reklama

Listopad 2010

Trusia współczuje i przytulam

Agrafka jeśli tyle tych kopert, to czy to na pewno jedno dziecko będzie? :-)

nie pisałam kilka dni, jakieś choróbsko mnie dopadło, 3 noce praktycznie bezsenne, wszystko mnie bolało i nic nie mogłam jeść bo od razu zwracałam.. teraz już chyba ciut lepiej jest, mam nadzieję, że to już koniec :/ .

reklama
Lile ja wiem o jednym :-)
LLF- super film, ja poluję jeszcze na film wszędzie go szukam, oglądałam na początku ciąży a terazchyba usuneli ze względu na prawa autorskie- "W łonie matki" National Geographic. Jak by któraś z was natknęła się na link to byłabym wdzięczna :)

Co do tej szczepionki to ja mam arh- i mi lekarz powiedział że jest refundowana tylko gdy dziecko ma grupę krwi plus i wtedy mama dostaje ją za darmo. A tak można zaszczepić w 28 tyg ale kosztuje ok 300 zł i mi lekarz powiedział że nie trzeba. Ufam mu i się nie zdecyduje.
Za to mam infekcję pęcherza, muszę wcinać furagin. Do tego nospe i aspargin hurtowo bo niestety skróciła mi się szyjka i czeka mnie dłuuugie leżakowanie bez prawa wstawania i robienia czegokolwiek. Muszę chyba lekko przyspoeszyć zakupy typu podkłady, majtki poporodowe pieluchy itp bo muszę byc przygotowana na wszystko.Niestety :(

lenna trzymaj się dzielnie i dużo odpoczywa i nie wstawaj a będzie dobrze :)
trusia skup się na dziecku i wycisz się w ten sposób pomoże wszystkim najbardziej, współczuję.
a ja dalej jestem przeziębiona ale co tam, grunt że Małgosia jest już zdrowa :)
Pozdrawiamy

Witam was w srode :) poniewaz jeszcze pracuje.. to tylko do weekendu odliczam :), wczoraj wieczorem jak siedzialam sobie przy komputerze, to wybrzuszyl mi sie tak lekko brzuszek, a jak dotknelam to poczulam jakas czesc ciala.. zawolalam D, zeby tez pomacal.. i jak tak zaczelismy dotykac.. to sie przesunal i nas wystraszyl :) hehe bardzo fajne uczucie!

Trusia77, przykro mi, ze takie smutne wiesci, trzymaj sie mocno!

mati2010, nie wiem co sie w Twoim zyciu dzieje ale tak na prawde to problemy zawsze jakies sa i beda.. staraj sie byc silna i nie poddawac, dasz rade!

Jola1205, nie masz co sie gnebic wyrzutami sumienia, nie wyobrazam sobie nawet mieszkac w kawalerce z tylkoma ludzmi (nawet rodzinka) i rosnacym brzuszkiem, to normalne, ze potrzebujecie wiecej miejsca dla siebie, skoro znalezli prace, to pewnie zaczna sie zaraz rozgladac za lokum, co?

agrafka_7, ja mam ten film na dysku i druga czesc o ciazach mnogich tez, tylko jak Ci przekazac? Bo troche zajmuje miejsca - jedna plytke CD, zapytam sie D czy sie da jakos przeslac internetowo.

lenna1982, to odpoczywaj jak najwiecej, a zakupy zrob internetowo, to oszczedzisz sobie biegania.

Do tego nospe i aspargin hurtowo bo niestety skróciła mi się szyjka i czeka mnie dłuuugie leżakowanie bez prawa wstawania i robienia czegokolwiek. Muszę chyba lekko przyspoeszyć zakupy typu podkłady, majtki poporodowe pieluchy itp bo muszę byc przygotowana na wszystko.Niestety :(

lenna widzę, że jesteśmy w podobnej syutacji...a jeśli możesz kochana to powiedz mi o ile Ci się szyjka skróciła? jak mialaś wczesniej a jak teraz?

Lekarz nigdy nie mówił dokładnie tylko w kartę wpisywał 3/0/0 czyli chyba 3 cm/twarda/zamknięta a teraz wpisał 2/0/0
Dostajesz jakieś leki dodatkowo czy tylko leżenie?A wogóle to leżysz plackiem czy czasem pozwalasz sobie na wyjście do ludzi?Bo ja takiego leżenia non stop się boję dlatego chociażby że bolą mnie plecy przy ciągłym leżeniu.
Muszę jeszcze jutro jechać do okulisty więc czeka mnie siedzenie w poczekalni ale wolę to teraz załatwić bo poźniej to cholera wie co będzie

ja mialam cały czas 2/0/0 a teraz mam 1,5/0/0/.Wizytę miałam w zeszłą środę. Wiadomo początkowa długość się rózni u kobiet... Mi gin powiedziała, żę mam się oszczędzać i pożądnie odpoczywać, więcej leżeć..więc chyba nie muszę leżeć non-stop. Teraz mialam takie bardziej intensywne dni i zdazylo mi się wyjsc do kina i do dentysty ale ogolnie to droga tylko do samochodu i z samachodu a tak to siedzę w domu. Teraz już sie uspokoi więc mam zamiar więcej czasu polegiwać, ale ogolnie wygląda to tak że poł leżę/poł siedzę... ogolnie jest ciężko a leżenie jest bardziej męczące niż myślałam. Za dużo człowiek rozmyśla i glupoty do głowy przychodzą:P

dla pocieszenia napiszę, że moja mama w każddej ciąży miała od mniej więcej 28 tg skroconą szyjkę i wszyscy urodziliśmy się przynajmniej w 38 tc...może taka nasza uroda.
ale też mam zamiar zamówić/zakupić koszule do szpitala i inne niezbędne rzeczy.

reklama
No właśnie ja też mam zamiar kupić koszulę :)

Jakoś tak wolę byc przygotowana. Ubranka dla dzieci wszystkie mam, łóżeczka też, muszę jeszcze zamówić pakę właśnie z tymi wszystkimi drobnostkami i mogę dalej spokojnie czekać

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry