reklama

Listopad 2011

ponko moja dzidzia też dużo płacze
o dziwo jeszcze śpi od godz.11stej jestem w szoku:szok:

ja już obiadek zrobiony i zjedzony
nimfii to w sumie chyba normalne że tak czsem sie wiercą i popłakują w czasie snu ja też jak widzę że już się nie uspokoi sama to wyciągam z łóżeczka:tak:

a ja mam takie pytanie w sobotę odwiedzają nas znajomi z małym 3miesięcznym chłopczykiem, my nie byliśmy jeszcze u nich z wizytą oglądać małego wiec też nic od nas nie dostał i nie wiem czy mam mu coś kupić teraz i dać jak będą u nas w wizytą czy odwiedzić ich np za parę tyg. i dopiero coś kupić zaznaczę że oni też przyjdą oglądać małą i na pewno coś kupią małej :tak:

jestem w szoku moja mała o 13.30 się obudziła zjadła 120ml mleczka i zasnęła czyżby wiejący wiatr za oknem na nią tak działał:szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Nimfii tak chodzi o to becikowe z rodzinnego

Onanana ja miałam ogólnie zawsze gdzies schowane ciastka na wrazie gdyby ktos niezapowiedzianie wpadł, a tak to co niedziela miałam ciasto. Jak ktos z daleka to owszem wtedy jakiś obiadek. Moja siostra stawiała wyżerkę dla każdego kto przyjeżdżał i tylko na tym straciła bo nie było warto.

Andrzelika ja mam tylko 30tyś długu + 7tyś kredytu męża - rewelacja i każdy się o kasę upomina, źe chcą już i koniec. Co do moich palcy - masakra;( Stan zapalny się wdał palce puchną, moczę je w riwanolu i smaruje antybiotykiem od chirurga. A jak Twoje? stosujesz cos?

ponko a z biegiem czasu pewnie coraz mniej znajomych sie bedzie odzywac - smutna prawda. ja juz nie moge liczyc nawet na moje dwie najlepsze kolezanki. zawsze znajada pretekst ze3by odmuwic mi spotkania.
co poradzic? poznac nowych znajomych, najlepiej z dziecmi w podobnym wieku :-) Mnie teraz pozostaja tylko moi sasiedzi, ale na szczescie maja wlasnie fajne male dzieciaki i jest okej.

mirelka szczerze to ja wyciagam kube z lozeczka na karmienie, przewijanie, kapiel czy przebieranie. A tak to ciagle lezy sobie w lozeczku i wiekszosc czasu spi, albo czuwa. On duzo spi. Jesli tylko sie wierci to najwyzej go poglaskam po glowce. nie wiedze potrzeby brania go na rece. Dopiero gdy placze i nie moze sie uspokoic. Jednak najczesciej smoczek i glaskanie wystarcza.

niuniunia rozumiem cię doskonale jakiś rok temu miałam ponad 30tys długu nie licząc kredytu i opłat zwykłych i pracował tylko mój mąż musieliśmy sprzedać mieszkanie i zrobić sobie u mojego męża na wiosce z budynku gospodar, bo był komornik za komornikiem w dodatku zablokowali mężowi konto bankowe i już całkiem była tragedia jak nie wiem. U nas pracy nie było wcale ja nie miałam, gdzie iść, a zaczeło się tak,że zwolniła mnie szefowa po poronieniu moim i nie mogliśmy wyrobić z kredytami płacąc ich bo wynosiły 2 tys miesięcznie, a gdzie rachunki owszem gdybym ja pracowała dalibyśmy radę, a kto się spodziewał, że szefowa moja postąpi w tak chamski sposób, bo chciała się zemścić za to,że w ciąży poszłam na chorobowe, a przecież musiałam. Straszne to było nie dość, że utraciłam ciąże to i mieszkanie w którym było mi tak dobrze. Teraz to jest pikuś te długi, ale mogliśmy ich nie mieć wcale gdyby nie oszukał nas gość. Dacie sobie radę wierze w to myśmy też mieli ciężko nie było czasem nic w lodówce, ani baku.

A z palcami radziłam sobie sama dłubałam, moczyłam, ciełam nożyczkami i wyciełam strasznie bolało myślałam, że zemdleje, ale dałam radę, teraz muszę pilnować jak będzie odrastać, ale już mnie nie boli wogóle i ropa mi się nie zbiera a wcześniej tak było, aż śmierdziało.

mój Kuba płakał przez sen tylko gdy się coś wydarzyło tzn jak miał za dużo wrażeń w ciągu dnia ,może wasze dzieciaczki też tak reagują na nowe bodźce
Lenka póki co nie ma czegoś takiego i bardzo mnie to cieszy :tak:

Dziewczyny moj syncio nie spal od 10 rano az do teraz,byl strasznie marudny i juz nie wiedzialam co mam robic,poszukalam na necie na youtube jakies muzyki i znalazlam muzyke relaksacyjna-super muzyka,delikatne granie piana i w tle odglosy mewy i szum morza :tak: maly zasnal w doslownie kilka minut przy niej :-) a to linka jakby ktoras chciala ;-)
Najbardziej relaksacyjna melodia (The most relaxing melody) - YouTube

Niuniunia wspolczuje Ci kochana my moze nie mamy az takich dlugow jak Ty ale jest tez ciezko,a ludzie powinni troszke pokazac jakiegos zrozumienia i wyrozumialosc,dopiero co dziecko sie pojawilo to wiadomo jest ciezej ehh,zdrowka Ci zycze kochana obys jak najszybciej wyleczyla te paznokcie.

onanana jestem w szoku :szok: kurczę ja się boje tak długo maja małą bez jedzenia zostawić i jak się uda ją położyć o 20 to ją wybudzam na karmienie około 1 w nocy, to śpi mi do 7-8. A jeśli chodzi o odwiedki to u mnie ciastka lub ciasto, kawa i herbata.
asia333 moja mała jak był na cycku to jak z fontanny chlustało jej z buzi, okazało się że to nietolerancja laktozy, teraz na MM troszkę też ulewa, więc się nie przejmuj to normalne :tak:a mój mąż w naszym związku też zawsze zachowuje zimną krew a ja panikuje;-)
sabrina ja widziałam w faktach współczuję pogoddy, ja też nie wychodzę, bo u mnie albo deszcz albo śnieg, mokro nieprzyjemnie:-(
mirelka moja Lenka też tak ma, wczoraj chyba z 4 razy do niej chodziłam, może coś się śni naszym maluszkom, albo rozładowują emocje i wrażenia z minionego dnia? dla tej dzidzi znajomych to ja bym coś kupiła, bo będzie głupio, oni dadzą prezent a wy nie
ponko tak to już jest, że z bezdzietnymi się kończą tematy, bo ty mimowolnie mówisz o swoim szczęściu, a ten kto nie ma dziecka nigdy nie zrozumie tego. moja bardzo dobra koleżanka też się do mnie przestała często odzywać jak jeszcze byłam w ciąży i teraz mam praktycznie kontakt z tymi co już mają dzieci. Na szczęście wśród moich najbliższych znajomych prawie wszyscy mają dzieci taki wiek :-)
niunia ja bym na twoim miejscu poszła jak najszybciej do lekarza, bo może się wdać ogólnoustrojowe zakażenie organizmu, a to bardzo niebezpieczne szczególnie przy karmieniu, ja jak wcześniej pisałam w 37tc miałam usunięty chirurgicznie paznokiec, kilka dni bólu i po sprawie teraz jest super

u nas dzisiaj luzik, mieliśmy gości po południu Lenka była super grzeczna, teraz mała śpi a ja gotuje :-)

ssabrinka ciesz się, że usnął :) mój często jak wstanie o 10 lub 12 to nie śpi do 18, 20 wcale i tak od 3 tyg życia dzień w dzień, dzisiaj cud co trochę drzemie chyba przez pogodę, bo śpiąca i ponura ... Najgorzej jak był mniejszy i tak nie spał a płakał jak chciałam na chwile odejść to nawet do wc nie mogłam iść przerąbane, teraz już cieszy się potrafi sam siebie zająć i mogę co nie co zrobić, a nie tylko trzymać, go na rękach.

reklama
nimfii no Ja w ciazy czesto takiej muzyki sluchalam,lubie wlasnie ballady albo takie melanchilijne piosenki ale nie przypuszczalam ze synkowi sie spodobaja i bedzie to jakos pomagac w zasypianiu :tak:
andrzelika no kilka razy sie mojemu udalo nie spac wlasnie od 10 do 15-16 ale byl juz taki nieznosny ze Ja i moj A. mielismy juz serdecznie dosyc i z wielkim problemem zasnal,wiec staram sie do tak dlugich przerw nie dopuszczac bo wiem czym to sie skonczy:tak: no a cos porobic to czasem da posprzatac tzn poodkurzac bo lubi ten dzwiek to jest cicho i czasem zasnie przy tym a z gotowaniem to roznie ale lubi lezec we wozku w kuchni przy wlaczonym okapie od kuchenki jak gotuje oj szybko zasypia w tedy :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry