• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2011

niuniunia spokojnie, odpoczywaj sobie abyscie czuli sie jak najlepiej :tak: Badania krwi powtorz, bo z nimi nigdy nie wiadomo a lepiej znac swoje Rh, bo to istotne w przypadku konfliktu serologicznego. Ja mam Rh ujemne i dlatego mam robione w ciazy 2 razy badanie odczynu Coombsa z krwi. ono stwierdza czy sa jakies przeciwciala w organizmie kobiety ktore moglyby zagrazac dziecku majace grupe krwi Rh plus.
Odczyn Coombsa - WIEM, darmowa encyklopedia
W linku w skrocie conieco o tym. :tak:

winki moze popatrz w aptekach internetowych? Tam nieraz z wyslka taniej by ci wyszlo za te tabletki ;-) Ja kupilam przez internet za 38zl wlasnie Maturelle ale odbieralam osobiscie w aptece.
Spis Powszechny Ludnosci
Spisy Powszechne - Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań - Powszechny Spis Rolny
Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2011

A i przyznam szczerze ze ja nie przeczytalam tego artykulu wyzej opisanego. Jestem zbyt wrazliwa na to aby czytac o tragediach. Rycze z byle powodu i stresuje sie na maxa wiec wole sobie oszczedzic ;)
No i wspomnienia po porodzie Macka mam tez nienajlepsze wiec wole nie wracac do przykrych tematow.
Tym razem nastawiem sie tylko pozytywnie!

reklama
A i przyznam szczerze ze ja nie przeczytalam tego artykulu wyzej opisanego. Jestem zbyt wrazliwa na to aby czytac o tragediach. Rycze z byle powodu i stresuje sie na maxa wiec wole sobie oszczedzic ;)
No i wspomnienia po porodzie Macka mam tez nienajlepsze wiec wole nie wracac do przykrych tematow.
Tym razem nastawiem sie tylko pozytywnie!

nimfii Dobrze zrobiłaś! Ja nie potrafię o tym przestać myśleć, mnie normalnie takie historie bardzo przygnębiają a co dopiero w ciąży...Nawet mój lekarz mi powiedział, żeby nie czytać głupot w internecie i nie oglądać strasznych albo smutnych filmów bo to wpływa na nasze emocje a one na maluszka...Dlatego myślę, że to forum powinno być przede wszystkim źródłem wsparcia i możliwością do poplotkowania :tak:

Niuniunia20- nie martw się kochana- ja byłam w 14tyg teraz w szpitalu i też miałam wpisane PORONIENIE ZAGRAŻAJĄCE, co nie świadczyło, że była tragedia i dziecku coś się działo, bo miałam krwiaczka z którego miałam plamienia i tak mi wpisali przerażająco Poronienie zagrażające nie wiem czemu. A tobie co się działo, że leżałam w szpitalu?
Ja wyszłam po 5 dniach, a później i tak miałam plamienia, a teraz już nic i jest wszystko wporządku, bo byłam na wizycie, musiałam wcześniej leżeć , ale też nie do przesady ;) Będzie dobrze myśl pozytywnie.

Niuniunia20 Nie martw się, moja koleżanka leżała w szpitalu z powodu kolki nerkowej, co w ogóle nie miało związku z ciążą która przebiegała prawidłowo i też miała na wypisie poronienie zagrażające. Po prostu oni tak piszą jeżeli jest jakakolwiek możliwość zagrożenia ciąży, co nie znaczy że było blisko poronienia...Głowa do góry, odpoczywaj i dbaj o siebie i dzidzę a wszystko będzie ok:tak:

Niuniunia20 trzymaj sie kochana wszystko bedzie dobrze musi byc!!!

My juz po usg Bogu dzieki z małym wszystko dobrze ma juz 20 cm i wazy 320g rosnie szybciej ale lekarz nie kazał sie martwic...
Jedyne co to zwrocił uwage na łozysko ktore jest z przodu i pokrywa czesciowo szyjke jesli sie za 10 tygodni nie cofnie bedzie cesarka ale ja jestem dobrej mysli ze musi sie cofnac.. i jeszcze duza ilosc wod płodowych dlatego mi jest tak ciezko..
mam nie pic nic co jets moczopedne a stopy mam jak ogr wiec kaza pic badz tu madry:)

agalodz- gratuluje :) dobrze, że wszystko wporządku . Ja też miałam prroblem z łożyskiem i już jest ok.

Dziewczyny jak w tej grupie na forum w albumach mogę wkleić zdjęcie wytłumaczy mi któraś bo ja tępa jestem.

Hej ciężaróweczki:-)
Mój Maciuś ma ospę i to masakryczną:szok: Jest caluśki wysypany bąbel na bąblu,a do tego gorączkuje:-( Widze też ,że zaczyna go to wszystko swędzieć. Boże niech to już mu przejdzie,bo sie biedny męczy.Mam nadzieję,ze do poniedziałku się tego pozbędziemy,bo już nie ma kto z nim zostać w domu.Ja od wczoraj w pracy i nie mogę iść na zwolnienie.Teraz 3 dni m jest z nim,a w piątek teściowa,a później to nie wiem co zrobimy:-(
Madzia, współczuję, mam nadzieję, że minie w miare bezbolesnie

hej kochane:-) u nas dziś ładnie ale jakoś bardzo duszno:no:
Wczoraj dokonaliśmy z D. pierwszego zakupu na nasze nowe mieszkanie- kupilismy kibelek hehe:-)
co do ruchów to mnie tak delikatnie kila i czasem mam wrazenie ze czuję jakieś kopniaczki ale póki co przeważa kilanie i to w godzinach porannych najczęściej:tak:
mnie właśnei tak łaskocze że musze się nieraz podrapać:tak:
Jutro juz mam wizytę i zobaczymy co z moim maleństwem:tak: A wpiątek jedziemy an USG prenatalne w 20 TC zbadać dokłądnie serduszko. Myślę że poznamy w końcu płeć:-)
trzymam kciuki za wizytę. Ja dopiero w poniedziałek

Witam kochane:)
Ja tez nie czuje jeszcze ruchow ale dzis na 15.20 mam usg wiec mysle ze sie troszke uspokoje..
Miłego dnia:)
Widzę , ze juz jestes po wizycie, cieszę się ze wszystko ok. A mały rosnie jak na drozdzach!

Mialam sie Was spytac czy ktoras z was korzystala z internetowego Spisu Powszechnego ludnosci 2011?
Do jutrzejszego dnia mozna sie spisywac i nie wiem czy to robic czy czekac na ankietera co przyjdzie do domu.
W mojej rodzinie nikt sie nie spisal jeszcze, jakos im sie nie chce siedziec przed kompem.
Nimfi, ja sie spisałam w necie, łącznie z zalogowaniem to zajmuje max. 10min. do 16.06 mozna przez internet, a po domach mają chodzic do konca miesiąca

a ja właśnie wróciłam z apteki byłam się zakupić w witaminki Pharmaton Matruelle kupiłam te bo babka mi je polecała i wy też, ale mi kopara opadła jak je otworzyłam, zastanawiałam się dlaczego one są takie ciężkie skoro tylko 30 tab. a tu one mega wielkie i jak się za nie "zabrać":)
mi niestety te wielkie tabsy stają w gardle i od razu mam odruch wymiotny. Powodzenia! Czego sie nie robi dla maluszka!

Hej dziewczynki;)

Przepraszam, że mało się odzywam ostatnio ale niestety mam ciążę zagrożoną i muszę cały czas leżeć;((( W sobotę mam wizytę u gin kontrolną po szpitalu i zobaczymy co mi powie, tak więc trzymajcie kciuki.

Odebrałam wypis ze szpitala, a tam wielkimi literami napisane 16tc PORONIENIE ZAGRAŻAJĄCE. Jak ja to zobaczyłam to aż mi słabo się zrobiło.

Coś Wam powiem, ja mam grupę krwi ORH+ (na dokumencie mam tak napisane) nie miałam w szpitalu tego dokumentu więc mi zrobili grupę krwi wrazie operacji na ten wyrostek co się okazuje w szpitalu mam 0 RH -. To ja już nie wiem co to za grupa moja jest, muszę powtórzyć badanie.

Cieszę się, że nie miałam operacji bo mogłabym umrzeć przez podanie złej krwi.

Już tylko tydzień do wesela, a ja nic nie mogę zrobić;( Zakupy się zaczęły itd a tu muszę ciągle leżeć. Ech...

Buziaczki dla Was wszystkich i zdrówka kochane Wam życze;****
Niuniunia w sumie dobrze ze ci się wyjasniło z krwią. Jesli twoj m ma rh dodatnie to skontaktuj się z ginekologiem, wypadałoby zając się tematem, zrobić test Coombsa
Buziaki dla ciebie!
Odpoczywaj i nie martw się co tam na tym wypisie napisane, wazne ze jest ok

niuniunia trzymaj się dzielnie kochana, wszystko będzie dobrze! Odpoczywaj i myśl pozytywnie:)
agalodz gratuluję dorodnej dzidzi:-D Nie martw się, najważniejsze, że dzidzi zdrowe i pięknie rośnie :)

reklama
Niuniunia nie martw sie moja droga na pewno wszystko jest w porzadku,nie denerwuj sie a z ta grupa krwi to na pewno juz sie w krotce wyjasni.
agalodz super ze z dzidziusiem wszystko w porzadeczku,wazne ze rosnie zdrowo no i ze Ty czujesz sie dobrze a lozysko ma jeszcze czas na zmienienie pozycji,trzymam za to kciuki :-)
Ja dzisiaj juz jestem wykonczona dziewczyny egzamin rano potem gonitwa popoludniu i szukanie jakiegos notariusza tutaj w UK albo adwokata ktory moze mi pomoc z pisaniem pelnomocnictwa na siostre bo sprzedajemy dom w PL no i Ja niedam rady oczywiscie poleciec i podpisac ze sie zgadzam na sprzedaz wiec musze dac komus pelnomocnictwo i pozwolenie na wymeldowanie mnie z tamtad ehhh i teraz siedze i pisze listy i tlumacze a jutro pojde i zobaczymy czy mi sie uda to zalatwic :tak:
Jestem wykonczona laski,nogi mnie bola a jedna to juz wogole puchnie mi czasem no i boli :oo2:

A ten artykul az strach isc teraz do lekarza i prosic o pomoc :no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry