reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

witajcie porannie!
samopoczucie w miare ok, napisała dziś do mnie koleżnka, która termin ma jak ja na 19, odeszły jej wody... ehhh normalnie i wecie aż mnie tak zakuło w serduchu.... ja tez bym tak chciała. Ściskamy mamusie wszystkie bardzo bardzo mocno!!!!!

reklama
A my dziś jedziemy na pierwszą wizytę u lekarza i tym samym Leoś przeżyje pierwszą dłuższą podróż samochodem. Doktor przyjmuje pod Jelenią czyli mamy do przejechania 30km w jedną stronę. Pogoda jest przepiękna, już 15 stopni, super słoneczko tylko niestety czasu brak bo R. musi szybciutko wracać do pracy.

Zaraz zaczynam go pakować - lekki stresik jest, ale strasznie się cieszę, że razem w trójkę gdzieś jedziemy :-)

Witam i ja,nadal 2w1.
U nas nocka nawet nawet,przespałam większość.Poprzednie noce jakieś kiepskie miałam.
Dziś super pogoda,słoneczko świeci aż chce się żyć.Pójdziemy z Julką na spacer i plac zabaw,troszkę się poruszam bo przez te deszcze ostatnio to ciągle w domku siedziałyśmy.
Fajnie że kolejne mamuśki się rozpakowały,tylko szkoda że musiały męczyć się.Gratuluje dzieciaczków.
Uciekam zrobisz szybko obiad i uciekamy na dwór.
Miłego dnia

witam i ja :-)
u mnie nocka przespana, ale wieczorkiem były mdłości. to już kolejny raz tak mnie męczyło.

Holly fajny dzień na pierwszą podróż :-)
mamcia mi też został tydzień :-)

życzę miłej niedzieli :-)

Holly - odstaw herbatę kup sobie te herbaty z hippa dla dzieci one nie szkodzą a z kopru włoskiego jak najbardziej ja ją piję i morelową z Hippa. Mała nie ma narazie kolek ale mój Kamilek miał bez przerwy i też wtedy miałam te kropelki Sab Simplex sa rewelacyjne działają szybko i skutecznie. Ja na pocieszenie powiem ci, że zjadłam ostatnio sernik domowy od mamusi było tam tez kakao i małą wysypało i tez juz nie wprowadzam nic nowego. Jem pieczywo ciemne z białym serem albo szynką drobiową serem żółtym. Piję jogurty. Jem rosół, gotowane mięso, kluski, kluski na parze, ryz z jabłkami i piję wodę albo wodę rozcieńczoną z sokiem jabłkowym.
Ja mam pytanie do was tzn tych rozpakowanych Ile godzin w nocy wam śpią dzieciaczki???? Bo moja zasypia po 19 i pierwsza pobudka o 22 potem o 24 potem o 2 a potem o 4 i koło 7. W dzień potrafi nam spać 3-4 h i powiem wam, ze lepiej niż w nocy. Co robicie ze dzieciaczki wam śpią 6 h mają smoczek??? a może w ciemnym pokoju śpicie bo my mamy taką lekką lampkę w kontakcie. Proszę o rady!!! Bo jestem coraz bardziej nie wyspana!!!

baśka u mnie dokładnie to samo ze spaniem. W dzień spi bardzo ładnie nawet 3 godziny, a w nocy budzi się nawet o podobnych godzinach do twojej Juleczki. Nie mam lampki w kontakcie, myślę że światło nie ma znaczenia. Ona chyba lepiej śpi jak słyszy odgłosy życia, znaczy wrzaski starszego rodzeństwa, radio, walenie garów. Chyba sobie nagram i będę jej puszczać jak kołysankę. My mamy dodatkowy problem z kąpielą. Drze się jak opętana i nie wiem o co chodzi. Pamiętam że Seb też się tak darł, ale nie pamiętam co pomogło.

echoo - my tez doszli z meżem do wniosku, ze w dzień jak jest głośno to lepiej jej się śpi, gdy braciszek biega, skacze, krzyczy. Dziś spróbuję dac jej na noc smoczek ale tylko na noc, bo mojego cyca traktuje jak smoczek moze podziała. A kąpiele u nas ok drze sie dopiero jak wyjmujemy ja z wanienki :) i przy pielęgnacji bo juz chce jeść :)

Witam się nadal w podwójnym składzie :)
Kurcze jak czytam posty BAŚKI i innych już mam to jakoś dziwnie że niedługo sama będę miała takie dylematy....
Jak wasze dołki? Ja wczoraj uniknęłam płaczu, pierwszy raz od niewiem kiedy - ułożyłam puzzle 500e i widocznie czasu na głupie myśli zabrakło
A dziś nigdzie się nie wybieram, tylko pobliski spacerek i wyjście do sklepu, mam zamiar się byczyć, póki jeszcze można
Holly trzymamy kciuki za wycieczkę i wizytę u lekarza

Od jutra za tydzień mam pierwszy e wskazywanych terminów, jakoś mi dziwnie i pewnie też każdy kolejny dzień będzie trudniejszy w oczekiwaniu. Ale już mam plany - rachunki, urzędy, wizyta, kupno pościeli i wózka - tak nadal tego nie mam....

I tak przy BB wrąbałam duże op. delicji, pięknie...

Witam sie niedzielnie, dzis pogoda poprosu rewelacyjna a ja mam dzisiaj nawał gosci wiec siedzimy w domku :)
P własnie odgrzewa mi pierogi bo czas zjesc sniadanko hehe :)
Dzis rano myslalam ze odeszly mi wody bo pocieklo ze mnie tak ze 3 razy, ale teraz sucho. Jak jeszcze cos poleci to pojedziemy na IP i to sprawdzimy zeby sie nie denerwowac.
Mojej kotce brakuje czulosci bo wzywa mnie miaukiem zeby ja glaskac, przytulac, i siedziec :)

Zycze wam milego dnia :*

reklama
Pochwalę się że właśnie wróciliśmy z pierwszego spacerku. Pani pediatra kazała iść już w czwartek (na drugi dzień po wyjściu ze szpitala), ale strasznie wiało i się trochę bałam. Ale dziś pogoda przepiękna więc skusiliśmy się na 20 minutek. Oczywiście Emilce nie podobało się wcale - krzyczała, że cierpi ;-) pod koniec zasnęła.

Do góry