reklama

Listopad 2011

Niuniunia 100 lat, 100 lat :) Wszystkiego najlepszego i udanego wyjścia! a grzywka odrośnie, nie kłopotaj;)
Angun buziaki od cioci Mikado i Filipka dla Arturka na 7 miesięcy :*

Jeju, jeju mam stracha ale i doczekać się już nie mogę, to już w przyszłą sobotę, będę ryczeć jak bober i makijaż się rozpłynie a i fajnie bo pogoda ma być! Wreszcie pogrzejemy stare kości bo tu lipa.

A tak większość Irlandczyków wyraża patriotyzm :)
IMAG0001.jpg

reklama
Witam mamusie

Pogoda piękna cały dzień spędzimy na ogrodzie jak tylko Liwia wybudzi się z pierwszej drzemki dostanie obiadek i wychodzimy na polko:tak::-)

Angun Wszystkiego najlepszego dla Arturka na te 7 miesięcy leci ten czas już nie długo i nasze dzieci będą obchodzić 1 urodzinki, udanej podróży a kiedy wyjeżdżacie
Niunia Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin spełnienia marzeń, pociechy z męża i Wikuni, udanej i romantycznej kolacji życzę zdaj relację jak było
Mycha trzymamy &&&&& za pracę z tym gołębiem też miałaś przeboje ja też tego ptak się bałam latał jak szalony
Mikado na pewno łezka w oku się zakręci przeżycie piękne Was czeka a to już za tydzień, u nas też tak z tymi flagami na samochodach i na lusterkach w samochodzie koszuli widziałam założone podobno dla piesków też jakieś wdzianka kibice zakładają nie widziałam ale słyszałam
Angie życzę lepszego humorku nie smutkaj się udanego wyjścia na basen życzę baw się dobrze i zostaw w wodzie wszystkie złe emocje :tak:

Miłego dnia mamusie:-):tak:
Udanych spacerków,
:-):tak:

KOchane, mamy ząbka :)!!! Dolna prawa jedyneczka przed chwilą się ukazała :) Mały gryzł mi palca i coś mnie podrapało :):):)!! Jestem przeszczęśliwa :)!

Odezwe się wieczorkiem, na bieżąco was czytam ale z w/w powodu mały nie dawał czasu na odpisanie ;)

Witajcie kochane!!

Trochę mnie nie było, trochę was czytałam, ale pisać już nie dałam rady.
Od wczoraj coś mnie połamało, mam ponad 38 gorączki, siły nie mam kompletnie. Nie wiem co mi jest, mam tylko nadzieję, że Małej nic nie będzie. Może to niedospanie i przemęczenie mnie rozłożyło. Nie dam rady wam wszystkim odpisać, choć bardzo bym chciała, bo jak czytam, to od razu mi się coś nasuwa do odpowiedzenia wam.

U nas w skrócie - zębów brak, nocki dalej słabe, w dzień nie lepiej ze spaniem, ale zaczęła raczkować.

Poza tym - jestem z Wrocławia, więc nie ma tu innego tematu jak dzisiejszy mecz. Wyobraźcie sobie, co się w mieście dzieje!! Sajgon!!

Pooolska Gooola!!

Angun, miłego wyjazdu!!! I sto lat dla Arturka! :-)
Mikado u nas też są flagi polskie praktycznie na KAŻDYM aucie. I wszędzie flagi na domach, lusterka poobwieszane i tak jak Mirelka mówiła że są to ja rzeczywiście widziałam widziałam wdzianko dla psa w polskich barwach :-D I chociaż my nie kibicujemy to fajny akcent na naszych Gdańskich ulicach ;-)
Niunia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!
Julianna, gratulacje z okazji ząbka! W końcu się pojawił :)
Anna, my nie mamy jeszcze daty, zastanawiamy się nad lipcem albo wrześniem. A jak oceniasz kiedy pogoda lepsza na wakacje z dzieckiem? Na tydzień planujemy samolotem.
Maggipka, zdrowiej!!! A u nas też mnóstwo ludzi na mecz szło, mam uczelnie obok fan zone i babka puściła nas godzinę wcześniej (przed 19) bo już nie dało się siedzieć, dwie godziny przed meczem tabuny kibiców, śpiewy, wuwuzele... jak tu się uczyć ;-)
Mycha, gratulacje z powodu zdobycia pracy, życzę powodzenia w przyszły weekend!
Angie, nie martw się, operacja pójdzie pomyślnie i wtedy wszystko będzie lepiej, wierzę w to. A co do słoneczka to wysłałam Ci dziś trochę, chyba jest w drodze do Irlandii bo u nas strasznie leje, niedługo powinno dojść :-)

A u nas dzisiaj dziwnie. Byłam na zajęciach, pisałam egzamin, jestem zmęczoooona... Odwiedził nas przyjaciel który przyjechał na parę dni z Bristolu i będzie znowu za ok 2 tygodnie już z narzeczoną razem a zarazem z chrzestną Filipka i moją najlepszą przyjaciółką z podstawówki, bardzo się cieszę.
Ale zarazem dzień taki pełen adrenaliny. Mój A. dostał propozycję baaaardzo dobrej i super płatnej pracy w Londynie. Co się wiąże z przeprowadzką z zupełną zmianą miejsca i w ogóle ze zmianami. Boję się tego i nie wiem co myśleć. Wiem, że powinien przemyśleć sprawę bo gra warta jest świeczki. Chcieliśmy zawsze stąd wyjechać chociaż na trochę, dorobić się, ale z drugiej strony wyjazd to też minusy, zwłaszcza z małym dzieckiem i do tak dużego miasta... Ach jestem w kropce. :confused:

ponko jesteści młodzi, szybko się aklimatyzujecie, jesteście pełni werwy i energii..ja bym wykorzystała tę okazję..macie całe życie przed sobą, trzeb ałapac okazje, korzystac z nich, a co do Filipka, to najwazniejsze aby miał kochających rodziców przy sobie:-), a już w jakim to będzie kraju to sprawa drugorzędna, pomyślcie oczywiście jeszcze nad tym, ale nie trzeba się bać , trzeba wykorzystywac okazje:tak:

Julianna zazdraszczam zabka strasznie u nas zowu przestały się przybijać, a są tuż tuż:no:

jak zwyke po łebkach odpisuje, ale to tylko ze swojej nieudolności:tak:
kibicujecie?..ja nie, mam to w nosie:-p, wyleżałam się w wannie i wypiłam sobie zimnego "leszka" na sen, a teraz idę do wyrka:-)
Buźka!

aj niuniunia kochana jeszcze dla Ciebie najserdeczniejsze życzonka urodzinowe....pamietaj , dbaj o siebie, o swój relaksik, odpoczynek i zdrówko... nie musisz zawsze na pełnych obrotach działać w kuchni i przyjmowac stada gości:-D

Ostatnia edycja:
NO to się odzywam tak, jak zapowiedziałam ;)
Niuniunia u mnie Olek szaleje między 3 a 4.30.... Kręci się, marudzi, czasem się obudzi i nie ma w głowie spania... Ja już daaawno nie byłam u fryzjera.... Też powinnam coś ogarnąć na głowie :/ I też kiepsko mi w prostej grzywce, wolę na ukos ;) A małżon zaprosił na kolacje przed meczem czy nie kreci go piłka i nie brał tego pod uwagę :)??

Angun Twój Arti jest bezbłędny, zdolniacha taki, że HOHO, wierzę, że nie sprawi kłopotu rodzicom w podróży :) Buziolki dla małego na 7 miesiąc :*

2mycha1 trzymam kciuki, wiem, jak ciężko jest wrócić do pracy, zwłaszcza nielubianej. Zazdroszczę możliwości wybrania innych opcji :) Biedna Nadulka, widać chce maleńka jak najszybciej dorobić się kompletu ząbków :):)
angie80 Twoja Kingunia i tak super sobie radzi, idzie w łeb w łeb z innymi bobikami, a że nie chce butelki... Taki już jej urok kochana, mój Oluś ostatnio się popsuł ( zachwalałam go, to teraz mam:wściekła/y:) i gardzi jedzeniem łyżeczką... NIe, żeby nie umiał, po prostu wszystko dookoła jest istotniejsze od jedzenia... My też na wakacje nigdzie, zwłaszcza, że ja większość spędzę z małym sama...

Mikado dasz radę :) Wszyscy dacie radę :) Koniecznie podziel się przeżyciami, jak tylko będziesz miała chwilkę ;):)
Maggipka No i niestety, daliśmy ciała, a meczyk był obiecujący z początku :( Teraz to dopiero musisz mieć sajgon, oby Ci ludziska w złości swej nie obudziły Maleńkiej :) I gratki, Olek wciąż nie raczkuje, a ponoć w kwestii siedzenia i raczkowania panowie powinni jednak przodować ;)
Ponko ja Ci powiem tak... Gdybym miała możliwość pojechać z moim K. do Szwecji, oczywiście z Olusiem i psiulem :), to bym się teraz nie zastanawiała. W Polsce niestety nie będzie coraz lepiej, a póki jesteśmy w sile wieku, to takie zmiany jakoś przeżyjemy, dostosujemy się....Na prawdę warto to przemyśleć.

A co u Nas... Więc przede wszystkim jak już pisałam- mamy zębusia ^^ wyczekiwanego, wypatrywanego białego kreska póki co :) Poza tym Olek zaliczył dziś parę "pierwszych razów" hihi :-D 1. raz pił z kubka niekapka ( prezent od tatusia ;) ), pierwszy raz zakapał na niego deszczyk ( niosłam go do domu na rękach i się rozpadało) i pierwszy raz był kąpany w normalnej wannie ( kąpiel w wanience kończyła się powodzią w mieszkaniu) :-)
Pogoda ciężka, rano piękne słońce, a do południa zaczyna się zachmurzać, aby przez resztę dnia siąpił deszczyk. Nastroje w domu w sumie adekwatne do pogody, mały chyba wyczuł, że tata niebawem wyjeżdża, bo zaczął płakać, jak tylko wychodzi z pokoju :szok: Moja mama w poniedziałek miała operację wycięcia tarczycy, we wtorek była już w domu, a w środe cała twarz jej opuchła i pokryła się plamami, jutro pierwszy raz od tygodnia ją odwiedzimy, oby nie próbowała szaleć przy małym.... Moje placy mnie zabijają, tak strasznie piecze, że czasem mam kłopot z podniesieniem ręki :(:( O głowie nie wspomnę, codziennie po 2-3 tabletki apap extra pochłaniam, bo inaczej bym nie wyrobiła :( Mam nadzieję, że teraz, skoro ząbek się wyrżną, będzie Olusinek trochę spokojniejszy, da mamie odsapnać :)

NO nic, lecę spać, wcześniej nakarmie małego ( padł w przerwie meczu :P), oby zjadł więcej niż 130ml, to mi do tej 3.00 pośpi ciągiem... Dobrej nocki kochane :*

hej listopadowe mamusie :) strasznie tęsknie za wami i forumowym BB życiem :tak: u nas wszystko oki, Lenka ma 6 zębów, które wyszły bez większych problemów, jest grzeczna, potrafi się sama bawić nawet 2 godziny, więc u nas luzik, nie ma histerii i płaczów, starałam się was przeczytać, ale na odpisanie wszystkim nie ma szans
niuniunia wszystkiego najlepszego dla ciebie bądź szczęśliwa
gola życzę aby twoje problemy się szybko rozwiązały, tak jak dziewczyny pisały szczera rozmowa
julianna gratuluję ząbka
ponko pamiętam jak jeszcze w ciąży pisałaś, że chcecie wyjechać, dla mnie w emigracji jedynym minusem jest brak rodziny, ale ze wszystkim można sobie poradzić, powodzenia

Wcześniej był temet spacerówek parasolek i chyba mirelka pisała, że warto zainwestować w dobrą parasolkę, ja tak zrobiłam i kupiliśmu dla Lenki Maclarena Techno XT Wózek Maclaren Techno Xt Spacerowy - Ceneo.pl w smyku kosztował 1300 zł :szok:, ale koleżanka nam załatwiła 300 zł taniej, ale warto było tyle zapłacić bo wózek jest mega solidnie wykonany i bardzo fajnie się prowadzi :tak:
U mnie w parcy wszystko oki, wbrew moim obawom o to czy będę w stanie znowu myśleć ;-) jest oki, szybko wdrożyłam się w moje obowiązki i pracuję pełną parą :-) bardzo się cieszę z powrotu do pracy i oderwania od obowiązków domowych. polecam wszystkim ;-)
Na razie uciekam, wszystkim życzę udanej i słonecznej niedzieli, u nas pogoda piękna, więc jak mężuś wstanie spadamy w plener z Lenką i psem.

Dzien dobry :)
Julianna - gratulujemy ząbka!!!!!!!! :) zdrowka dla mamy, współczuję Ci tego ciągłego bólu pleców:-( Może jakieś zabiegi/ ćwiczenai, wiem, że basen bdb wpływa na kręgosłup i wszystkie partie mięśni
ponko - na spokojnie przemyślcie sprawę - sama piszesz, że gra warta świeczki. Tak jak laski piszą młodzi jesteście - może warto zaryzykować ?:) I jak poszedł egzamin??
margo wózek exra, u nas też 6 zęboli ;) Przyjemnego spacerku :)
angie - ja też już nic nie zakładam, ani nie planuję - i tak będzie co ma być, ale musimy przede wszystkim myśleć pozytywnie. Ja teraz też wysprzątałam cały dom - dobrze się "wyżyć", jak siedzą w nas niedobre emocje
Mikado - ale zleciało! Ja na bank na ślubie Poli (kiedy to będzie ... ;-) też będę płakać - kurcze ja na 1szej komunii dzieci też zawsze beczę ;)
Angun - wszystkiego dobrego na kolejną miesięcznicę Artiego (spóźnione, ale szczere:)
Niuniunia -spóźnione, ale szczere 100 lat kochana i wszystkiego co najlepsze!!!! :*

Dziewczyny, zaglądałam ostatnio, ale rzadko - bo czasu i chęći niestety brak :/ Na sczęście u nas jest lepiej, jakoś musimy dać radę, jak to jest, że w pewnym momencie sama miłość nie wystarcza i problemy zaczynają nas przerastać?:(
Wczoraj byliśmy u mojego bracika na urodzinach, Pola super grzeczna, zaczyna sama podnosić się dosiadania - tzn jak jej stopkę do ziemi jedna przyłożę, to od razu sama się dźwiga, nawet się rękami nie podpiera i siedzi :D. Na urodzinach młoda, padła, ą że to kawalerka i pełno ludu to spała na kołdrze w wannie ;)
Dziś też czeka nas imprezka urodzinowa u znajomych.
A żeby prpblemów nie było za mało , to albo zostawiłam okna w czw otwarte w aucie, albo mam zajebista dziure w podlodze, bo wszystko zalane, tzn cala podloga z prawej strony:/ Suszymy juz drugi dzien - u nas upaly - u Was pewno tez.

Załączniki

• DSC_0183.jpg
    DSC_0183.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Arturku gtatuluję tych 7 miesięcy!!!

Niuniunia wszystkiego naj naj i miłej kolacyjki wieczornej.

ponko tutaj pogoda jest nieprzewidywalna, w tamtym roku całe lato padało a październik był piękny.Dziś pogoda w miarę.Warto ze sobą zabrać ubrania na deszczyk i przygotować się na wiatr...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry