Przyszła mama - po pierwsze nie panikuj i spokojnie poczekaj na wizyteu endokrynologa. Czy miałaś robione tylko TSH? Jeżeli tak, to ono potrafi wariować w ciąży i powinno się raczej robić fT3 i fT4 i jak one wyjdą w normie to jest w porządku do tego jeszcze anty-TPO. U mnie TSH też jakieś rewelacyjnenie było, ale cała reszta w normie więc zero stresów, przynajmniej z tego powodu :-)
reklama
rachel1981
Zaciekawiona BB
A ja wczoraj wieczorem uż myślałam, że będę rodzić... nagle skurcze co 6 minut bolesne i tak przez pol godziny... później nieregularne co 14, 8, 10, 13 i już chciałam jechać do szpitala ale na szczęście się rozeszły!
poszłam dziś do gina i na szczeście szyjka wprawdzie krótka i mieka ale trzyma! powiedział mi, że powodem moich skurczy może być też to, że siedzi na pupie i nia naciska w dół! a dodatkowo jest bardzo aktywna może prubując się odwrócić i sieje "spustoszenie"
poszłam dziś do gina i na szczeście szyjka wprawdzie krótka i mieka ale trzyma! powiedział mi, że powodem moich skurczy może być też to, że siedzi na pupie i nia naciska w dół! a dodatkowo jest bardzo aktywna może prubując się odwrócić i sieje "spustoszenie"
rachel1981 dobrze że skurcze przeszły. Zaczynam sobie zdawać sprawę z tego że już coraz bliżej:-o
Moje skurcze nie są jakieś bolesne, ale nieprzyjemne są. I jak tylko zaczynają się częściej to zaczynam się denerwować. Nie mam jeszcze popranych ubranek ani torby przygotowanej. Cała sterta ubrań do prasowania czeka, a ja muszę leżeć.
Moje skurcze nie są jakieś bolesne, ale nieprzyjemne są. I jak tylko zaczynają się częściej to zaczynam się denerwować. Nie mam jeszcze popranych ubranek ani torby przygotowanej. Cała sterta ubrań do prasowania czeka, a ja muszę leżeć.
Elzu własnie o to chodzi ze Amelka za nisko juz zanurkowala, tak nisko to powinna byc mniej wiecej w 37 tygodniu zeby donosic do 40 tyg. I gdybym nie dostala skurczy i twardnien to by bylo ok, ale w tej sytuacji to przy skurczach takich moge dostac rozwarcia a po tym zacznie sie porod.
Goncia ja mam tak samo, nic nie zrobione, cale szczescie przyszla dzismama i pierze ciuszki a jutro przyjdzie poprasowac.
Goncia ja mam tak samo, nic nie zrobione, cale szczescie przyszla dzismama i pierze ciuszki a jutro przyjdzie poprasowac.
E
Eirema
Gość
ayla1 ja mam foremki do muffinek
ale obejdę się smakiem....a tą stronkę już kiedyś widziałam.
W temacie skurczy to ja mam bardzo bolesne i tylko z lewej strony, tak 5-6 dziennie ale baaardzo bolesne....
W temacie skurczy to ja mam bardzo bolesne i tylko z lewej strony, tak 5-6 dziennie ale baaardzo bolesne....
Dziękuje kobietki za potrzymanie na duchu
Może macie racje, nie ma co panikować na zapas
Ten płacz i okropny niepokój wynikł chyba z takiego szoku, że do tej pory było w porządku a teraz nagle okazuje się wyniki nie są dobre. Także teraz staram się nie zamartwiać, no niestety dopiero mam w poniedziałek wizytę u endokrynologa, a co do ft3 i ft4 miałam robione i ft4 mam w normie a ft3 mam zaniżone.
A co do zachcianek to na szczęscie nie mam żadnych, okropny wstręt do słodyczy i kurczaka;D
Co do uprzejmości ludzi w tramwajach i w sklepach to różnie bywa
Ale częsciej spotykam tych zyczliwych ludzi, którzy zawsze mi ustąpią miejsca. Ja mam brzuszek bardzo mały przynajmniej tak mi sie wydaje, jak patrze na inne kobiety w 32 tyg ciazy
Tak się zastanawiam czy nie poprać już część ciuszków, raz ze nie moge sie juz doczekac a z drugiej strony, ze potem moze mi być cięzko co o tym sądzicie?
A co do zachcianek to na szczęscie nie mam żadnych, okropny wstręt do słodyczy i kurczaka;D
Co do uprzejmości ludzi w tramwajach i w sklepach to różnie bywa
Tak się zastanawiam czy nie poprać już część ciuszków, raz ze nie moge sie juz doczekac a z drugiej strony, ze potem moze mi być cięzko co o tym sądzicie?
pzyszla mama masz racje poczekaj do pon i sie nie stresuj
cd ciuszkow to ja zaluje ze wczesniej nie popralam, ale myslalam "ciaza ksiazkowa u mnie to niema co sie spieszyc" a teraz bach od niedzieli zagrozenie wczesniejszym porodem. Wiec mysle zebys poprala
Zrob sobie tez suwaczek.
reklama