reklama

Listopad 2010

Jolu moze taki po prostu urok Twojej ciąży.. nie przejmuj sie tak, nie mysl tyle o tym. Sama zobaczysz ze jak tylko przestaniesz sie tym stresowac to zaczniesz czuc je czesciej. Dziecko wie ze sie denerwujesz i moze dlatego nie odczuwasz ruchow tak intensywnie..

reklama
Jola1205 mój maluszek dopiero od jakiegoś czasu jest taki ruchliwy. Wcześniej reagował na słodkie a teraz wcale na to nie reaguje. Myślę że nie masz powodów do zmartwień - skoro daje znać o sobie i na wizytach jest wszystko ok. Nie martw się :)

to wtedy sie odpowiada, moje dziecko jest bardzo grzeczne i nie męczy mamusi uciążliwymi kopniakami tylko smyra delikatnie :D
ja wczesniej odczuwalam duzo czesciej ruchy, az prosilam zeby przestala, bo bylo to az bolesne momentami.. a teraz naprawde kilka razy w ciągu dnia pojedyncze jakies przeciagniecie i raz w ciagu dnia taka kilkuminutowa seria, jak zle leze, albo cos zjem ;)

A powiem wam jaki to dziś kolejny zabobon usłyszałam w pracy. Ścięłam włosy jedna pani bardzo krytycznie zareagowała - że nie wolno w ciąży włosów obcinać, co ja narobiłam itp. Ja jej odparłam prosto i krótko że w zabobony żadne nie wierze. Ona mnie dopytuje, czy mi lekarz nie powiedział o tym zakazie. Więc znów spokojnie powiedziałam że mój lekarz też nie wierzy w zabobony. Ta twardo twierdzi że to nie żaden zabobon, tylko nie można i już. No to pytam a czemu to niby ma szkodzić, to już nie umiała odpowiedzieć, tyle tylko że dziecko się łyse urodzi :D:D:D Parsknęłam śmiechem bo nie mogłam się opanować.

A powiem wam jaki to dziś kolejny zabobon usłyszałam w pracy. Ścięłam włosy jedna pani bardzo krytycznie zareagowała - że nie wolno w ciąży włosów obcinać, co ja narobiłam itp. Ja jej odparłam prosto i krótko że w zabobony żadne nie wierze. Ona mnie dopytuje, czy mi lekarz nie powiedział o tym zakazie. Więc znów spokojnie powiedziałam że mój lekarz też nie wierzy w zabobony. Ta twardo twierdzi że to nie żaden zabobon, tylko nie można i już. No to pytam a czemu to niby ma szkodzić, to już nie umiała odpowiedzieć, tyle tylko że dziecko się łyse urodzi :D:D:D Parsknęłam śmiechem bo nie mogłam się opanować.

a kochana to u mnie by Ci uzasadniły, skracając włosy, " skracasz mózg" dziecko będzie głupie i będzie miało problemy zmyśleniem ;)

Jeez, to ja chyba jakiegoś debila urodzę ;-) :-D W tej ciąży już trzy razy bylam u fryzjera za każdym razem ścinając włosy znacząco. Zaczynałam ciążę z włosami do łopatek, a teraz mam na chłopaka.

Witam dziewczynki!!! :*:*:*
Kolejna z moich nieczęstych wizyt, ale od poniedziałku już będę codziennie przez 2 tyg więc nadrobię zaległości :)
Co u mnie/Nas na chwilę obecną? Wszystko bardzo dobrze. W poniedziałek byliśmy na kolejnej wizycie. Dawidek zdrowiutki i został już ostatecznie potwierdzony na 200% :) siusiaczek bardzo dorodny i jajuszka śliczne, symetryczne :D Męża po raz kolejny o mało nie rozerwało z dumy hehe :D Jedyny minut jest taki, że mały ma troszkę niedowagę. Muszę troche zmienić dietę przedewszystkim jeść więcej ryb np... Troszkę się uspokoiłam po rozmowie z mamą, siostrami i koleżankami bo praktycznie każde z ich dzieci miało niedowagę a później w 8-9 miesiacu wszystko pięknie nadgoniały :)
Byłam w szoku jak stanełam na wadze... 8 kg na plusie :D Mąż o mało się nie przewrócił hehe i do teraz zastanawia się w których miejscach chowają się te 8 kg :D
Z dziwnych rzeczy to ostatnio jak czuję cif (ale ten w zielonkawej butelce) to mam ochotę wypic całą butelkę hehe Tak mi to pachnie że aż to jest nienormalne :D
Wszystkie informacje w jednym kawałku bo nie mabrzdo mam czas zeby skakać po innych tematach...
Tak więc do poniedziałku moje miłe :) Ściskam Was i Wasze brzucholki :*:*:*

reklama
podgrzybek- ale mnie rozbawiłaś, jak ja kocham te kurki złotopiurki i ich zote rady :-D No co królowie też nie ścinali bród, świadczyło to o ich mądrosci. Niestety jak nie wolno skracać włosów to chyba na całym ciele. bo to włos i towłos. Pójdziemy na porodówkę z długimi włosami,boberkami i kaktusami na nochach i krzakami pod pachami, bo zabobon haha! :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry