reklama

Listopad 2011

Mikado właśnie się zapisałam do lekarz na usg, u którego robiłam wszystkie usg w ciąży. Cale szczęście były jeszcze wolne miejsca. Ciśnienie mam w Ok i zawsze jak się tylko gorzej poczuje to sobie mierze. Mały rusza się ale ostatnio mało. Ma teraz tak, że się kręci przez godzinę non-stop a potem np. przez 3 godziny jest cisza. Też mam spuchniętą twarz, a brzuch jak siedzę to leży mi na kolanach i czuję jak gniecie mi coś żebra, aż mnie bolą. Najwygodniej mi jest leżeć. Brzuch mam cały twardy jak skała i normalnie jak się go dotyka to czuć małego.
Też już bym chciała, żeby coś zaczęli robić, żeby się urodził. Strasznie się denerwuje, ale tych konowałów to nie obchodzi. Twierdzą, że pewnie miałam źle termin wyznaczony. Ale chyba po to daje się kobiecie okres porodu 38-42 tyg żeby ten błąd zniwelować.
Rozbroiło mnie dziś stwierdzenie położnej na ktg, że z tak prostym wykresem od skurczy to może na wigilię uda mi się urodzić. Oni sobie jaja robią i nie potrafią zrozumieć, że ja umieram ze strachu o swoje dziecko.

reklama
Rozbroiło mnie dziś stwierdzenie położnej na ktg, że z tak prostym wykresem od skurczy to może na wigilię uda mi się urodzić. Oni sobie jaja robią i nie potrafią zrozumieć, że ja umieram ze strachu o swoje dziecko.

Trafiła się jakaś głupia pinda i tyle. Wiem jak się martwisz bo ja też już cała w strachu. Mój brzuch równie twardy i spięty cały czas. Daj znać po USG;)

Ssabrina dzieki, ale to nie choroba tylko znowu zapalenie piersi. Ja juz nie wiem co mam robic:-(

zorilla dobrze, ze sie umówiłas na to usg. Az dziwne, ze Ci w szpitalu nie zrobili. Przeciez to trzeba kontrolowac ilosc wód i stan łożyska!

Ssabrina dzieki, ale to nie choroba tylko znowu zapalenie piersi. Ja juz nie wiem co mam robic:-(

zorilla dobrze, ze sie umówiłas na to usg. Az dziwne, ze Ci w szpitalu nie zrobili. Przeciez to trzeba kontrolowac ilosc wód i stan łożyska!
Miałam zapalenie piersi przy pierwszym dziecku, temperaturę ponad 40 stopni i okropny ból. Nie wiem czy to właściwa porada bo babcina i właściwie robiła mi to moja kochana babcia 21 lat temu. Może teraz są lepsze metody ale ta naprawdę skuteczna.
Zagotowała wodę w garnku i kazała mi powisieć cyckiem kilka minut nad parą (o ogrzanie chodzi) potem wymasowała mi pierś i wycisnęła ten najtwardszy,zatkany kanalik . Wychodził twarożek, jak zsiadłe mleko. Bolało jak cholera, zacisnęłam zęby z bólu a ona wycisnęła wszystko. Przeszło natychmiast i gorączka spadła.

Dziewczyny na piersi przy karmieniu trzeba bardzo uważać,żeby się nie spocić i żeby nie przewiało bo zapalenie szybko łapie.

sposob Mikado jest dobry wiec sprobuj a w miedzy czasie wsadz se kapuste do stanika powinno pomoc kochana.

Dzieki dziewczyny! Własnie maz mi kupił kapuste i troche z nia pochodziłam. Tylko nie wiem ile z ta kapusta chodzić?
Zreszta wieczorem jedziemy do poradni laktacyjnej to moze cos zaradza. Na razie na paacetamolu goraczka spada. Ból tez mniejszy.

Cześć dziewczęta
ja dzisiaj jestem padnięta i zabiegana. Poprzednio nie spałam ponad 24godz, dziś troszkę pospałam tzn od 9 do 11 ale czuję się przemęczona na maxa. Mała ma humory, ciągle tylko cyc i cyc i spanie w moim łóżku z cycem.

zastanawiam się bo jak ona wisi mi na cycu 2 godz i jej się ciągle ulewa to czy ona leży przy cycu z przyzwyczajenia czy dlatego że ciągle głodna? Nie mam pojęcia a mam już serdecznie dość...

Dzieki dziewczyny! Własnie maz mi kupił kapuste i troche z nia pochodziłam. Tylko nie wiem ile z ta kapusta chodzić?
Zreszta wieczorem jedziemy do poradni laktacyjnej to moze cos zaradza. Na razie na paacetamolu goraczka spada. Ból tez mniejszy.
Chodz w tej kapuscie az do miekkosci,zobaczysz ona poprostu bedzie potem wygladac jak ugotowana to w tedy ja wymien na nowa:tak: trzymam kciuki za poradnie kochana &&&& ;-)

Cześć dziewczęta
ja dzisiaj jestem padnięta i zabiegana. Poprzednio nie spałam ponad 24godz, dziś troszkę pospałam tzn od 9 do 11 ale czuję się przemęczona na maxa. Mała ma humory, ciągle tylko cyc i cyc i spanie w moim łóżku z cycem.

zastanawiam się bo jak ona wisi mi na cycu 2 godz i jej się ciągle ulewa to czy ona leży przy cycu z przyzwyczajenia czy dlatego że ciągle głodna? Nie mam pojęcia a mam już serdecznie dość...
Odpisalam Ci kochana w odpowiednim watku ;-) mam nadzieje ze Ci cos to pomoze ale moim zdaniem ona wisi bo nie ze jest glodna tylko z przyzwyczajenia i z potrzeby ssania ;-) ale moge sie mylic :tak:

niuniunia Jeżeli Mała wisi na cycu tak długo i do tego jej się ulewa, to na bank nie jest głodna, tylko tak lubi cyca ssać, spróbuj dać smoczka, bo jak dalej będzie tyle przy cycku wisieć to potem będzie Ci bardzo trudno ją tego oduczyć. A przecież Ty też potrzebujesz czasu dla siebie...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry