reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

ponko jak szukałam dla Poli, to wiem, że w Smyku były takie polarkowe, bo ja jej kupowałam :tak:
nimfii zazdroszczę!

reklama
katerinka- ja ostatnio wprost na nich nakapowałam u pediatry nie patyczkowałam się i on powiedział,że jak najbardziej trzeba chodzić, ale byłam szczęśliwa,że mu powiedział :-Di od tej pory nic powiedziałam wczoraj,że idę z nim na dwór dziś i spoko, nawet sam gada,że pójdziemy ;-) w końcu zmądrzał jak lekarza usłyszał.

Ja Alanowi ubieram rajstopki, skarpety i takie spodnie ogrzewane na dół, a na górę wiadomo body, bluzka długi rękaw i bluza od kompletu spodni na to kurteczka wiosenna, bo innej nie mam dlatego ubieram pod nią tamten komplet i jest ok, do tego czapka i rękawiczki, w wózku ma śpiwór to tylko do połowy go w nim zapinam, bo w nóżki bardziej lżej ubrany i jest taka przykrywa z materiału na wózek,ale to raczej przeciw śniegu

i my po spacerku doczekałam się mała obudziła się o 15stej, spacerowałyśmy prawie do 17stej ja tez ubieram tak jak nimfii, a​nna007, piękna wiosna tez szukałam wosny ale u nas szaro i ponuro:tak:

ponko- a dokarmiałaś go butlą, czy zawsze tylko pierś mu dawałaś?

kasiek no proszę i ty :-)a mieliście tą datę według @ ustaloną, bo ja nie mi cc wypadło w 40tyg i 1dniu

ja młodego ubieram zazwyczaj w body z dł. rękawem+ rajstopki+pajacyk welurkowy+bezrękawnik.
w wózku kombinezon+śpiwór+kocyk i przykrycie wózka. No i oczywiście czapajka ;)
Ale mój Dzidek to zmarzluch straszny ;) w domu 21st i on nagle potrafi dostać czkawki z zimna przy przewijaniu:eek:, spokój jest dopiero koło 24st :eek::eek:

Andrzelika, dokarmiałam ale nigdy nie było problemu. Dopiero jakąś godzinę temu udało mi sie go przekonać do cycka, nigdy wcześniej tak nie miał a i z butli jadł ostatnio jakiś tydzień temu.

Julianna, Lena też często ma czkawkę, ale ja ją i tak lekko ubieram. Myślę, że to normalne u maluszków. Dziewczyny, Wasze dzieci mają czkawkę?

ponko- pytam, bo ja Alana dokarmiałam i zrezygnował całkiem z piersi jak poczuł,że z butli leci szybko, i przy piersi cyrki odstawiał jak nie wiem był wrzask tylko no i butla już została

julianna mój też ma czkawkę co jakiś czas, a w brzuchu to miał z 3 razy dziennie numer był jak nie wiem

reklama
Andrzelika ja miałam termin na 9.11 a urodziłam naturalnie o 7.34. Skurcze zaczęły się o 01.30 w nocy więc moja córka sobie sama przyniosła tę fajną datę. Mąż poszedł rejestrować małą w Urzędzie Miasta to każda ,,babka" chwaliła datę, że taka fajna.
W dodatku wzięłam numer do Nimfii, żeby tu napisała, że urodziłam a ona mi odpisała, że ona też na porodówce.:-DTo sie naśmiałam, że akurat z tylu dziewczyn z BB wzięłam jej numer a ona też zaczęła rodzić. Pamiętasz Nimfii?

Ja moją córę ubieram w body z dł.rękawkiem, rajstopki, skarpetki i dresiki welurkowe(rozpinana bluza+spodenki), kombinezon, czapka wiązana(taka mięciutka pluszowa). Nie zakładam szalika bo kombinezon jest wysoko zapinany pod bródkę.

Do góry