reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2010

Agrafka my używamy pieluszek z biedronki. Są cieniutkie i chłonne. Poza tym mają rekomendcjie instytutu mattki i dziecka. Cena 28zl za 54 szt.
Biedne to moje dziecko dziś znów ma wode w nosie i nie może przez to spać. Bierze smoczka i kładzie się na podusi i natychmiast się podnosi z rykiem, wywala smoka. Jakoś też dzis kropelki na niego nie działają. W nocy raz się obudził, przyszedł do naszego łóżka i zaraz zasną. Spał do 7.
Pogoda dziś piękna. Pewnie pójdziemy na spacer...

reklama
Agrafka jak jeszcze byłam w polsce to też używałam dady z biedronki o niebo cena nizsza, tak samo chusteczki...nic w dupkę nie było a po co przepłacać
Asia a maść majerankowa pod nosek? moja dostała wysypki ale może u ciebie tak nie będzie? a na dwór jak najbardziej, lepiej się oddycha i odpocznnie

czy ktoś nie chce przebrać moją przysuwa się do mnie a fujj ale nakoptowała tam..

Magdalena ja miałam termin na 6 i strasznie się obawialam, że urodzę pierwszego. Za kare chodziłam w ciąży do 13 :-).
Asia, ja też miałam na 6, też się bałam o 1, no i za karę chodziłam do 16 :-D
Ostatnio nie miałam czasu jakoś, urodziny męża, przygotowania... Robiliśmy imprezę dla znajomych na działce, moi rodzice spali u nas z dziećmi. I jak to jest, Sawin poszedł spać o 20 i wstał o 6, bez żadnej pobudki. Czemu mi zawsze wstaje ok 3?

Witaj Madalena

Hej laseczki jaka po weekendzie:)?
Nie zaglądałam wczoraj, bo prawie cały dzień spędziliśmy w ogrodzie. Lezeliśmy na kocu i łapaliśmy promyki słoneczka. Pięknie było a po południu piekliśmy ziemniaczki, piliśmy piwko a Krzyś bawił się na trawce...ale miał zadowoloną minkę:)

Dziewczyny chyba będziemy mieć niedługo ząbka!!! dziasełko napuchnięte od kilku dni, a dzis zauważyłam juz białą kreseczkę! Wreszcie...

No i znów poniedziałek. Byle do piątku. A weekend i tak zleci niewiadomo kiedy...
Trusia na Olka maść majerankowa nie działa. My jak mały miał 4 mies. i był przeziębiony to przerobiliśmy chyba wszystko na katar.Też jestem za wychodzeniem na dwór jeśli tylko nie ma temperatury, a jest pogoda to pewnie, że tak tylko trzeba dobrze dziecko ubrać ne za ciepło nie za zimno.
Wczoraj Olek się zkasztanił. Wiec go umyłam elegancko i zostawiłam na chwile bez pieluchy żeby przewietrzył to i owo. Patrze za chwile, a tu na bodzaku kleks. No i trzeba zmienić. Prztarłam chusteczkami tyłek, zdjełam bodziaka i poszłam po czystego. Dałam M mowie weź mu załóż, a ja przyniosę pieluche. Nagle M krzyczy z drugiego pokoju " Asia,Asia chodz tu szybko, ratuj! ". Myślę coś się stało. Wpadam do pokoju, patrze a M trzyma Ola pod pachy i jest prawie zielony. Oluś naksztanił na podłogę i się przespacerował po tym na czworaka. Moi chlopcy wyglądali uroczo. Ja mama jak zwykle musiałam ratować sytuacjie. Dobrze, że mały oszczędził dywan..:-D
Miaucia to dość długo chodziłaś w ciąży. 10 dni po terminie... sporo. A ta końcówka to wykańcza psychicznie. Siezisz jak na szpilkach. Ciężko co kolwiek robić i chcesz już mieć swojego kochanego dzidziusia. Jeszcze ten lęk przed porodem... Masakra. Strasznie wspominam ten czas po terminie. Zobaczymy jak będzie teraz. Czy mała też będzie kazała tak długo na siebie czekać.
Monika ale miałaś uroczą niedziele. Jak jest kreseczka to już ząbek. GRATULACJIE!!! Nareszcie!

Ostatnia edycja:
Monika mój jest taki panikarz jeśli chodzi o Olka kupy... Swego czasu to strasznie się stawiał, że on go myć nie będzie. Zrobiłam awanture, bo dlaczego ja moge a on nie. Dla mnie to też nie jest super przyjemność. No cóż...

Powiem Ci kochana ze mój A. wczoraj odmówił umycia Krzysia po kupie...powiedział że chusteczkami go może powycierać ale mył nie będzie. Też się wściekłam:(

Asia, szkoda że tego nie nagrałaś, mielibyście kiedyś nieziemską pamiątkę :-D. Ja uwielbiam składać krótkie filmiki z nagranego przez nas materiału. Dodaję zawsze parę zdjęć i muzykę i później oglądamy i wspominamy. Jak nie mieliśmy składanek to praktycznie nigdy nic nie oglądaliśmy, bo godzinny film z wigilii to raczej jak ktoś ma kłopoty z zaśnięciem :-)
Sawin urodził się 10 dni po terminie, gdyby był o czasie to nie miałabym rozstępów na brzuchu :-(. Za to Letka prawie 3 tygodnie przed czasem. A niby drugie dziecko powinno być szybciej...

Monika, gratuluję ząbka!!!

Słuchajcie, jestem dzisiaj w siódmym niebie. Pierwszy raz w życiu poszłam na zakupy i kupiłam wszystko w ciągu pół godziny: sukienkę, bolerko i buty (na wesele)!!!:szok: a myślałam, że będę cały tydzień chodzić :tak:

Za to pierwszy kryzys, Letka mi się dzisiaj rozpłakała, że nie chce do przedszkola i praktycznie tak płakała aż jej tam nie zostawiłam. A parę dni temu mnie budziła i chciała być dłużej...

Ostatnia edycja:
reklama
Miaucia super że zakupy udane, a jeśli chodzi o przedszkole Letki o nieastety dzieciaczki tak czasem mają:( mam nadzieje ze jej się odmieni i będzie chciała znów chodzić:) Może zatęskni za dziećmi:)

Do góry