mini mini wydało 3 płyty z kołysankami
Moj starszy syn uwielbia te piosenki

i nie tylko kolysanki
andrzelika a ja mam jeszcze takie stare i dobre kolysanki sprzed lat do ktorych ja sama zasypialam. Maz kiedys sciagnaol z neta.
Ale w sumie do usypiania ich nie uzywalam. Mo Maciek przez pewna chwile mial taki czas ze zasypial przy piosence z fimu "Uwierz w ducha"
Unchained Melody The Righteous Brothers - Uwierz w ducha. - YouTube
Puszczalam mu na zmiane jeszcze z inna ale nie pamietam juz jaka.
ponko wspolczuje problemow. Ja z moim mezem przy pierwszym dziecku tez mialam mnustwo klutni o kase. A mieszkalismy jeszcze z moja mama zeby latwiej nam bylo finansowo. Tylko ze wtedy w jego glowie jeszcze siedzialy takie egoistyczne mysli zeby wydac kase na piwo czy na swoje przyjemnosci a nie nasz dom i nasza rodzine. Byl strasznie niedojrzaly te 3 latat temu.
Zmienilo sie to teraz przy drugim dziecku i gdy mieszkami sami i po prostu musimy zwiazac koniec z koncem bez niczyjej pomocy finansowej.
anek tak mysle ze aby spokojnie dziecko zanselo trzeba najpierw zlokalizowac problem - powod dla ktorego nie chce spac. Jesli masz juz wyciszenie, spokojny nastroj wieczorem a dziecko nadal placze gdy je odlozysz staraj sie poobserwowac dlaczego tak jest?
Pisalas ze zasnela po 4 karmieniu z rzedu? Czy jest mozliwe ze sie nie najada? Moj Maciek taki byl niespokojny do spania gdy karmilam go tylko piersia. I chcial wisiec caly czas na piersi. Jak mial 3 msc juz bylo oczywistym dla mnie ze sie nie najada i stad jego zle spanie. malo przybral na wadze wiec MM poszlo w ruch i nagle dziecko o wiele spokojniejsze sie zrobilo. \
Teraz z Kuba mialam podonnie. Przy dokarmianiu MM spi spokojniej, bo tez nie dostawal tyle mleka z piersi ile potrzebowal.
A jesli nie to jest problemem tylko np bol brzuszka, to z jakiego powodu? Jesli probowalas roznych sposobow na kolki i nic nie dziala, i dziecko placze wieczorami dobrze zapytac pediatry bo moze to jakas wieksza dolegliwosc np nietolerancja laktozy, czy alergia.