B
Bryszka
Gość
A ja na moim L4 mam o 600 zł więcej niż bym dostawała siedząc w pracy nie wyrabiając planów sprzedażowych... a tak właśnie mają teraz moi współpracownicy... ostatni rok był dość dobry zawsze były jakieś premie czasem było to 300 zł do podstawy a czasem 2500 zł i tak jak policzyli mi średnią do L4 to bardzo mi się opłacało iść na zwolnienie ;D Ale tak się dzieje tylko wtedy gdy pracodawca odprowadza wszystkie składki od wypracowanej premii, niestety większość pracodawców daje podstawę a resztę "pod stołem" i potem taka marna średnia wychodzi, mnie też to jest na rękę z tego względy że teraz chcemy się starać o kredyt i gdyby te moje premie były "ukryte" to na moją podstawę roweru na raty by mi nie dali a tak to jest cień nadziei że spojrzą przychylniej.
Dziś pierwszy dzień zjadłam obiadek ;D a tak to tylko jogurty i papki jestem mega szczęśliwa !!! i odstawiłam apap ostatni wziełam wczoraj o 17 i od tej pory sie trzymam ;D
Dziś pierwszy dzień zjadłam obiadek ;D a tak to tylko jogurty i papki jestem mega szczęśliwa !!! i odstawiłam apap ostatni wziełam wczoraj o 17 i od tej pory sie trzymam ;D
Male zakupy zaliczylam,market z owocami no i oczywiscie musialam podejsc do Primarka i kupilam sobie staniczki bo mialam tylko jeden ktory byl dobry i juz robil sie nie wygodny.Staniczki kupilam zwykle bez zadnych usztywniaczy i drutow jeden czarny na wyjscie i 2 takie sportowe po domciu
bo kwota nie moze przekroczyc 504zl na osobe (3 osobowa rodzina to 500zl na osobe przy zarobku 1500zl). A u nas maz ma wpisane w umowie ok 1200zl czyli najnizsza krajowa wlasnie.
Ale jeśli u was tak akurat jest to tylko się cieszyć, że to nasze państwo coś am pomaga. Wiesz ja mam znajomych, którzy mają poro kasy, jeżdżą na drogie zagraniczne wczasy, teraz kupili nowy samochód, ubierają się a markowe ciuchy a biorą zasiłek.... jest to krzywdzące dla osób które rzeczywiście potrzebują!!