa z grupy podwyzszonego ryzyka.. wiec sie troche martwie, ze nie mam tego zrobionego.. i jakbym tylko poczula jakies obajwy.. zebym mogla zareagowac..

Może zdąży dojechać, biorąc pod uwagę ostatni poród, który trwał 17 godzin to nawet zdążyłby wrócić i jeszcze raz dojechać , gdyby czegoś zapomniał ;-) Ale i tak wolałabym czekać razem...

Elzu widzę ze masz ten sam problem co ja z tą cukrzyca ciażową, ja tez sie przez caly czas zastanawiam czy jej nie mam przypadkiem.Bo u mnie tez nie ma cukrzyków w rodzinie i mi nie badali poziomu cukru.Wiec czekam razem z Toba na odpowiedz.Choc z tego co zauwazyłam z opisów dziewczyn przy bardzo malej cukrzycy jako takich znaczacych objawów chyba nie ma.

Więc i ja dołączam do pytania o cukrzycę. U mnie teściowa ma i mają to wpisane w kartę ciążową,natomiast nic nie wspominali,że będą u mnie sprawdzać.
Wiem natomiast,że będę miała jakąś szczepionkę w 28 tygodniu bo sprawdzili mi grupę krwi i wyszło 0 Rh-,czy któraś z Was to przerabiała? Będzie bolało? ;-)

joasia79, moze sie u poloznej upominj o sprawdzenie poziomu cukru we krwi, w takiej ksiazce co mi dali na pierwszej wizycie pisza ze dla tych co sa z grupy ryzyka robia to badanie kolo 28tygodnia. A szczepionki na grupe krwi nie mialam bo mam B rh+.

reklama
Elzu nie ma żadnych objawów cukrzycy, można ją tylko rozpoznać po badaniach glukozy. Nawet jak na czczo masz w porządku to wcale nie znaczy że nie masz cukrzycy. Ja na czco mam ok., po 1 godzinie też wzorowy wynik, ale już po 2 godzinach lekarka ma zastrzeżenia i przy następnej wizycie mam powtórzyć badanie, ponieważ ja w książeczce ciąży mam badanie zalecone w 28 tc. i później w 32 tc., a że lekarka ma wątpliwości, kazała powtórzyć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry