reklama

Listopad 2010

Witam Kochane!
Jak pięknie słoneczko przygrzewa, niedawno wstałam, bo jakoś w nocy spałam z przerwami. I pić mi się chciało i luteiny nie wzięlam i siku i od 5 nie spałam, a potem jak mąż pojechał o 8 to tak twardo spałam, że mnie budzili.

JOLU ja też czekam na kopniaczki, wczoraj nic. Im bardziej człowiek czeka i nasłu****e, tym trudniej dostrzec najmniejszy szmer... Ale myślę, że to takie wakacje od kopania. Nic złego nie może się stać.

ZALGOL też tak myślę, teść będzie wspaniałym Aniołem Stróżem dla naszej Malutkiej

reklama
tak, tylko z tym praniem jest tak ze dla noworodka daje sie połowę z tego co na opakowaniu czy jakoś tak,nie dodaje sie płynu do płukania i wszytsko sie prasuje, ale jeszcze sie upewnie..ach może wytrzymam jeszcze miesiąc :-P

Witajcie!

Paulinka jak doczytasz.... to napisz ile waży Dawidek że lakarz stwierdził że ma niedowagę.

agrafka ja zakupiłam do prania Szymonkowych ubranek żel do prania z Jelpa i do tego płyn zmiękczający też z Jelpa.
I chyba w przypadku tych dzieciowych proszków to się normalnie stosuje - w sensie tyle co zalecają.
A co do prasowania to też słyszałam...ale tu chodzi głównie o zabicie bakteri podobno.

Pozdrawiam Was wszystkie!

Hmmmmmm no to nie wiem jak to z tym praniem. Spytam siostruni jak ona prała. Wiem , ze używała Dzidziusia czy coś w ten deseń :-) i była zadowolona.

Egrunia wybrałaś już szpital, w którym będziesz rodzić? Bo ja na Brochowie z małżowinką oczywiście :-)

Edytka84 tez tak mam mały kreci sie jak na karuzeli, co chwila kopie i nie daje mamusi pospać.A co próbuje sie troche przeciągnąć to skurcze mnie łapia, a twardnienie brzucha to tez juz u mnie normalka.Lekarz twierdzi ze mały juz sie główka w dół ułozył i mogą byc coraz częstsze.Na nogi moge brać magnez.Co do brzucha to tez zauważyłam ze jak za długo spie na jednym boku to tez bardziej mi twardnieje.
Ale z drugiej strony niech sie kreci i przeciąga do woli bo jak pewnego ranka prawie wogóle sie nie ruszał i cała noc przespałam to znow czarnych mysli dostawałam ze cos nie tak jest i zastanawiałam sie czy do lekarza dzwonic.

Co do prania to myslałam ze na opakowaniu sa odpowiednie proporcje podane i raczej tym bedę sie sugerowała!!!!

ja prałam ubranka tak jak napisali na proszku a używałam jelpa. a potem prasowanie. a potem po pół roku próbowałam i można było prać w naszym proszku tylko delikatnym, na za jakiś czas i płyn do płukania. :) Grunt żeby dzidzia nie była uczulona. na razie ja też jeszcze nic nie robię ale trzeba będzie niedługo poszukać ubranek po Małgosi uprać porządnie raz jeszcze w naszym proszku a potem w Jelpie. w sumie też już nie mogę sie doczekać ale dopiero w połowie września się za to zabiorę. Wyrabiam w sobie cierpliwość :)
a teraz moja Małgosia mnie czesze i ubiera i bawi się że jestem królową hehe.
Pozdrawiamy papa

Mimo, ze juz wieczor to dolaczam do "nieprzespanych nocek" ząbki mnie bolaly i sie pol nocy krecilam.. w kazdym razie teraz juz wiem, ze moj maluch tez wariuje w nocy, tylko zwykle spie i o tym nie wiem ;)

echooo, dla nas to pierwsza dzidzia ale tez bym chciala 3 dzieci, sama mam dwie siostry, a D ma siostre i brata i on tez jest za 3jeczka :) zobaczymy jak to bedzie.. :)

joasia79, po Manchesterze tez sie ludzie w pizamach kreca :) najlepsze sa nastolatki w spodniach rozowych od pizamy i tych takich pluszowych kozaczkach.. a jak zimniej, to kurtka z futerkiem na kapturze :)

zalgol, jak sie czujesz po szkole rodzenia, bardziej pewna i mniej sie boisz, czy bardziej spanikowana? :), ja sie juz swojej doczekac nie moge ale to dopiero we wrzesniu, za to jak powiedzialam poloznej ze sie boje porodu, to powiedziala ze po szkole lepiej sie poczuje.. stad to pytanie :)

agrafka_7 i Mysza84, ja czytalam, ze mozna w suszarce wysuszyc i temperatura wybije zarazki - taka podpowiedz dla takich co nie lubia prasowac jak ja.. chociaz takie malutkie ubranka.. to chyba tylko przyjemnosc :) szczegolnie wyprawkę..

agrafka_7, obejrzalas film? :) ja sciagnelam jeszcze jeden, o taki:

Filmweb.pl - łeb pełen filmów!

i juz bym chciala obejrzec ale jest po francusku i nie moge nigdzie znalezc napisow :(

A powracajac do prania, to pierwsze ciuszki w plynie zmiekczajacym bedziecie praly, czy tylko w proszku specjalnym? I w jakiej temperaturze ubranka, a w jakiej np kocyk, becik, spiworek i takie tam..? :)

Ja to się zastanawiam nad jakimś dzieciowym płynem do płukania, bo nie lubię takich sztywnych rzeczy a po samym proszku na pewno będą sztywne. Prasować na bank nie będę, suszarka musi wystarczyć i już. Ale to zamierzam robić w październiku, bo przez 2-3 miesiące to się pewnie zakurzy i znowu trzeba będzie prać.
Idę zarządzić kąpiele to szybciej będę mieć spokój tym bardziej że to już prawie 21:00. Jak ja te łobuzy przestawię za tydzień na wcześniejsze spanie i duuuużo wcześniejsze wstawanie? Dobranoc

reklama
Elzu widzę,że moda taka sama. Tutaj też rządzą te buty pluszowe- koniecznie do piżamki a kurtki z futrzanym kapturem to na wietrzny dzień podstawa jako uzupełnienie takiego stroju ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry