reklama

Listopad 2011

Aneczka a na co szczepicie ja się nadal zastanawiam na pneum jakoś nie możemy się zdecydować :tak:
ja już też pomału myślę nad prezentem dla mojej Liwii,
a wy mamusie co planujecie fajnego kupić na Dzień dziecka
Waszym dzieciaczkom :tak:

reklama
mirelka to jest te ostatnie obowiązkowe Wzw, my jeszcze na pneum nie szczepiliśmy mieliśmy od małego ale jakos tak wyszło, temat się urwał.ja chyba zaszczepie jak mała będzie troche starsza, może po roku,jeszcze nie wiem

Witam Dziewczyneczki,
pogoda od paru dni nas rozpieszcza więc całe dnie spędzamy na dworku, przynajminej się opaliłam trochę od tych spacerków bo blada byłam jak DUPA :P moje dłonie od prowadzenia wózka to wyglądają jak u murzynki hehe :)
Nadia od 3 dni ma akcję "ząbek" i daje mi nieźle popalić, szczególnie że tatuś pracuje ostatnio całymi dniami i jeszcze ma szkołę prawie codziennie(bo w lipcu już obrona :)), więc jesteśmy z Nadiną same a przez te zębiska daje mi nieźle popalić :/... ale nie ma tego złego... siłownia i fitness mi nie potrzebne bo już schudłam do 55kg :-D

aniasm zdrówka dla Lenki !

katarek ooo proszę nie wiedziałam że ktoś tu jeszcze z Łodzi jest :)a to miejsce to u mnie na Retkini przy zjedzie na Konstantynów Łódzki :)

Aneczka wszystkiego co najlepsze dla Zosieńki na tą półrocznicę :)

Witajcie kobiety! Melduję, że u nas lepiej i ból kręgosłupa mam już za sobą , więc znowu mogę podnosić dziecko i robi wszystko czego nie mogłam przez kilka ostatnich dni. W każdym razie 5 dni rehabilitacji zdziałały cuda. W każdym razie teraz trudno mi Was nadrobić, bo trochę tutaj nie zaglądałam. Korzystamy z pogody, chociaż u nas od 2 dni (Szczecin) są upały nie do wytrzymania, ja nie cierpię, jak jest taki upał, więc nie mam na nic siły i cieszę się tylko, ze nie muszę dodatkowo pracować...

Ale w domu też przydałoby się gruntowanie wszystko ogarnąć, ale chęci brak.

Igor za to ostatnio ma problemy z zaśnięciem ( moze to te upały) i trochę trzeba się nagimnastykować w dzień, zeby zrobił sobie drzemkę, nawet jak jest bardzo śpiący. No i co zaśnie to chyc na brzuszek i to go wybudza. Za to coraz więcej czas spędza na macie na podłodze i na razie porusza się do tyłu i na boki, pupką pracuje ale jeszcze nie ruszył do przodu.

No i ciągle mamy problem z butelką, parę razy wypił do dna, ale większość razy wypluwa, to samo z niekapkiem. próbuję go chociaż łyżeczką dopajać. Za to dietę rozszerzyliśmy na razie o marchewkę i jabłka, i jest ok. Bez szału, bo ani to ani to mu za bardzo nie smakuje, ale zje trochę codziennie. MArchewka chyba bardziej.

Maggipka
- ja podaje kaszkę manne z łyżeczki, dość gęstą, nie ma problemu z jej zjedzeniem, generalnie lekarz kazał dawać łyżeczkę dziennie (gluten) ale ja czasem daję więcej i jest ok. Ale takich kaszek mleczno ryżowych nie podawałam jeszcze to nie mam doświadczenia.

Aneczka - wsyzstkiego najlepszego dla Zosieńki

winki - niezłe miałaś przygody w drodze do Polski, no i pewnie zła bylaś na męża, no nic najważniejsze że dojechaliście w końcu bezpiecznie do Poznania.

mirelka aneczka - ja z tych nieobowiązkowych to chcę po roku na meningo zaszczepić, a tak to na pneumokoki jesteśmy już po 3 dawkach.

Jest jeszcze jedna sprawa z którą nie wiem co robić, i czy wogóle coś robić, więc proszę powiedzcie mi jak to jst u wAs. Mianowicie: od jakiegoś czasu Igor chce i potrafi zasypiać i spać tylko na jednym boku, ja staram się go przekładać na drugi, ale to już nie noworodek i nie jest łatwo bo szybko wraca na ten pierwszy, no i zauważyłam, ze na brzuszek też tylko z tego boku się przewraca. Tak jest gdzieś od dwóch tygodni, i nie wiem czy interweniować w jakiś sposób? Dodam, ze na rękach noszony jest zazwyczaj ( jeśli usypiamy go z głową na ręku, brzuszkiem do mnie) na drugim boku, tym na którym nie chce układać się do snu. Teraz jak go nosze a w zasadzie usypiam to staram się na tym drugim, ale różnie z tym bywa, fakt że nie jest to często, ale zawsze. Co o tym myślicie?

syl jak byłam na ostatnim szczepieniu to też wspominałam pediatrze że ona z jednego boku się przekręca na boczek wsumie robi to do dziś na razie kazała czekać, i tak samo lubiała prawy bok do spania/ogólnie i tu poradziła by zamienić strony spania w łóżeczku.tak też zrobiłam i o dziwo wie że ma dwa boczki.ładnie pięknie preferuje dwie strony, więc może od dziś połóż Igora w łóżeczku po przeciwnej stronie, no chyba że tak robisz od urodzenia i co jakiś czas zmieniasz, to wtedy to już nie wiem

Aneczka - on śpi na tym boku bez względu czy w łóżeczku czy gdzie indziej, bo przez kontuzję (moją) spał kilka dni ze mną w łóżku i było to samo....

syl no to nie wiem bo Zośka jak była mała to spała tylko jak się patrzy na łóżeczko z lewej strony, a teraz śpi z prawej, może ona się nauczyła tak bo jakby nadal chciała zasypiać na prawym to by tv nie widziała:-D

Aneczka gdzie mieszkasz że taka burza u nas od rana się chmurzy ale na razie nie pada jest strasznie duszno:tak:

Liwia też przewracała się przez jakiś czas tylko przez prawy boczek na brzuszek teraz elegancko potrafi przewracać się przez prawy i lewy wieć myślę Syl że na pewno Igorek dojdzie do tego że może przewracać się przez lewy boczek:tak:

reklama
mirelka Gorzów Wlkp. zachód Pl, jak narazie przestało padać, ale duchota nadal a burza pogrzmiało, ale cały czas cos kołuje, co jakiś czas zagrzmi

tak tez nie poszłyśmy na spacer, deszcz nam nie straszny ale w burze woel nie ryzykować

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry