reklama

Listopad 2011

Witam nowe listopadowe mamusie :)

Niewiedza jest błogosławieństwem :tak:

U mnie dziś piękna pogoda, więc jak pójdę po syna do przedszkola do szybko nie wrócimy :) Planuje długi spacer :)
Samopoczucie dziś super, fizycznie i psychicznie :)

Chyba zaczynam czuć ruchy dzieciaczka :) Ale ciiiii, zobaczymy czy się nie mylę :)

Życzę miłego dnia :) Buziaki :)

reklama
Czesc dziewczyny, ja tez sie dzisiaj wyjatkowo dobrze czuje, ale cii zeby nie zapeszac.
Pogoda tez nie najgorsza, dosyc cieplo, sucho i tylko troche pochmurnie.
Dzies wieczorem czeka mnie wyjscie firmowe na obiad a potem do pubu ale po obiedzie chyba sie ulotnie do domu, same wiecie jak to jest byc jedyna niepijaca w towarzystwie :)
Ponko u mnie tez wg pierwszego usg wychodzi ze zaszlam w ciaze dzien przed planowanym okresem, we wtorek mam drugie usg to ciekawe co mi powiedza, juz nie moge sie doczekac.

Agutek całkiem możliwe z tym kopnieciem:tak: Ja w poprzedniej ciązy poczułam wyraźnie w 17 tc,ale kdybym wiedziała,ze to takie uczucie to może lzejsze ruchy juz wcześniej bym zaobserwowała.Teraz czasem mam wrażenie ,ze juz czuję,ale to chyba za szybko.
Ponko ja dokładnie wiem kiedy zaszałm w ciąże i czułam to od początku:tak:zwłaszcza,ze na drugi dzien miałam owulację (dlatego pewnie będzie chłopak;-)). Po tygoniu byłam u gina,bo już wcześniej miałam umówioną wizytę,ale nawet mnie wtedy nie badał,bo powiedział,ze to za wcześnie,zeby cokolwiek stwierdzić,polecił test i tego samego dnia zrobiłam,ale wyszedł negatywny.Później dzień przed @ zrobiłam i był już pozytywny:tak:

Madzia737 ja też wiem dokładnie kiedy, bo "celowaliśmy" :-) test zrobiłam w dniu, kiedy powinna była dostać @, dlatego też pomiary na USG są identyczne z moim wyliczeniem i wg OM.
Przy okazji - wczoraj dowiedziałam się, że jedna z dziewczyn, która chodziła ze mną na jogę urodziła "wcześniaka" - 3 tygodnie przed porodem... 59cm i 3900g :-D ale się uśmiałyśmy - oczywiście wszystko jest ok. To są dopiero wcześniaki!

agutek, ale Ci fajnie, mam nadzieję, że to co czujesz, to już ruchy :-)
mi dzisiaj tak brzuch wysadziło, że aż dziewczyny w pracy zauważyły, nie wiem od czego to zależy, raz brzuch widać, raz nie?

haszkal mi też wychodzi dokładnie taki sam teramin zobliczeń i usg,z OM wychodzi inny,bo ja miałam owulację w 10 dniu cyklu,a więc szybciej niż normalnie.
Rzeczywiście niezły wcześniak:-D
juliett mnie tez tak wysadza,wczoraj wieczorem to miałam bębęn jak w poprzedniej ciąży pod koniec 5 m-ca:szok:

hej
u mnie słonecznie ale zimno ,a jak wiatr zawieje to już wogóle koszmar ,no ale spacerek i plac zabaw zaliczyliśmy :)
Madzia wiesz że czasami mam podobne odczucia , jak się położe tak na spokojnie i zrelaksuje to mam wrażenie że czuję fikołki w brzuchu ,nie codziennie ale zdarzyło mi się to już 2 albo 3 razy i też mi się wydaje że to strasznie wcześnie
co do terminu zajścia to dokładnie wiem kiedy bo na 100% miałam w tym dniu owulkę , no i na kilka dni przed planowaną @ wiedziałam że jestem w ciąży , no i w konkretnym dniu jak zrobiłam test to wiedziałam że będzie + i był , a mój to nie mógł uwierzyć i kazał mi test powtórzyć :D (o Kubę się staraliśmy 4 lata) a tutaj pierwsze podejście i strzał w 10 !!!

reklama
Oj ja też wieczorem mam balon jak nie wiem:-) Wieczorem musze ciążowe spodnie zakładać jak gdzies idę bo w normalne się nie dopnę:zawstydzona/y:
A co do dokładnej daty poczęcia to ja też wiem i wczoraj dokładnie wszystko na USG wyszło ( wcześniej była lekka różnica). No i myślę że będzie z tego chlopak, chyba że jakis silniejszy i wytrwalszy żołnierz z wczesniejszego "zrzutu" się uchował i przebił;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry